Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jen taková legrace s elm a torque pro. Na škodovce či seatu to fungovalo (ne všechno), ale po připojení na Picasso, které řeším o kousek vedle, to udělalo zajímavou věc a to, že to zablokovalo automatickou ruční brzdu. Dalo mi moc práce jí zase odblokovat, fakt hnusnej pocit, když se s autem nejde rozjet :grr

Odesláno

Já nepotřebuju diagnostikovat, je to na hraní. Chtěl bych třeba optimalizovat jízdu, aby se mi třeba nestalo to co v létě - jel jsem cca 600km, pak přestávka, pak další 280, přestávka, pak jsem vyjel z odpočívky a po 15 minutách jízdy se mi rozsvítilo varování FAP. Chápu, že jsem nejspíš přerušil regeneraci, ale systém měl tolik možností v pohodě zregenerovat (auto v zátěži, zahřáté, jízda po dálnici, cca 3000ot), takže nechápu proč to neudělal. Proto hledám něco, čím bych dokázal vysledovat, v jakém stádiu se FAP nachází a v případě, že to dopravní situace dovolí regeneraci nepřerušovat.

Z toho co jsem načetl, ELM chodí i s PSA, ale většinou jsou to zkušenosti těch, co mají ECU Bosch. Proto se ptám, jestli ti, co mají třeba ScanMaster v kombinací s touto ECU/ELM nemají nějakou zkušenost.

Odesláno

koblih69: s tím PP máš možná pravdu, ale asi to bude číňan a to se člověk bojí, aby nenadělal víc škody než užitku. Ale hlavně - já nechci jezdit s autem plným kabelů a notesem vedle sebe. Proto se mi ELM s bluetooth protokolem a aplikací na telefon zdála optimální.

punkac: napodobně, mě to ale napsalo, že nefunguje automatická parkovací brzda - stalo se to v okamžiku, kdy SW \"hledal\" správný protokol (nastavení auto) pro komunikaci s ECU. když nastavíš protokol natvrdo, tak se to nestane.

Odesláno

Sorry, ale řešíš zbytečnosti ... no tak se nezregenerova a co? A nic, zregeneroval se příště. Já PP2000 mám a regeneraci neřeším, jen se jendou za rok kouknu jak často mi regeneruje a jsem v klidu.

Odesláno

Tak úplná zbytečnost to není, každá zbytečná/nedokončená regenerace má za následek regeneraci další a další, což zcela zbytečně zvyšuje spotřebu (když ti během 100km 4x nedokončí regeneraci tak klidně i o 2 litry na 100km), tak si myslím, že pokud to mohu ovlivnit řidičským chováním (třeba tím, že odsunu zastávku o 50km, až se regenerace dokončí), tak proč to ne.

Nicméně tím jsme dost odbočili od toho co jsem se ptal - spolupráce ELM327 a BSI s ECU Delphi, jaké informace je schopné dávat.

Odesláno

Mám plnou verzi, ale na všechny údaje mi to píše, že jednotka nepodporuje mode6 nebo, že údaj není dostupný (třeba i VIN). Na vině nebude scanmaster ale to, že elm nespolupracuje s mojí ecu. Takže jedině planet. Doufal jsem, že získám info. Jinak jsem to připojil na kámošuv s-max a voila, všechno běží jak má

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...