Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ještě dodám, že to je na 13\" plecháčích, takže to má lepší odpich (zdědil jsem je z P205, jinak mám origo 14\").

Když tam dám 15\" ALU je to znát... tak o 1s z 0-100km/h pomalejší.

Odesláno

Na vytočení dvojky nepotřebuješ moc dlouhou rovinku, ne? Moc sem takový pokusy nedělal, tak to musím vyzkoušet...Ale o airbag si to opřít nemůžu, když mám ten spotovní volant:(

Odesláno

Ne nepotřebuješ, ale když křečovitě držíš telefon, nesmí tam bejt provoz

a ještě musíš trochu ustálit rychlost vůči otáčkám, tak 100m nestačí ;-)

Dneska z práce jsem to zkusil za jízdy byla to úplná rovina a jelo to stejně

ono to bylo opravdu jen neznatelně lehce dolu i kdyby to přidalo pár desetin napsal jsem to :-)

Jinak u S16 bych spíš zkoušel jak se to chytne od 50-60km/h, to je pak

peklo, kde se 1.4 vůbec nechytá.

Když jsem měl sunnyho GTi tak ve 2tis. byl o dost línější než tuta 1.4 a

to měl 2x takový výkon, ale když jsem tam dal v 60 za II a točil kolem 5tis., jelo to jak spalšený, kdežto tady když v 60 dám II, spíš to řve a brzdí :D

[upravil dne 21/3/13 16:52 od J.R.]

Odesláno

Tak sem to dneska zkoušel, ale nic moc, mám blbej mobil, obyč budíky a ještě mi nesvítí jedna žárovka, takže večer to moc nende vidět. Zkoušel sem narhát udaje o rychlosti z navigace, ale nepobrala to. Aktualizuje se asi ani ne po vteřinách, ale i tak, když sem šlápl na plyn tam skočilo 33, 45, 77, 96 a těsně potom sem cvrnkl omezovač:D Musím to zkusit ve dne. Jinak máš pravdu, že s tím mobilem to fakt nende. Bez natáčení neni problema:

http://www.mapy.cz/#t=r&x=16.624129&y=49.187948&z=15&rp=m&m=9mOOdxTqvwfdq2M&l=15

na zelené vlajce sem se připojoval na dvojku rychlostí o dost míň než 20km/h a na červené sem měl těsně pod omezovačem:D - ale nemusel sem v ruce manévrovat s mobilem, to by sem si ve městě netroufl, ikdyž tam nic zrovna nejelo. Jinak sem dneska prozřel, jak jednoduchý může být se zabít...když se rozjíždíš skoro ze stoje na dvojku a za pár sekund tam je 100km/h, což je dle mýho názoru ve 106 smrtelná rychlost i při nárazu do seníku, natož do něčeho tvrdšího:o

Odesláno

Jojo, v tom meste je to o zivot, ta 100 je tam hned, ti tam vlitne nakej chodec, dite, nekdo nekde vyjede

a jak mas jeste ten mobil, preci jen se tolik nesoustredis na rizeni a pak je to hned...

Taky jak radis ze 2 na 3 tak clovek se musi dost krotit aby to nehnal dal, ono to desne svadi,

nazot kdyz mas stroj jako S16. Cim vic se blizis 100 tim lip ti to zrychluje nez 1.4, ktera pres 100

uz zas takej slagr neni.

Jinak ve 106 je fakt lepsi nebourat snad ani ve 40km/h i když videl jsem Sporty a S16 na netu

co to lidi v nich vzali ve velkej a vylezli cely a zivi, ono je to dost o nahode a stesti, ale pravdepodobnost

muzes zvysit vzdy vetsim a bezpecnejsim vozem :-)

Jinak zajímavé srovnání s tou tvou mapkou, kde máš vzdálenost 178m a zrychloval jsi dejme tomu z 20 na 95km/h.

Já jsem si změřil ten můj úsek a mám to +/- podobně možná pár metrů navíc a bylo to z 30 na 90km/h.

Takže ti to stejně (což je logické) zmákne o něco líp jak 1.4 i když rozdíl oproti pevnému startu z 0-100km/h by asi byl o dost větší.

[upravil dne 21/3/13 22:08 od J.R.]

Odesláno

V tom městě sem to zkoušel jen nanečisto bez mobilu a když řadím na 3 těsně pod omezovačem mám tam už přes 100... Tu navi sem točil mimo město a 96 je poslední rychlost, co to stihlo ukázat, než sem řadil, bo je tam právě to zpoždění navigace.:D

Odesláno

JJ, ta S16 musí jet perfektně. Ten Sport udělá na dvojku max. 95hk/h.

Já jel v saxu VTS 16v, ale to mělo krátkou převodovku, takže odpich slušnej,

ale přes 100 na dvojku to nejelo. Mě spíš vyhovuje když to jede víc na daný

převod a do běžnýho provozu je to taky lepší, než pořád jen kvrdlat ;-)

Odesláno

Nevim, jak jste to měřili nebo někomu z vás švindluje tachomter.

Stačí kouknout do tabulek...

- S16 na 185/55 r14, na 2.rychlostní stupeň - 85,778km/h

- 1.4 na 185/55 r14, na 2.rychlostní stupeň - 96,721km/h

1.4 má jednotlivé rychlosti delší... Pokud má s16 na 2.stupeň přes 100km/h, tak je buď něco špatně nebo tam je převodovka bůhví z čeho.

[upravil dne 22.3.2013 09:46 od jiri106xs]

Odesláno

To jiri106xs: tak to mám asi další problém s autem, bo tam mám asi převodovku bůhví z čeho... hoď sem prosím celou tabulku rychlostí a já to zkusím poměřit. Tachometr neřeším, protože ten přeměřuje, proto se mi zdá lepší navi, bo Garmin má nějakou garanci, že by měl (při ustálené jízdě) měřit poměrně přesně. Tohle sem, ale testoval v režimu prudkýho zrychlení, takže to nevylučuje, že navi hodí špatný číslo vlivem \"svojí setrvačnosti/opožděnosti\". Jinak teď si uvědomuju, že tacho mi přeměřuje, ale když sem zkušel 0-100 jak sem si dovezl auto (bez navi-dle tacho), tak sem musel kousek před 100 řadit 3...

Teď si mě fakt vyděsil, protože potom co sem zjistil, že předchozí majitel si jen tak z prdele otočil zadní třmeny nahoru a \"repasoval\" nápravu stylem, že tam sou slabší torzky z obyč verze, tak se bojím, co na mě vybafne z té převodovky:bojim

Odesláno

Tak v tom případě by to asi sedělo, protože 195/45/15 mají jen o kousíček menší obvod než 185/55/14. Tak aspoň s jednou věcí sem si oddychl:D tady je video:

100 soráč za kvalitu-na hovno mobil...

Odesláno

Jop, tak já mám 3 rozmery pneu: 13\" - 165/70, 14\" - 165/65, 15\" - 195/45.

13 a 15 jsou skoro stejné a 14 mají dle výpočtu asi o 4mm na průmer více, takže drobet jen.

U všch mi to jede cca těch 95 na dvojku, což i dle jiri106xs sedí :-)

Jinak k tomu videu, jak to z 50km/h skočí pak na 75km/h během mžiku, ten začátek je dost vlažnej,

přesně jak jsem říkal na 50km/h už jede na dvojku S16ka jak střelená (má ty správné otácky) ;-)

Odesláno

asi tak, ono to auto zrychluje tak nějak lineárně, čím víc otáček, tím víc to tlačí do sedačky. Ale jako když jedeš po městě na 5ku na volnoběh a přidáš, tak to reaguje jak běžný auto, když jeden na 3, nebo na 4, ale oproti tomu co to dělá pak v otáčkách je to \"vlažný\" úplně přesnej výraz:D Zkusím natočit videjko za světla z budíků, tam půjde líp vidět průběh toho zrychlení.

Odesláno

Hosi, zalozte si nove vlakno. Jste tady uz 3 stranky OT. Vzdycky sem prijdu, ze uvidim zajimave zajimave 106ky na prodej a misto toho se tu resi uplne neco jineho.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...