Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jo, jo taky ve mě začíná převládat pocit, že to nechám jak to je. Ta spotřeba je opravdu fantastická, trochu línější sice je, ale není to tak tragický. Stejně jezdím pořád s rodinou.

tak díky za názory.

;)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdravim, nejdrive si musime uvedomit rozdil mezi chip tuningem a power boxem, je to pomerne jednoduche a na netu toho jsou stovky odkazu. Kazdy motor je konstrukcne resen s rezervou a urcite tu neni nikdo kdo by po chipovani trvale zatezoval motor jak zavodnik, protoze otazka zni, na jakych silnicich a kde se da vyuzit potencial takoveho auta. Je velmi prijemne mit pod pedalem rezervicku v okamziku akcelerace. Sam jsem si koupil a namotoval Power Box, kde vyrobce udava jiste garantovane hodnoty. Nicmene muj 2.2hdi melo vykonu nazbyt i pred touto upravou. Vyzkouseno na dalnici v Nemecku, jede jako z praku, nezna kopce. Podle konzultace s dealerem a prodejcem Peugeot je chip tuning asi lepsi, protoze je implementovan primo do RJ motoru a zpracovava vice informaci, ale vysledna cena kolem 10tisic Kc mi nepripada moc prizniva. Power Box se da sehnat kolem 3tisic Kc, vysledek je znat okamzite. Necekejte vsak raketu. Podle mych zkusenosti se akcelerace mirne posunula o 100-150 otacek nize a silny turbo efekt prichazi na 2000 otacek. Kazdy ocekava asi neco jineho, ja jsem naprosto spokojen, avsak pokud bych mel 10 tisic Kc zbytecnych, rad bych to vyzkousel. Power Box pouze udajne zvysuje prisun paliva, kdezto chip tuning pracuje i s jinymi hodnotami a zvysuje tlak turba.

Odesláno

to jsi měl radši koupi 80kw verzi anebo už obsah 2,2

Původně zaslal: tomsre

dobrý den,

chtěl jsem se zaptat, zda nemáte někdo zkušenosti s chipem od firmy CAMP PERFORMANCE - VÁLCOVÁ ZKUŠEBNA Z PRAHY. Chtěl bych zvýšit výkon do Peugeota 406 HDI 66 Kw.

uvažuji o chipu na Peugeot 406 break 66Kw.

Nemáte prosím zkušenosti?

Zatím se mi nejvíc zamlouvá Camp Performance - válcová zkušebna z Prahy-nemáte reference?

předem díky

Slouceno a presunuto z duplicitniho dotazu. Ferry

[upravil dne 2/7/09 Ferry]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj lidičky,

o chiptuningu jsem už přečetl kdeco, zajímalo by mě, jestli někdo z Vás nemá konkrétní zkušenosti s firmou www.deamotor.cz . Uvažuji o zvýšení výkonu a nechci naletět ( jako někteří u firmy ABC ).

Díky za názory

Odesláno

no koukam ze maji ted slusne slevy u Camp Performance..

Peugeot 406 2.0 HDi 80 kW/250 N.m

Camp Performance Chiptuning: 94 kW/315 N.m

puvodni cena: 8.590,-- Kč

nova cena: 5.490,-- Kč

:roker

me se teda zda tech 80kW zcela dostatecnych.. to je tak kdyz clovek presedne z benzinove 1.4 44kW :super

Odesláno

No já už si to u Camp Performance nechal načipovat a zatím dobrý. Ale abych to nezakřiknul, musím to zaklepat.

Jsem spokojený, auto jezdí jako ďas, už jsem ho zkoušel na delší trasy a ten vyšší výkon je teda znát. nedá se to vůbec srovnat. Odhalili mi totiž taky špatnou váhu vzduchu, takže jsem měl místo 66 Kw jenom 56Kw. a ten skok na 84 Kw je teda hodně znatelnej.

Odesláno

k chipu od auto dea: mam od nich chip cca 1,5 roku. jsem spokojenej. neda se cekat raketa (jak tu psal nekdo prede mnou) je to pomerne tezke auto. nabeh akcelerace se posunul cca o 100-150 otacek niz, vykon cca o 10 kW, nepatrne vetsi turboefekt. hlavni efekt je ten, ze auto jede \"lehceji\", svizneji, asi se i o troch snizila spotreba. proste nemusim tomu tak nakladat, jde hlavne o predjizdeni. zalezi samozrejme podle konkretni verze software tve ridici jednotky, jaky chip na ni bude mit.

jinak muzu pana kuceru jen doporucit, je to fakt machr pres elekroniku v zabozroutech. samozrejmosti je, ze ti odzalohuje tvuj puvodni software, a muzes se k tomu kdykoli vratit...

k chiptuningu obecne: nemela by se prekracovat hranice 20 % navyseni vykonu a kroutaku, to vydrzi jakekoli auto bez problemu. casto to ale neni o az tak velkem navyseni, ale o tom, ze krivka vykonu je a kroutaku je plossi, tudiz rovnomernejsi rozlozeni v rozsahu otacek. samozrejme neni dlouhodobe dobre jezdit s tim autem na doraz (to plati ale i pro nechipnute) jako napr. plne obsazene s vlekem s autem nebo lodi a pritom to honit na maximalni vykon a akceleraci.

jake duvody vyrobce vedou k nevyuziti moznosti motoru jsou obcas dost bizardni, podle toho co mi rikal kamarad, ktery pracuje ve firme, jez vyviji software rizeni motoru pro vetsinu evropskych automobilek.

to, ze jsou tyto motory (2.0 HDI) predimenzovane a maji hodne velkou rezervu je fakt a vubec bych se nebal jim vykon rozumne zvysit a neni to na ukor zivotnosti. jedine co je vyrobne slabe na tomto aute a motoru je spojka, opacne napruzeny pritlacak, kvuli mensi sile na spojkovy pedal a plynulejsimu zaberu...takova slepa ulicka

mohou byt nektere spatne chipy, kdy v nizkych otackach (male mnozstvi vzduchu) dodavaji vetsi mnozstvi paliva, to se spatne spali a zakouri si to.

2.0 HDI 66 bych chipnul, urcite se tim nic nepokazi (pokud nebudes jezdit jak prase na doraz), prevodovka je stejna jako v 80kW, toho bych se rozhodne nebal.

Odesláno

já mám ten chip zatím hodně krátce, taky jsem využil slev u Camp Performance-ta cena byla hodně lákavá. Slyšel jsem hodně o tom, že chip u 66 by měl být bez problémů, zvášť, když mám novou spojku, tak jsem do toho šel. Pevně douvám, že jsem neudělal chybu. Taky nejsem žádnej závodník, ale ta rezerva výkonu je velice příjemná, jízdu si teď fakt užívám.

Odesláno

U továrních nastavení není optimalizován jen výkon, ale i spotřeba, emise a další parametry. A to podle nejpřísnějších podmínek uvažovaného trhu. Z toho vyplývá poměrně velká rezerva k chipům. Další věc jsou chipy (nastavení) samotné. Dá se to totiž udělat všelijak. Třeba se ještě více zaměřit na spotřebu, nebo naopak čistě maximalizovat výkon. A to dokonce v různých oblastech charakteristiky různě... Já jsem se svým chipem naprosto spokojen. Táhne to pěkně odspoda, snížila se mi spotřeba, a i ta rezerva výkonu mi připyla...

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
Původně zaslal: Osvi

Ahoj lidičky,

o chiptuningu jsem už přečetl kdeco, zajímalo by mě, jestli někdo z Vás nemá konkrétní zkušenosti s firmou www.deamotor.cz . Uvažuji o zvýšení výkonu a nechci naletět ( jako někteří u firmy ABC ).

Díky za názory

Parádička.mám odtad chip a nestěžuju si..navíc chlapík co t ochipuje je magor do elektřiny takže ten vám z auta dokáže udělat jadernou elektrárnu:roker

[upravil dne 9/2/10 Chozeluizskuner]

Odesláno
Původně zaslal: Chozeluizskuner

Ahoj lidičky,

Díky za názory

Parádička.mám odtad chip a nestěžuju si..navíc chlapík co t ochipuje je magor do elektřiny takže ten vám z auta dokáže udělat jadernou elektrárnu:roker

Aby to nebyl spíš černobyl...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

například mi dodělával elektroniku k digi klima .. za čip tam dáš 5ti. a můžeš si nechat kdykoli nahrát zpátky původní software.akorád je to tam na dýl.jel sem do Benešova z Českych budějovic.tahnul sem auto na káře pač nebylo ještě komplet složený a kvuli připájení pěti drátů a chipu kterej byl za deset minut hotovej sem tam strávil komplet celej den. jinak Deamotor doporučuji:super

Peugeot 406 2,0 HDi 66Kw

Značka Peugeot

Typ 406

Motor 2,0 HDi 66Kw

Hodnoty před po

Výkon 66 82

Točivý moment 205 260

Orientační cena 4500

Odesláno

Tak asi jsem vnitřně rozhodnut pro chiptuning od firmy Camp Performance ( www.mereni-vykonu.cz ). Tento týden dokonce nabízejí slevy v případě, že se objednají 2 auta současně, sleva činí 35% na každé z vozidel. Takže z původních 5500 Kč by cena za jedno auto byla cca 3500 kč, což si myslím, že včetně odzkoušení na brzdě je super cena. Takže kdo jede společně se mnou?? Muselo by se to pravděpodobně objednat dneska.... Aspoň doufám že berou datum objednání a ne datum provedení.

Takže kdo má zájem se přidat, tak napište.

Díky

Odesláno

Tak asi jsem vnitřně rozhodnut pro chiptuning od firmy Camp Performance ( www.mereni-vykonu.cz ). Tento týden dokonce nabízejí slevy v případě, že se objednají 2 auta současně, sleva činí 35% na každé z vozidel. Takže z původních 5500 Kč by cena za jedno auto byla cca 3500 kč, což si myslím, že včetně odzkoušení na brzdě je super cena. Takže kdo jede společně se mnou?? Muselo by se to pravděpodobně objednat dneska.... Aspoň doufám že berou datum objednání a ne datum provedení.

Díky

mas SZ

diky

Odesláno
Původně zaslal: CNA

Díky

mas SZ

diky

Poslal jsem ti mail, tak na něj jukni a ozvi se.

Odesláno

Raz nechapem jednu vec. Je to dotaz na to kde si dat spravyt chip tuning a nie na to

1. nevies si kupit auto

2. znici ti to motor

3. Prevodovka neni na to stavana

4. Chip je len placebo efekt...

Na to si zalozte svoje vlakno a piste tam preco si myslite, ze chip je zly....

Ked raz niekto chce chip tak nech si ho da a mozeme mu pomoct tym, ze ludia ktory MAJU SKUSENOSTI mozu poradit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...