Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

na 206CC se mi dálkovým, ani jiným centrálem neodemkne kufr. Zamkne, ale neodemkne. Pouze ručně klíčem přímo v kufru.

Zjišťoval jsem a vrtá mi hlavou jestli to není úmyslně. Jak to máte vy?

Jinak k ovládacímu elektromagnetu zámku kufru vedou jen 2 dráty. Jeden je kostra (je pospojován spolu s kostrou osvětlení SPZ a dalších) a na druhém se objeví plus jen při zamknutí. Není mi jasný jak by se to mohlo odemykat bez použití dalšího drátu. A podle schemat jsou všechny dráty zámků dveří a kufru pospojovány dohromady, před tím než vedou do jednotky imobilizeru. Dveře fungují normálně.

Děkuji moc za rady.

Odesláno

To jsem si taky myslel, ale jak píšu výše - jeden kabel je kostra, resp. měla by být, když je pospojovaná s dalšími spotřebiči v kufru a přišroubovaná šestkou na kufr...

Odesláno

Nevím jestli nejsem mimo mísu, ale na mojí 406 se klíčkem dá přepnout, zda odmykat kufr spolu s dveřma centrálem, nebo ne. Nemá to 206 stejný ? Záleží na natočení štěrbiny zámku ze svislé polohy na vodorovnou nebo úplně \"hlavou dolů\".

Odesláno

No to by bylo super, ráno to hned zkusím. řekl bych, že lze klíčem otáčem zámkem pouze o 1/8 otáčky - odemknuto/zamknuto, ale jistej si nejsem. Bylo by to pěkný, dám pak vědět. Moc dík.

Odesláno

V manuáli je uvedené:

ZAMYKANIE A ODOMYKANIE BATOŽINOVÉHO PRIESTORU

Kufor uzamknete pomocou kľúča (otočte kľúčom z polohy A do polohy C) alebo diaľkovým ovládačom.

Kufor odomknete pomocou kľúča (otočte kľúčom z polohy A do polohy B).

Osvetlenie kufra je ovládané otvorením kufra.

Vyzerá to že sa odomyká iba manuálne. Tomu by zodpovedalo i to zapojenie motorčeka lebo na obojstranú činnosť potrebuje zmenu polarity na oboch kontaktoch čo uvedené zapojenie neumožňuje.

[upravil dne 29/6/09 pastorek]

post-0-14109607926591_thumb.jpg

Odesláno

Hm, zkoušel jsem jestli to nejde klíčem přenastavit jak píše Hugo, ale nejde.

Připadá mi to nedomyšlený, jdu z obchodu s nákupem a nemůžu si otevřít kufr centrálem...

Navíc když odemknu ručně jen kufr, tak ho nejde centrálem ani zamknout, jen zase ručně.

Grrrr.

Ale moc děkuju za pomoc.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

No ale ked kufor otvoris rucne,zatvorit ti musi ist centralom... zaujimalo by ma,ci sa to neda nejako vytunovat,aby to slo otvorit centralom... ved kopu ludi si zavarilo klucky aj na kufri na 206cc...

Odesláno

Foxo, máš iné auto.

Bloodeye, Malo by to ísť jednoduchým zapojením motorčeka. Má dva káble a centrál funguje zmenou polarity. V tomto prípade je jeden kábel stále na kostru a do druhého ide impulz z centrály. Keď je + tak motorček zamkne, keď je - tak sa nehne lebo nemá na druhom póle +. Myslým že by stačilo ten kábel čo ide na kostru odpojiť a natiahnuť k dverovému zväzku. Tam budú určite oba póly tak iba pripojiť na ten druhý ovládací. Tak to bude fungovať po elektrickej stránke ale neviem či je na to prispôsobená i mechanika zámku. To už musíš zistiť priamo na zámku.

Odesláno

Dik,pozrem sa na to :super

Vsimol som si,ze jeden kabel-konektor tam mam volne pohodeny,hodim sem potom foto..

Ale proste na 206cc sa neda otvarat kufor centralom-iba zatvarat a nechapem,preco to tak spravili :nevim

Odesláno

Tak tu je fotka zamku v kufri 206 kabrio:

93576568.jpg

nechapem,na co su tam tie 2 konektory... ked ich spojim dokopy-neotvara sa potom strecha... A pozeram,ze do toho zamku vobec nevedie kabel :myslim

Ako sa mi potom zamyka kufor? :D

• O 8 let později...
Odesláno

Resil jsem to na svém kabriu 306. Ted to resim na kamosovym. Nechapal jsem proc se centralem kufr pouze zamyka ale uz neodemyka. Je to cilene, zapojenim polovodicove diody do serie se servomotorkem. Protoze kdyz nekde zaparkujete se stazenou strechou a nekdo Vam do auta vleze a odemkne auto zevnitr odemkl by se tak i kufr kterej by se tak dal vykrast. 

Odesláno

Řešil jsem to obdobně. Nově natažená dvoulinka od jednotky centrálu až k servomotorku na kufru. Byl jsem příliš líný na to hledat tu diodu. 

Nevím jak se ty zámky nazývají snad "safelock" které neodemknou komplet auto centrálně když se zatáhne za cuprlík u okna. Odemknou se pouze konkrétní dveře. Kámoš tyhle zámky zrovna má takže tím spíš jsem nepochopil proč se ten kufr nemohl už z výroby i odemykat elektricky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...