RayBan Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Ahoj všem, před lety jsem měl 605 3,0i v plné výbavě ( světlá kůže, klima, automat, šíbr, .... atd. ), tenkrát aktuální model, na tu dobu bezva kárka za super cenu. Nyní hledám něco většího a především v automatu, jedna z variant je i aktuální model Peugeotu a to 607. 1) zvažuji 2,2i a 3,0i - je těch 39 kW v automatu tak znát, nebo to vyjde nastejno ? 2) na www.auto.cz je v autokatalogu uvedeno zrychlení 9,6s vs. 9,2s - má šestiválec vůbec smysl nebo je to fake ? 3) výměna rozvodů - tady na diskusi jsem narazil, že cena za výměnu u 2,2i je cca 5.000 Kč, u 3,0i cca 15.000 Kč - v čem je takový rozdíl ? 4) máte někdo dlouhodobě měřenou spotřebu 2,2i automat a 3,0i automat ? Vím, že nebude malá, ale jde mi jen o rozdíl mezi motory. Obecně uvítám vaše rady pro benzínová provedení ( diesel nechci ), ale klidně mi koupi můžete rozmluvit, alespoň budu vědět na co přesně si dát u 607 pozor. Díky, RayBan Citovat
shwaara Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Ahoj, pred mesicem jsem resil stejny problem, jen jsem chtel manual (4° mi prisly malo a opravy drahe) Par 3.0i jsem videl, vetsinou me ale nepresvedcil stav tech aut, zdaly se mi hodne odlitane (taky zalezi, jaky na nej mas rozpocet). 3.0i si s nejvetsi pravdepodobnosti nekoupi 60 lety deda, jak me vsude presvedcovali. Stacilo kouknout na brzdy Brembo a par dalsich detailu a bylo jasne, ze mi proste lzou. Jednu 3.0i v manualu jsem i projel, ale od temer 210PS jsem cekal vetsi zazraky. Mohlo to byt tim, ze auto dlouho stalo a buhvi, v jakem bylo stavu, ale rozdil oproti 2.2i tam teda velky nebyl. Ale jak rikam, mohlo to byt kusem. Nakonec jsem teda koupil snad slusnou 2.2i primo od jednoho starsiho pana a V6 bude az pristi auto. Vymena rozvodu na 2.2i me v aut. servisu Peugeot v Klatovech vysla na 6.000 i s praci. Dlouhodobou (3.500km, dalnice > 170kmh = 30%, mesto klidna jizda = 30%, okresky svizne = 40%)spotrebu 2.2i manual pri ostrejsim stylu jizdy mam 10.2! I propocet podle dojezdu tomu docela odpovida, takze jsem prijemne prekvapen, mam s tim stejnou spotrebu jako s oktavkou 1.6MPI Myslim, ze 90% ridicu 607 2.2i v automatu musi mit tedy spotrebu nekde kolem 9l/100km, coz je na ten vykon, vahu a 4° automat super. [upravil dne 24/6/09 shwaara] [upravil dne 24/6/09 shwaara] Citovat
Ota Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 V6ka - automat 6tikvalt - dlouhodobá spotřeba 12,7 (převážně město a jezdí s tím převážně žena) výkon velmi příjemný jen by to chtělo náhon na zadek... 2,2 v 607 jsem nikdy nejel... v CX 22 karburátor manuál (1987) jsem najel asi 15tis.km - výkon velmi uspokojivý umocněn pérováním, převážně město, spotřeba 11lt a to jsem ho vůbec nešetřil, naopak Citovat
pagot Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 ja nechtel p607 uz vubec ,s 3.0i V6 jsem mel dlouhodobou 12l pianko, rychla jizda na dalnici katastrova-prez 13l-coz me teda tocilo ,po meste taky katastrofa v pohode i za 15l a bez zavodeni ted mam 2.2hdi manual najeto 158tis poctivejch-bez FAP, ze zacatku byl motor bez vykonu ,ale vsiml jsem si toho asi po 14dnech o))) ,ted je v takovem stavu v jakem ma bejt a jezdim podobne trasy za 6l ,dneska me to treba ukazalo pri ceste tam / Vysoke Myto-Olomouc / 5.6l :mrkklidna jizda -rychle se jet proste neda ,ale dvouprovdovky do kopce uhanim 120-140km/h takze to taky nakrmim k tomu dve kolecka po Olomouci a zpet ve Vysokem Myte me to ukazovalo 6.1l zase kopce to nesetrim pokud porovnam vykon ,3.0i i v 4st.automatu upalovalo to solidne dalo se podrzet to jo,ale vzhledem ke spotrebe a solidnimu zatahu 2.2hdi bych uz za dvojnasobek a vice jezdit nechtel ,protoze v hdi je taky ticho a 1900-4000 tahne krasne ,jsem sice benzinovej ale zacina se me ta moje ropna 607ma zamlouvat cim dal vice ,je teda fakt ze p607hdi se v dobrem stavu hledaj o dost hure PS: zkousel jsem jet okruch a proste na to slapat a prez 7l jsem nesel-okrsky,,,nenech se ale zviklat je to jen muj nazor ,ale po docela hodne najetejch km v 3.0i 4st. , [upravil dne 24.6.09 pagot] Citovat
shwaara Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Asi taky zalezi, jak s tim dotycny bude jezdit. Myslim, ze benzin lip vydrzi trochu drsnejsi zachazeni, ale takovy clovek by si asi nekupoval 607 a 4° automat Ta spotreba u HDI je luxusni.. Citovat
pagot Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 jeste musim doplnit ze jezdim se stresnim nosicem ,nechce se me sundavat i kdyz jde pri jizde ponekud slyset Citovat
RayBan Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 Ach jo, ještě skončím fakt u dieselu S těmi 12l/100 km počítám, prostě cena za pohodlí a komfort, navíc jednou, dvakrát natankuji špatnou naftu a nebudu se stačit divit - mám pocit ze zkušeností ostatních, že diesel jsou jen problémy. Zítra jedu vyzkoušet oba motory 2,2i a 3,0i, oba automat, tak uvidím. RayBan Citovat
PecaTu Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Já jezdím s V6 4kvalt s průměrem okolo 11/sto, ale dá se stím jet i dálka ve čtyřech lidech za nějakých 8,5l nebo taky za 14l hrozně záleží na stilu jízdy.2,2i pojede určitě taky dobře ale 6tiválec je prostě 6stiválec od nádhernýho zvuku přes víkon i krouťák. Citovat
P607Olda Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 Třílitr to chce mít aspoň jednou v životě, to každému přeju. Ale na praktické používání diesel 2,2 HDi bohatě stačí, a ta spotřeba je potěšující. Stále jezdím dlouhodobě kolem 5,5, a kolega, který vůbec nešetří, tak asi za 6,5. Ujel jsem třílitrem (605, 406) asi 300 000 km, spotřeba asi 10. Dnes to vidím tak, že byla škoda peněz. Naftu beru normálně, JET nyní LUKOIL, někdy Eurooil. Nebyl problém. FAP vydrží dýl, než je uváděno - první mi vydržel 180 000, výměna za 8000 Kč. Aditivum je asi 4 litry na 100 000 km, stojí tuším 2000 Kč za ty 4 litry. Vysmolilo se mi čidlo dif. tlaku (3000), napínák řemenice (2000), ložisko v čerpadle na servo (1000). Najeto celkem 332 000 km. [upravil dne 27.6.2009 P607Olda] Citovat
RomanJ Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Jezdím s V6 kolem 11-12 l. - 50% město a 50 % okrsky s dalnicí , ale fakt hodně záleží na stylu jízdy, jel jsem třeba z Vyškova do pardubic, na pohodu - 8,3 l, Chorvatsko (Makarská) ve 4 lidech a plně naložení 8,9 l, ale vjedu do brna, zapnu klimu, samá kolona a potahování a během dopoledne jsem na 16 l (jen to město). Nechal jsem to předělat na LPG (sekvenční vstřikování) a jezdím cenově jak s Hdi, i méně. Najeto na LPG mám 35 000 km absolutně bez problému a když to někomu půjčím a neví že mám LPG tak to ani nepozná. Když to vemu, že jsem V6 koupil při tehdejších cenách a 100.000 Kč levněji, než Hdi ve stejném stavu a za LPG jsem dal 30.000 Kč, tak naprostá spokojenost. V6 je naprosto tichá, nádherný potah a je v max. výbavě. Citovat
Petr Vokurek Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Měl jsem všechny- 2,2i, 2,2hdi a teď mám 3,0i. Absolutně nejhorší byl 2,2i. Měl jsem ho s plynem a možná jsem měl taky špatný kus, ale s tím motorem mě vůbec nebavilo jezdit. Zrychlení při předjíždění bylo naprosto směšné. Nechal jsem v něm opravit a povyměňovat kde co, ale jízdní valostnosti byly pořád stejné. 2,2hdi byl na hodně dobrý, ale byl to manuál a já chtěl automat. Teď jezdím v 3,0i a konečně mě zase baví jezdit! Spotřeba není tak strašná, jak jsem se obával a ta jízda za to stojí. Už jenom ten zvuk- často ho teď poslouchám místo rádia:-) Je to starší kus, ale když už mám něco opravovat, ať to aspoň jede! Pokud si někdo může dovolit 2,7 hdi, je to absolutně nejlepší varianta! Nafta táhne pěkně odspodu a je to sakra zátah! Jinak 3,0i - super jízda za poměrně velmi nízkou pořizovací cenu. Citovat
RayBan Odesláno 3. srpen 2009 Autor Odesláno 3. srpen 2009 Původně zaslal: Petr Vokurek Měl jsem všechny- 2,2i, 2,2hdi a teď mám 3,0i. Absolutně nejhorší byl 2,2i. Měl jsem ho s plynem a možná jsem měl taky špatný kus, ale s tím motorem mě vůbec nebavilo jezdit. Zrychlení při předjíždění bylo naprosto směšné. Nechal jsem v něm opravit a povyměňovat kde co, ale jízdní valostnosti byly pořád stejné. 2,2hdi byl na hodně dobrý, ale byl to manuál a já chtěl automat. Teď jezdím v 3,0i a konečně mě zase baví jezdit! Spotřeba není tak strašná, jak jsem se obával a ta jízda za to stojí. Už jenom ten zvuk- často ho teď poslouchám místo rádia:-) Je to starší kus, ale když už mám něco opravovat, ať to aspoň jede! Pokud si někdo může dovolit 2,7 hdi, je to absolutně nejlepší varianta! Nafta táhne pěkně odspodu a je to sakra zátah! Jinak 3,0i - super jízda za poměrně velmi nízkou pořizovací cenu. No ještě že jsem jej nekoupil ... Takže jsi šel do klasického 3.0i ? Budeš jej předělávat na LPG ? RayBan Citovat
RayBan Odesláno 3. srpen 2009 Autor Odesláno 3. srpen 2009 Nakonec jsem vybral 3.0i a nelituji. Nejsem závodník, ale nejhorší je málo výkonu po ruce i když si člověk stejně časem zvykne ... RayBan Citovat
shwaara Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Kupoval jsi pres inzerat na netu? 2001 3.0i zas tolik neni, treba jsem ji uz nekde videl Citovat
RayBan Odesláno 4. srpen 2009 Autor Odesláno 4. srpen 2009 Ano, 607 byla na Tipcars.com, bude na auto.cz, recenzi mám z 80% hotovou, ale ještě musím udělat nějaké fotky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.