bahrajn Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Ahoj, chtěl bych se poptat jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Občas se mi stane, že nejde zapnout tempomat. Po stisknutí tlačítka na navolení rychlosti jen probliknout čárky na display a nic se neděje. Po vypnutí motoru a znovu nastartování vše opět funguje. Samozřejmě jde o rychlosti nad cca 40km/h, pod tímto limitem se korektně hlásí \"speed too low\". Stává se to např. tak 2x za týden (při denním ježdění), ale někdy třeba měsíc nic. Jedná se jen o to aktivování, jinak funguje v porádku a navolená rychlost se drží včetně zvyšování či snižování. Zkoušel jsem přepnout na omezovač rychlosti a ten v tom okamžiku funguje, pak zpětně na tempomat a furt nic. Jen to znovunastartování. Mám Peugeot 307 SW, r.v. 2008, benzín 1,6i, automatická převodovka, stav km 20tis. Začalo mi to dělat až teď cca dva-tři měsíce zpátky. [upravil dne 7.8.2009 bahrajn] Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Mohol by to byť chybný spojkový alebo brzdový spínač. Dosť častá závada. Pre tempomat sa to potom javí ako stlačená spojka resp. brzda preto sa nechce aktivovať. Citovat
Ticcino Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Mně omezovač nefunguje vůbec - oranžový vykřičník a hláška speed control faulty. Prý by se musel vyměnit plynový pedál (informace ze servisu). Tempomat mi funguje v pohodě. Jen jednou udělal to samé co omezovač - oranžový vykřičník a hláška speed control faulty. Důvod nevím. Po znovunastartování auta to zas fungovalo. Ale že by mi nefungoval s tím, že nic nehlásí, tak to se mi nestalo. Spojkovým spínačem to určitě nebude - asi tušíš proč Spínač na brzdě by to mohl být. Zkus to nasimulovat. Přibržďuj z vyšší rychlosti a v tu chvíli zapni tempomat. Jestli to udělá to samý. Nicméně, máš auto asi v záruce, tak nad tím nešpekuluj a hoď to do servisu. Citovat
OK406 Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Nicméně, máš auto asi v záruce, tak nad tím nešpekuluj a hoď to do servisu. Přesně tak, záruka = servis !!! Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Ticcino: presne takú závadu mi to robilo keď som mal vadný spojkový spínač. Takže neviem o čom hovoríš. Aj teraz keď idem dostatočne rýchlo a stlačím spojku a skúsim aktivovať tempomat tak čiarky iba zablikajú a žiadna chybová správa. Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Ops to som prehliadol ale platí to aj o brzde. [upravil dne 22.6.2009 AnotherOne] Citovat
Cingo Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Mne nefunguje ani tempomat, ani omedzovač, ale tak som to už kúpil. Premeral som spínače a sú funkčné. V servise mi povedali tak isto ako Ticcinovi že je to plynový pedál. Až tak veľmi to nepotrebujem, tak to zatiaľ neriešim. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Může to být brzdový spínač.Já jsem ho měnil už dvakrát. Teď jsem ho kupoval v peugeotu a musel jsem ještě koupit propojovací kabel na kterym je asi nějaká odrušovací dioda. Je na to serviska. Citovat
bahrajn Odesláno 7. srpen 2009 Autor Odesláno 7. srpen 2009 Tak vyřešeno. Byl to ten brzdový spínač. Ukázalo se to i na diagnostice. Takže už ta mám nový a zatím to funguje. Dík za vaše rady. [upravil dne 7.8.2009 bahrajn] Citovat
Mathonik Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Caute Mam podobny problem, mne sa stava ze aj pocas jazdy mi sem tam sam od seba vypne tempomat (vacsinou ked prechadzam nejaku nerovnost ako su napr. dilatacne spary na mostoch a pod.) ale ak stlacim tlacidlo na packe naspet sa zapne. Druhy problem ktory ma trapi ovela viac je ze ak dobrzdujem na kruhac alebo krizovatku a trosku to prezeniem s tym brzdenim naskoci my trojuholnik a uz tempomat nezapnem... obnovy sa to niekedy hned po restartovani niekedy to chvilu trva... Pravdepodobne to bude tiez brzdovy spinac. Len som sa chcel opytat ci uz mal niekto podobny problem a taktiez co to zhruba stoji v servise ? spinac + praca ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.