Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To Georgino: vypinac tempomatu vypina napajeni pro celou RJ a vlastne i pro vakuumpumpu atd. , pokud to zapojis tak, aby to bylo napajene jen pri zapnutem klicku nebo pri bezicim motoru, tak ho tam v podstate nepotrebujes.

Vakuumpumpa ma originalni umisteni pri pohledu do motoru uplne vpravo vzadu v motorovem prostoru na nosniku (savli) v mistech nad poloosou, pod jednotkou ABS a hlavnim brzdovym valcem, ja ji umistil na dodelany drzak (dva ohnute plechy prinytovane k drzaku baterie) pod akumulator a je ji tam taky dobre ;)

drat od snimace rychlosti bud u konektoru RJ motoru (kontakt G2 drat 6739B zluty na hnedem konektoru 48pin) ale lepe asi na BSI (drat 6739C bezovy na 2 pozici zluteho konektoru 26pin)

To Martis, zkousej obvolavat i inzeraty na dily ze 605 nebo citroenu XM

[upravil dne 11/4/10 Ferry]

Odesláno

Tak v místě tlačítka na vypínání mám vypínání na LPG, to jsem dnes pořešil. LPG jsem dal na střed. konzolu, jako je origo a vypínač je ok. Páčku jsem už namontil. Gumovou potboru co tahá za plyn jsem také nandal, ale nevím stále kam s vývěvou a tim tlak. relé :-) V místě pod baterkou nemám místo a tam jak je origo mám plyn :-) Co když udělám kastlíček z nerez plechu a na ten to přidělám někam za motor na příčku, vedle plyn lanka, nad výfuk? Nebo máte jiné nápady. LPG mi to hodně komplikuje....

• O 3 týdny později...
Odesláno

lada ty musis zisiti ci ti to rj motora podporuje,ak ano tak 2ks spinace na brzdu,spojku,packu,vypinac a aktivacia bsi.je tu niekde vlakno presne na hdi a tam musis zistit nejake cislo na rj motora.

Odesláno

jj již mám dozapojen tempomatík se zásobníkem vakua a prvotní dojmy sou skvělé,děkuji ještě jednou Punkáčovy za jeho dozapojení,jelikož si s elektrikou netykám :myslim a vše šlape jak má.....

Odesláno

Tak i já jsem se konečně pustil do tempomatu. A hned mám dva dotazy!

1. Proč není zapojena pozice ŘJ tempomatu č. 12? Copak asi dělá? A pročpak je nezapojená i 3 pozice na tlačítku zapnutí tempomatu?

no a konečně ten důležitější dotaz...

2. Chybí mi kroužky kolem spínačů, co se strkají do těch děr na spojce a brzdě. Dají se někde sehnat nebo jste to udělali jinak? A pak bych se chtěl zeptat na zapojení spínačů. Oba jsem proměřovat a hnědý spínač je spínací a bílý rozpínací. Hnědý je při pedálu v klidu sepnutý a bílý při pedálu v klidu rozepnutý. Má to tak být? V schematu výše jsou nakresleny jako spínací a to mě mate. A který příjde na spojku a který na brzdový pedál? Asi hnědý na spojku nee?

Předem díky za cenné rady!

PS: a kde najdu nejlépe chování tempomatu? Co dělá když se šlápne na brzdu, co dělá, když na plyn (asi nic že), a co dělá když na spojku či spojku a brzdu zároveň?

Bože, proč zrovna můj vagen nemá připravené kabely...teď jsem si vzpoměl na peklo, když jsem si dodělával palubák :-)

[upravil dne 26.5.2010 Georginho_cz406]

Odesláno

bily spinac je pouze pro brzdove svetlo (sepne pri seslapnuti pedalu) hnedy je naopak rozpinaci, rozepne pri seslapnuti - ten je pro tempomat, pak je jeste cerveny na spojce a ten je taky rozpinaci (da se nahradit hnedym) nove spinace (cerveny, hnedy) se daji sehnat v Autokelly za cca 150Kc.

Chovani :

kdyz slapnes na brzdu nebo spojku, tempomat vypne, pri slapnuti na plyn auto zrychluje, po povoleni plynu deceleruje az na hodnotu nastavenou na tempomatu a pokracuje touto rychlosti (tedy docasna akcelerace bez vlivu na tempomat)

Na pozici 3 spinace neni dle schematu nic vyvedeno. A na pozici 12 u RJ myslim ze taky neni ani osazeny pin v konektoru

Odesláno

Ferry díky za info :-) No já mám přesně spínače jako ty nahoře na obrázku, takže musím sehnat někde ještě jeden hnědý nebo červený?

Tlačítko i ŘJ právě osazenou mám a tak jsem se jen zajímal pro jaké verze je to určeno :-)

Odesláno

na fotce ten bilej byt nema :) se mi tam nedopatrenim pripletl :) chce to bud dva hnede nebo hnedy a cerveny, funkcne jsou stejne ;) Jo a mas na spojce pripraven drzak pro ten spinac ? ja musel dodelavat z plechu, nebyla tam priprava

ty bily objimky stoji 19Kc v Peugeotu, obj. cislo 453412 ale na vrakaci bys taky urcite sehnal

Odesláno

Tak už mám i já součástky a věci na dodělání tempomatu. Díky Ferrymu a adrijmu, který mi je přivezl. Při pohledu na ,,směs\" drátků nejsem zrovna moc moudrý. Uvidím, jak to vše dopadne a kdy se budu moci i já kochat službami tempomatu.:nevim

Odesláno

Tak jsem vše zapojil a nic :-(

Vidím to na čistě mechanickou závadu. Normálně tempomat spustím tlačítkem, na páčce pohnu + nebo - a v ŘJ cvakne, al nic se neděje. Bohužel v ten samý moment nevidím do motoru :-)

Ale když ručně stáhnu manžetu co tahá za plyn a ucpu současně všechny nezapojené vývody na motoru a ventilu, tak se mi měch nafoukne, sice pozvolna ale nafoukne a to by asi neměl nee?

Odesláno

Tak budu muset ještě jednou projít zapojení....bože to jsem pako :-)

Tempouš nenaběhne...

Při pokusu o sepnutí (zmačknu + či - na páčce) zacvaká v ŘJ, ale nic se neděje, akorát se nepatrně sníží jas podsvícení displeje PP! A taky mi při opakovaném pokusu praskla pojistka F3, která měla hodnotu 10A :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...