Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím odborníkov na Peugeot.

Počul som že ECO nafta nie je veľmi vhodná pre HDi.Vie niekto o tom viac?

Len tak na margo.Bol som V Poľsku doliať aditívum lebo mi došlo.Stálo ma to 180 EUR.V Peugeote v PO chceli len za náplň 300 EUR + robota.To je riadna zlodejina!!!:bacha

Odesláno

Kdyz jde o Polsko, tak i lidi Toyota klubu jezdi na servis do Polska, nebo si auta rovnou kupuji tam. Je to o dost levnejsi a ze je pristup k zakaznikovi lepsi nez u nas.

Odesláno

Ahoj přátelé. Omlouvám se za asi stupidní dotaz, ale mám P406 HDI asi 3 měsíce a informace sháním kde se dá. Několikrát už jsem tady na Fóru narazil na téma \"ADITIVA\". Pročetl jsem si manuál k autu i příručku \"Jak na to\" a o aditivu nikde ani zmínka. Z toho, co tu bylo napsáno, mi plyne, že je to docela kritická záležitost až k poškození nebo dokonce zničení motoru a že doplnění je více méně záležitost odborného servisu. Může mi někdo poradit o co kráčí, jak poznám, že je aditivum třeba doplnit a zda to můžu zvládnout sám?:myslim:mad:

Odesláno
Původně zaslal: FrantaCV

Ahoj přátelé. Omlouvám se za asi stupidní dotaz, ale mám P406 HDI asi 3 měsíce a informace sháním kde se dá. Několikrát už jsem tady na Fóru narazil na téma \"ADITIVA\". Pročetl jsem si manuál k autu i příručku \"Jak na to\" a o aditivu nikde ani zmínka. Z toho, co tu bylo napsáno, mi plyne, že je to docela kritická záležitost až k poškození nebo dokonce zničení motoru a že doplnění je více méně záležitost odborného servisu. Může mi někdo poradit o co kráčí, jak poznám, že je aditivum třeba doplnit a zda to můžu zvládnout sám?:myslim:mad:

myslim ze v 406 nieje nadrzka na aditivum...staci primiesavat do nafty a najma v zimnych mesiacoch...ja mam p307 rv2001 a tam nadrzka na adituvum nieje a pokial viem tak 406 sa vyrabali do 2001 alebo 2002 uz nevem presne

Odesláno

Ahoj FrantoCV--jsou dva druhy aditiv--jeden typ pro ty,kteří mají motor vybaven filtrem FAP (filtr pevných částic) a toto aditivum doplní servis a potvrdí přes diagnostiku--prostě musíš do servisu

druhý typ aditiv jsou přípravky přímo do nafty,které si dávkuješ sám podle návodu na balení...,byl jsem celkem dlouho proti

přidávání čehokoliv do nafty (jezdím s naftou 20 let),ale zkusil jsem tady doporučovaný přípravek VIF (je letní i zimní) a ten

motor má opravdu jiný (měkčí) chod...,navíc údajně zvyšuje cetanové číslo,čistí vstřiky a takové ty serepetičky reklamní :D.

Nakonec,zkus to a uvidíš sám...stojí to cca 180 kč a mi vyjde na půl roku...:papa

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak ja som predtým nedával žiadne aditívum, ale po prečítaní príspevkov tu na fóre som kúpil VIF super diesel aditiv. Motor je chipnutý na 92kW tak som bol zvedavý hlavne či zníži dymivosť, lebo keď na to niekedy stupím tak pekne zakadí :roll Dávkoval som podla návodu ale nejaký rozdiel som nepozoroval, po vyjazdení cca 2 nádrží sa mi dokonca objavil jeden deň problém so štartovaním, čo som nemal nikdy predtým. Pri najbližšom tankovaní som aditivum nedal a teraz auto štartuje podstatne skôr ako s aditivom, dokonca menej kadí :myslim naftu tankujem vždy na rovnakej pumpe (slovnaft) Može byť že by mojmu motoru to aditivum nechutilo?

Odesláno

trosku stupidnejsi dotaz: kde ten VIF kupujete? viete poradit nejake miesto? alebo je to objednavka cez net? ale to sa predrazi koli postovnemu.

Predpokladam ze niekde na benzinke by sa to dalo kupit, ale viete poradit kde? najlepsie niekde v prahe alebo po ceste domov na slovensko pri D1-ke ak by sa dalo. :mad:

Diky moc

Odesláno
Původně zaslal: Micky99

trosku stupidnejsi dotaz: kde ten VIF kupujete? viete poradit nejake miesto? alebo je to objednavka cez net? ale to sa predrazi koli postovnemu.

Predpokladam ze niekde na benzinke by sa to dalo kupit, ale viete poradit kde? najlepsie niekde v prahe alebo po ceste domov na slovensko pri D1-ke ak by sa dalo. :mad:

Diky moc

VIF dle stránek výrobce prodávají BENZINA a EUROOIL, tam jsem ho taky koupil,tuším 225 kč:papa

Odesláno

Ahojte, spytam sa jednu otazocku, pouzivam naftu od slovnaftu EVO diesel ta je uz s nejakymi prisadami ako aditiva ale chcem vediet ci mozem aj do nej pridat aditivum super diesel podla navodu alebo nemozem?

Odesláno

na dotaz, kde se dá koupit VIF, auto štangl-cena-166kč. letní. A na dotaz bionafta, na aditivu se mimo jiné píše, že současně chrání Váš motor před negativními účinky biosložky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...