tomsre Odesláno 15. únor 2010 Autor Odesláno 15. únor 2010 Tak jsem ten chip zkoušel o víkendu na dálnici a nějaký zlepšení tam vidět je, ale stejně - dálniční auto to teda neni. při 150 km/hod 3 500 otáček a celkem vysoká spotřeba. po normálních silnicích paráda, ale na dálnici nic moc. škoda. Jak se to projevuje Vám? [upravil dne 15/2/10 tomsre] Citovat
Osvi Odesláno 15. únor 2010 Odesláno 15. únor 2010 V pátek 19.2. v 15:00 jsem objednán u Camp Performance, tak jsem zvědavej... Až budu mít poznatky ( spíše grafy z brzdy ) před a po úpravě, tak se uvidí. Pak nahodím nějakou fotku a podělím se s dojmy z úpravy. Citovat
tomsre Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 Paráda, tak se budu těšit. Já to mám taky od nich. Citovat
fifowole Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 tomsre a nemas nekde ty vykonove krivky pred a po? Nemohl bys to sem hodit jen tak pro zajimavost? Citovat
tomsre Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 jo, jo pokusím se. měl jsem špatnou váhu vzduchu, takže jsem měl výkon jenom 56 kw, zvedli to na 70 kw, ale protože tu váhu vzduchu neměli, tak jsem si jí měnil až později, takže křivkou současného výkonu bohužel nemám. Citovat
bara Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 Stejně nic moc nevymyslíš.Jsou to vyhozené prachy a počkej za chvilku,začneš to honit a pěkně se ti to začne srát jedno po druhém a potom do toho znovu napumpuješ prachy a pak to s velkým prodělkem prodáš,pěkně nasraný.Tak funguje u nás čip tuning. Citovat
El-Chio Odesláno 17. únor 2010 Odesláno 17. únor 2010 to tomsre: Neviem co cakas od chipu, ale podla toho co citam tak si cakal zmenu prevodoveho pomeru.... ono to pritom zvyhne len vykon a krutiaci moment, a hlavne ten krutiaci momen. Ale pri jakych otackach kolko ides to chipom nezmenis!!! Keby tu napises, ze 0-100 pred chipom 1h 58m 43s a po chipe 1h 57m 59s tak sa da o niecom diskutovat. A podla mna 66kw verziu sa neoplati moc chipovet, lebo nema intercooler, ja ju chipnutu mam, len preto lebo ma to stalo 2000Sk,- to bara: Uzasny postreh keby nic nenapises tak je asi lepsie.... Citovat
Osvi Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Ahoj lidičky, jak jsem slíbil, tak činím. Dnes jsem absolvoval návštěvu Camp Parformance za účelem zvýšení výkonu. Na místo jsem dorazil v 15:00, technik se mě hned ujal, posadil mě do kanceláře, nabídl kávu a na LCD televizu přepnul na AV4 a na obrazovce se objevil náhled na brzdu kam posléze najel s mým vozem. Takže celou \" operaci\" jsem sledoval s kanceláře a viděl jsem přes televizi, to je na mém autě děláno. Nejdříve přikurtoval auto za tažné zařízení, potom vpředu za nápravu ( aby na na válci nevandrovalo zleva doprava ). Zapnul větrák, nastartoval a vzhledem k tomu, že byl motor teplý tak hned změřil na brzdě sériový výkon. Naměřil cca 79 kW a 252 Nm. Poté přečetl za pomoci notebooku pamět závad a vyčítal reálné hodnoty za jízdy. Pak přeflashoval soft a znovu odměřil, odkurtoval auto, vyjel ven a nechal mě svézt, abych si v provozu odzkoušel chování. Nárůst výkonu byl opravdu patrný, takže po chvilce ježdění jsem se spokojen vrátil, zaplatil, poděkoval a odjel včetně vytištěného grafu. Měření probíhalo vždy s rosvícenými světlomety, neboť mám automatické rozsvěcení. Takže jsem odjížděl spokojen a naplněn tím, co jsem očekával. Úprava mě vyšla na 4200 Kč a musím podotknout, že po ujetí cca 150 km na zpáteční cestě to vypadá, že i spotřeba půjde dolů, ale uvidíme až po pár tisících km, nechci předbíhat. Po úpravě jsme se dostali na 92,7 kW a 293,99 Nm. Koneckonců to je vidět z grafu... Citovat
fifowole Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 Osvi: pekny report, dik. Kolik mas na tachometru najeto? Citovat
Osvi Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 Původně zaslal: fifowole Osvi: pekny report, dik. Kolik mas na tachometru najeto? Na tacháči mám 202 000 km, r.v. auta je 2003. Nevím zda kilometry jsou reálné, auto jsem kupoval v říjnu 2008 a mělo na tachometru 163 000 km. Míň než 202t km určitě nemá spíše víc Nechával jsem si zjistit historii servisu podle VIN a v roce 2005 je poslední záznam v servisu při 89 000 km. Každopádně mě překvapily sériové naměřené hodnoty, čekal jsem to horší, ale v podstatě bylo změřeno to co výrobce deklaruje u nového auta. Takže s tím opotřebením to není tak divoké jako se všude možně píše... Citovat
tomsre Odesláno 22. únor 2010 Autor Odesláno 22. únor 2010 Tak já tam byl asi před měsícem se svou 66. A probíhalo to jak si říkal. Jen mi místo 66 kw naměřili 56. Už jsem vyměnil váhu vzduchu a měl bych tam tedy mít něco přes 80 kw. Ale bohužel přesně to teď nevím, protože z Camp performance jsme odjížděl se 70 kw. Nárůst výkonu byl znát i s těma 70. zatím mám najeto cca 1 500 km, spotřeba asi stejná-pořádně ji změřím až později, předjíždění parádní, ta rezerva výkonu a koníků pod kapotou je parádní. Jen na dálnici, když chci jet těch 140-150, tak musím mít 3 500 otáček a už je to na spotřebě znát. Ale na silnici paráda. Citovat
Osvi Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Jsem zjistil, že moje autí je přidáno v referencích upravovaných aut a to včetně videa... Takže kdo chce vidět, může zde: http://www.mereni-vykonu.cz/reference/peugeot-406-2-0-hdi1.html Citovat
Benžík Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Je možné chiptuningem snížit spotřebu (2,1td epic) a zachovat výkon a krouticí moment? Nemá to náké následky pro motor nebo čerpadlo? A kolik to může stát a kde to udělají? Stejně jako klasický chiptuning na zvýšení výkonu? Citovat
tomsre Odesláno 2. březen 2010 Autor Odesláno 2. březen 2010 To Osvi: díky za informaci. A jak si spokojenej? Jak ti to jezdí? Žere to míň? Zvýšila se ti max. rychlost? Citovat
Osvi Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Původně zaslal: tomsre To Osvi: díky za informaci. A jak si spokojenej? Jak ti to jezdí? Žere to míň? Zvýšila se ti max. rychlost? Tankovat jsem zatím po chipování nebyl, ale za chvilku budu muset - už mám naježděno na nádrž 1020 km ( tankoval jsem před chipováním ). Takže uvidím po spotřebu po natankování. Před chipem mi palubní PC ukazoval cca 6,8 - 7,1 l ( skutečná byla vždy o cca 0,5 l nižší, takže 6,3 - 6,6 ) a nyní ukazuje pal. PC 5,9 - 6,0 l, tak jsem sám zvědavej.... Maximálku jsem nezkoušel a ani zkoušet na zimákách nebudu, protože před chipem jsem se dostal na tachometrových 205 km/h. Po chipu jsem to zkoušel do 180 km/h a je znát, že to zrychluje daleko více než předtím. Celkově je poznat, že to má větší sílu a to i v nižších otáčkách..... Takže jsem prozatím spokojen Citovat
tomsre Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 díky moc za zprávu. Já jsem zatím taky spokojenej, auto je mnohem živější, zrychluje o hodně rychleji. Máme teda stejný poznatky, mě se zdá, že spotřeba bude taky nižší, já to pořádně poznám až na jaře, kdy zase začnu dělat delší jízdy. Teď moc nejezdím. Ale vypadá, to že bych jí taky mohl o fousek srazit. Citovat
Osvi Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Dneska jsem byl tankovat na Benzině. Najeto na nádrž 1095 km a natankováno 63,48 l, takže spotřeba vychází na 5,797 l / 100 km, tankuji pořád na stejné benzínce u stejného stojanu, takže měření si myslím, že je objektivní. Jinak z těch najetých 1095 km je cca 150 km ujeto ještě před chipováním + je třeba připočíst palivo spotřebované při měření na brzdě. Myslím si, že na těch 5,7 l/100 km je reálné se dostat. Musím podotknout, že jezdím stejné trasy stejným stylem jízdy jako před chipováním. Spotřeba tedy opravdu klesla a to o docela veliký kus - cca 0,5 - 0,7 l /100 km. Takže jsem celkově spokojen a nelituji, že jsem do toho šel. Moje invenstice 4200 Kč se mi při úspoře 0,5l/100 km vrátí za cca 30 000 km což najedu cca za 1 rok. Citovat
tomsre Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 tak to je moc pěkná spotřeba. A to je ještě zima, takže v létě by to mělo jít ještě o níž. Paráda. Já mám auto zatím rok, takže jezdím první zimu a nemám tedy srovnání. V létě jsem měl spotřebu okolo 5,5 - 6l. Teď v zimě je to horší, jezdím jenom krátký trasy, takže objektivní měření udělám zase až v létě. Dám potom info. Citovat
i4e Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Má někdo zkušenosti s Kladenskou firmou PowerTEC? Mají do konce měsíce cenu 7200 Kč, ale je v ní zahrnuto i vyčištění palivové soustavy, kontrola, popř. vyčištění váhy vzduchu, kontrola vzduchového filtru. Navíc nabízí tři stupně chiptuningu. Konkrétně mi jde o motor 2.0 HDI 66KW. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.