Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to Osvi - jak je to teda s tou spotrebou?je opravdu stejna nebo nizsi?nezkousel si s tim jet chvili tak okolo 150km/hod až 160km/hod?zajimalo by me kolik ukazuje palubak...mne to ukazuje nejakych 6-7 litru bez chipu...palubak mi meri presne uz jsem to i pocital podle tankovani

Odesláno
Původně zaslal: sweetyboy

to Osvi - jak je to teda s tou spotrebou?je opravdu stejna nebo nizsi?nezkousel si s tim jet chvili tak okolo 150km/hod až 160km/hod?zajimalo by me kolik ukazuje palubak...mne to ukazuje nejakych 6-7 litru bez chipu...palubak mi meri presne uz jsem to i pocital podle tankovani

Spotřeba šla dolů, si přečti příspěvek ode mne výše. Jinak jsem tankoval další nádrž a spotřeba byla 6,14 l / 100 km ( dotankováno do plné a spočítáno trojčlenkou ). Je pravda, že jsem u druhé nádrže jezdil více kratších tras a hodně po městě.

Za chvilku budu tankovat 3 nádrž po chipu, tak potom dám vědět, jak jsem na tom. Nyní už mám přezuto na letňáky 205/55 R16 ( ty první 2 nádrže jsem jezdil ještě na zimákách 195/65 R15 ).

Každopádně spotřeba dolů šla o cca 0,5 l / 100 km.

Za 10 dní jedu do Garmisch - Partenkirchenu ( jedna cesta cca 350 km ) tak jsem zvědavej jaká bude spotřeba

Odesláno

jo ono to chce vyzkouset na vice nadrzich. vetsinou si clovek neco namlouva i kdyz to nemusi byt pravda.ja jsem cetl vsechny prispevky.ale jo podle druhy nadrze se to asi moc nezmenilo tak je to dobree.ja jezdim pul napul-mesto a mimo a spotreba 5,5litru bez chipu

Odesláno

Osvi? jak si dosel k ty ceně 5500,- a kdyz jeli dve auta tak 3500? ja kdyz koukam na ty ceny tam tak jsou mnohem vyssi a po vypocitani slevy 20 nebo 35% to nesedi..nebo meli pred mesicem ceny normalne o dva litry nizsi?:myslim

nemá nekdo zkušenosti s firmou www.tachometry.cz ?

Odesláno

sweetyboy: Standardní ceníková cena je 8590 Kč a době, kdy jsem se objednával byla ceníková cena cca 5590 Kč.

Měli akci při 2 autech - sleva na každé 35%. Takže jsem si spočítal 5590 Kč - 35% a vyšlo mi cca 3500 Kč. A

Až při placení jsem zjistil, že jsme si nerozuměli, chtěl po mně 5500 Kč, tak mu říkám, že jak 5500 Kč když má být sleva 35%, takže bych měl zaplatit cca 3500 Kč....

Tak mi vysvětlil, že aktuální platná ceníková cena je již o 35% ponížena.

Dohodli jsme se tedy k oboustranné spokojenosti na 4200 Kč / 1 auto ( tato cena platila pro obě auta ).

Takže asi takhle... Líná huba = holé neštěstí.

Ale opravdu říkám, že to nebyl z mé strany žádný záměr, nýbrž nedorozumění

Odesláno

Jo aha tak to rozumim..ja sem prave koukal ze ty ceny jsou okolo 8tis. no chtel bych to taky od ty formy uz jenom kvuli tomu ze to zkousej na valci ale zatim ta cena je pro me porad vysoka tak pockam jestli nebude treba nejaka sleva. podle tvoji spokojenosti soudim ze to bude asi opravdu dobre. nahodou nezkousel si s tim jet okolo 150 kolik to ted zere podle palubaku?jestli je to stejne nebo vyssi?

Odesláno
Původně zaslal: sweetyboy

Jo aha tak to rozumim..ja sem prave koukal ze ty ceny jsou okolo 8tis. no chtel bych to taky od ty formy uz jenom kvuli tomu ze to zkousej na valci ale zatim ta cena je pro me porad vysoka tak pockam jestli nebude treba nejaka sleva. podle tvoji spokojenosti soudim ze to bude asi opravdu dobre. nahodou nezkousel si s tim jet okolo 150 kolik to ted zere podle palubaku?jestli je to stejne nebo vyssi?

Spotřebu při 150 km/h nevím, po chipu jsem to zkoušel na rovině do nějakých 185 km/h, na zrychlení je to citelně znát ( myslím třeba zrychlení ze 130 na 170 km/h) - leze to tam daleko rychleji....

Teďko momentálně mi palubák ukazuje spotřebu 5,9 l/100 km, s tím, že skutečná spotřeba je o cca 0,3 l nižší než na pal. PC.

Před chipem mi palubák ukazoval v lednových mrazech cca 6,9 - 7,1 l/100 km s tím, že reálná spotřeba byla o cca 0,5 l/ 100 km nižší než na pal. PC.

Když pominu ty mrazy, které určitě ovlivnili spotřebu ( odklízení sněhu z nastartovaného auta, dlouho se ohříval motor... ), tak jsem jezdil dle palubáku za cca 6,7 -6,8 l/100 km, skutečná spotřeba tedy byla cca 6,2 - 6,4 l/100 km. Nyní se držím se spotřebou pod 6 litrů. Myslím si, že teďko na poslední nádrži budu mít spotřebu tak 5,6 -5,8 l/100km.

Jinak ještě před chipem jsem vloni udělal ve 2 lidem do Itálie a zpět ( Bibione ) spotřebu 5,7 l/100 km a na nádrž jsem ujel neskutečných 1342 km a tankoval jsem 76 l. Celou cestu tam i zpět jsem odjel na jednu nádrž - PARÁDA.

Pneu byly 205/55 R16 Bridgestone Turanza ER300

Na těch samých kolech jsem zkoušel rovněž vloni před chipem maximálku a podařilo se mi dostat na tachometrových 205 km/h.

Když bude nějaká reálná možnost, tak vyzkouším maximálku i po chipu, aby bylo srovnání PŘED x PO.

Odesláno

jo je dobre ze takhle zkousis....mne to od 130 uz moc netahne ale asi musim vycistit i vahu vzduchu. pro chip jsem uz pevne rozhodnutej ze jdu do toho i kdyz nejsem zavodnik.potrebuju to hlavne kvuli kroutaku k tak tezkymu autu..s tou spotrebou pres zimu to mame asi vsichni stejny sem mel na palubaku nejakych 6,8 .nejhorsi sou studeny starty:( docela koukam ze to auto jede tak dobre i na tak sirokych kolech.sem myslel ze tam bude odpor a tak jsem si koupil zase patnacky.jinak na tu nadrz pres leto neni problem pro me najet skoro 1500km ale musim to fakt jen lechtat a nejezdit vic jak 130.

Odesláno

tak jám měl před chipem dojezd na nádrž nějakých 1350 km. Teď jsem poprvé natankoval plnou po chipu a asi mi ještě nějakou chvíli vydrží. :)

počítám že mám nádrž na 70l jak je psáno v techničáku a od toho odvíjím svou spotřebu. Pak mi vycházel před chipem na nějakých 5,5-5,7l/100 km a palubák mi taky proměřuje o 0,5l.

Vždycky tankuju když svítí hladový oko a mám dojezd nějakých 30-40 km a tankuju pak nějakých 67 litrů, tak to snad vychází.

Dám info, jak je na tom spotřeba po chipu.

Odesláno

Dnes opět tankováno. Najeto na nádrž 1181 km, tankováno 67,35 l ( samozřejmě u stejného stojanu jako předchozí tankování - Benzina ).

Spotřeba tedy vychází 5,7 l / 100 km což je paráda. Celých 1181 km jsem jezdil na letních pneu 205/55 R16 Bridgestone Turanza ER300.

Složení jízd je asi tak 25% dálnice, 20% město a 55% okresky.

Odesláno

jo se spotrebou to tedy vypada dobre..no sem stejne rozhodnut do toho jit i kdyz jsem kdysi rikal ze bych to nedelal.....

starky na valec jen abych zjistil vykon..nekdo tu psal ze mu namerili 79kW na dvoulitru 80kW motoru..to musim teda rict ze koncern vw tam dava rezervu i 10kW..prancouzi sou trochu pozadu

Odesláno
Původně zaslal: dobrmik

sweetyboy:no nevím jestli jsou pozadu..ale taky záleží kolik má najeto v jakém prostředí atd...ale vw s rezervou 10kw jsem neviděl..

mrkni na auto.cz je tam test skody octavia tdi po chipu..jeli s tym na valec pred chipem a zjistili 87kw a papirove ma mit 77kw a psali tam ze to muze byt obchodni tah napsat min aby to jelo lip..no nevim ale verim tomu ze to tak je

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...