StrEight Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Je možné do tohoto auta zabudovat klimatizaci? Citovat
Tomhais Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Pokud se ti povede sehnat oigo... Bastlit tam z jinýho auta by se asi minulo účinkem. Citovat
StrEight Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Jasně, klimatizaci všeobecně od Peugeotu nebo přímo od modelu 205? Já myslím, že v těchto modelech klimatizace není vůbec. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Zlášť si pozri príspevok od Ferryho, ten si klimatizáciu dorábal. Potom sem napíš či ešte stále chceš. Citovat
StrEight Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 No je fakt, že to není nic jednoduchého, ale dá se přece sehnat nějaká starší za pár šupů a teď v těch vedrech by se mi fakt hodila. Citovat
Dýdý Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Měl jsem jí nefunkční v 309 a když to viděl známej chladař tak řek at si koupím auto s funkční klimou,že to vyjde levnějc jak oprava.Když přehazovat tak jedině funkční a mít auto v kterým funguje celý na díly. Citovat
Tomhais Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Ve 205 to nebude takový s*aní, spíš bude problém tu klimu za rozumnej peníz sehnat. PS: Do 205 se klima dávala, koukni po netu a určitě najdeš. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 radši vyměň autí --i pak budeš mít problémy s klimou (úniky chladiva, el.instal. atd. Citovat
Marcel505 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Původně zaslal: Tomhais Ve 205 to nebude takový s*aní, spíš bude problém tu klimu za rozumnej peníz sehnat. PS: Do 205 se klima dávala, koukni po netu a určitě najdeš. Do 205 s motory XU určitě, ale do těch s TU? Každopádně asi těžko do dieselů, chtěl bych to vidět, jak by kam narvali ten kompresor. Citovat
StrEight Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 Já mám benzín. Nevíte, kde bych tu klimatizaci se všemi potřebnými součástkami sehnal a na kolik by to vyšlo? Citovat
pastorek Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Kedysi sa montovala nejaká Izraelská klíma do Favoritov a Felícií. Skús sa po tom popýtať, dala by sa namontovať i do 205ky. Inak jedine na vrakoviskách. Cena klímy sa ohybuje od cca 60 000 za novú až do pár korún za starú z vrakoviska. Každopádne by som odporúčal radšej vymeniť auto za iné s klímou. Víde to zrejme lacnejšie a určite si ušetríš spústu starostí. Citovat
StrEight Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 tak myslel jsem nějakou starší, za rozumnej peníz a jestli to vůbec jde. Samozřejmě je blbost do toho rvát nějaký nehorázný prachy... Citovat
Tomhais Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Tomhais Ve 205 to nebude takový s*aní, spíš bude problém tu klimu za rozumnej peníz sehnat. PS: Do 205 se klima dávala, koukni po netu a určitě najdeš. Do 205 s motory XU určitě, ale do těch s TU? Každopádně asi těžko do dieselů, chtěl bych to vidět, jak by kam narvali ten kompresor. Na vanu, ne? Citovat
pastorek Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Původně zaslal: StrEight tak myslel jsem nějakou starší, za rozumnej peníz a jestli to vůbec jde. Samozřejmě je blbost do toho rvát nějaký nehorázný prachy... Záleží od toho čomu hovoríš nehorázne prachy. Každopádne to lacné nebude a to už nehovorím o problémoch ktoré môžu vzniknúť pri použití starších dielov. Klíma je chúlostivá i na mikrotrhliny v materiáli ktoré nieje voľným okom vidieť. Montoval som niekoľko nových, v dobre vybavenej dielni, so všetkým potrebným náradím a kompletnými sadami. Neviem si predstaviť tie problémy pri prekládke z nejakej búračky alebo mierne odlišného modelu auta. Za tie nervy a náklady to nestojí. Citovat
Marcel505 Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Původně zaslal: Tomhais Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Tomhais Ve 205 to nebude takový s*aní, spíš bude problém tu klimu za rozumnej peníz sehnat. PS: Do 205 se klima dávala, koukni po netu a určitě najdeš. Do 205 s motory XU určitě, ale do těch s TU? Každopádně asi těžko do dieselů, chtěl bych to vidět, jak by kam narvali ten kompresor. Na vanu, ne? TU až tak neznám, XU to má na vaně to jo, ale i diesel? Citovat
Tomhais Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Předpokládám že jo. Navíc by neměl bejt problém tu vanu přehodit z benzína, nebo se mýlím? Citovat
Marcel505 Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Původně zaslal: Tomhais Předpokládám že jo. Navíc by neměl bejt problém tu vanu přehodit z benzína, nebo se mýlím? Dobře, to by možná šlo, ale já to myslím z toho pohledu, že u diesela je tam navíc čerpadlo, to by mohlo tý klimě vadit. Citovat
Marcel505 Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Původně zaslal: StrEight tak myslel jsem nějakou starší, za rozumnej peníz a jestli to vůbec jde. Samozřejmě je blbost do toho rvát nějaký nehorázný prachy... Pokud nemáš pěknou 205, tak to nehorázný prachy budou. Pro nějaký kousek, nejlépe výstavní, ano. Ale na normální ježdění ne, až tak dobře to fungovat nebude a budou s tím jen problémy. A to ještě kdo ví, jestli se nemusí dělat extra díry no příčky mezi motorem a interiérem kvůli hadicím. Citovat
StrEight Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 Tak jak koukám, tak to asi opravdu nemá cenu. Protože rvát do toho plno peněz bez zaručení funkčnosti, to opravdu nemá cenu. Co všechno vůbec k tomu potřebuju? Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Čo k tomu potrebuješ? - výparník ktorý ide \"niekde\" do kúrenia alebo komplet plasty kúrenia s umiestneným výparníkom - hadice a trubky správnej dĺžky a tvaru - fiter s čidlom (najmenší problém) - funkčný kompresor s konzolami na tvoj motor (často je držiak priamo na olejovej vani motora) - inú remenicu kľukového hriadeľa - kondenzátor (chladič) - zopár relátok, trochu káblov a vypínač alebo ovládací panel Pri automatickej klíme ešte celú elektroniku riadenia a už zostáva iba naplnenie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.