Ladis Odesláno 30. červen 2004 Odesláno 30. červen 2004 Nevím, jestli se s tím někdo setkal, ale po výměně spodních ramen mi na levé straně vypadává čep z těhlice. Bylo to před STK a když to ten borec viděl, tak se mnou akorád prohnal vrata u výjezdu. A měl pravdu. Jsem tam klepl na to rameno u čepu, kužel si sednul na svý místo, dotáhnul jsem šroub. Po pár dnech se to znova vytáhlo. Vytáhnese to pouze ze sevření kužele, čep nevypadne, protože čep je fixován dříkem šroubu. Sem trošku víc přitlačil na golu, a šroub byl včudu. Dal jsem pevnostní s klasickým závitem a měsíc to drželo. Dneska cestou do práce sem jenom slyšel lulnutí, jak to vyskočilo zase. Už mně to se*e. Těhlice je původní, rameno s čepem nové. Při montáži ten čep zajede o trošičku víc do kuželové díry v těhlici, než je na druhé straně. Jde to poznat i podle vybrání na čepu. Kde může být zrada? Setkal se někdo s tímto? Kuželové plochy se zdají být OK, žádné vytlačené místa či deformace. Citovat
oddie Odesláno 30. červen 2004 Odesláno 30. červen 2004 205/309 NEMÁ v těhlici kužel. Pokud tam máš kužel, tak tu těhlici rovnou vezmi a vyhoď... Kužel se tam občas vymáčkne po bouračce na kolo. Jde to sice provizorně spravit zvětšením mezery svěrné objímky flexou, ale NEDOPORUČUJU TO! Prostě chce to dát tam jinou těhlici, která je OK, protože tohle vymačkané spodní oko hrozí prasknutím, a pak to skutečně uletí. Citovat
Ladis Odesláno 1. červenec 2004 Autor Odesláno 1. červenec 2004 OKi, díky Oddie. I když stále se nějak neumím srovnat s tím, že čep není v těhlici chycenej na kuželu. Měl jsem za to že jo, respektive že ani jinačí možnost není. Ale asi jo Druhou těhlici mám, takže ji tam lupnu. jináč jsem slyšel, že je to cenovej mazec. Trocha litiny. Citovat
oddie Odesláno 1. červenec 2004 Odesláno 1. červenec 2004 Tak to má 405 - kužel, kdežto 205 a 309 mají válcovou plochu, a svěrnou objímku. 405 má kuželový čep, taky proto se to tam utahuje v ose toho čepu, který má na konci závit. Na 205 utahuješ šroubem kolmo na osu - a to přeci u kuželu nemůžeš, svěrná objímka musí působit kolmo. Stačí takovéto vysvětlení? Slovní popis holt není moc názorný... Jinak těhlice se normálně na 205/309 prodávaj okolo 500, max 1000, tak to nejni zas taková hrůza. Citovat
Ladis Odesláno 1. červenec 2004 Autor Odesláno 1. červenec 2004 Jo, to je vlastně rozumný vysvětlení. Kužel axiálně dotahovat, válcová plocha radiálně. To mně nenapadlo. S tou těhlicí mně teda pár lidí mazalo med kolem hubi. Podle nich, to braly od 1500 do 4000. Otázka najít někoho, kdo za to ty prachy dá.... Citovat
oddie Odesláno 1. červenec 2004 Odesláno 1. červenec 2004 Zkus inzeráty... Přes litr by musela mít nové ložisko. 4tis za těhlici, to musel dotyčnej spadnout na hlavu, ne? Ani na 405, kde by bylo nové ložisko i spodní čep, by nestála tolik, reálně max polovinu. Pokud by ti nevadilo K.O. ložisko (možná že ani není K.O., ale já to zjiš?ovat nehodlám ), tak bych jednu i možná měl - ale máš to sakra z ruky, a já do Brna nejedu, byl jsem tam o víkendu (tedy přesněji na jižní Moravě). Citovat
zoby Odesláno 1. červenec 2004 Odesláno 1. červenec 2004 mám stejný problém, vyměnil jsem ramena a dělala to levá strana a po zimě obě... a co oprava stylu: vyvrtat do těhlice větší díru a vysoustružit mezikus aby srovnal rozdíl mezi dírou a čepem.... i když výměna vyjde asi levněji, aspoň pro mě Citovat
Ladis Odesláno 2. červenec 2004 Autor Odesláno 2. červenec 2004 Oddie, máš pravdu. Cenová politika někrerých místních podnikavců je někdy z jinačího světa, nebo posazená do arabského světa. Druhou těhlici mám, komplet i s ložiskem a tou hřídelí co je uvnitř. Takže když bude nejhůž, tak to tam dám celý. Zoby : Dělat na to pouzdro bych asi nedoporučil. Už jen z toho důvodu, že se zvětší díra v těhlici a přez poudro by se mohla zmenšit plocha pro zajištění čepu dříkem šroubu. a navíc práce a veškerá ta pakárna kolem. Ale jak Oddie dobře postřehnul a napsal, tím že to není kužel, ale válcová plocha, tak ten čep nemusím tolik cpát do těhlice, ale bude stačit ho jenom lehounce vystředit rukou tak, aby šroub prolezl a pak dotáhnout. Jsem to udělal na parkáču v nobl hadrech a zdá se že je veškerým trablům odzvoněno. Prostě nechtěl být tolik zasunutej, ale pouze na svém korektním místě. Tím, že jsem ho cpal víc dovnitř jsem si přivodil trošku problémky. Citovat
Luger Odesláno 2. červenec 2004 Odesláno 2. červenec 2004 Mě ta válcová plocha oproti kuželi přijde dost scestná... všechno to drží na několika závitech šroubu - nevím, jaké tam působí síly, ale na roztrhání novin by to -mylsím- stačilo... Oddie: Nevíš důvod, proč tam nejsou ty kužely? Přijde mi to jako mnohem lepší řešení... pak to leží na celém povrchu kužele a síly se lépe rozkládají... takhle to tam prostě \"stříhá\" šroub... Citovat
oddie Odesláno 2. červenec 2004 Odesláno 2. červenec 2004 Ladis: no, mě taky dost lidí označuje za zloděje, si nevybereš. Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem - či tak nějak. Ono je to dost těžký, rozumně určovat ceny starších věcí. Mám známého ve starožitnostech - a když vidím, zač nakupují a zač pak prodávají, tak mám takový pocit marnosti... to bych se vždycky nejraděj odstěhoval někam na hory a dělal pasáčka krav. Luger: je to tak proto, že to tak konstruktér navrhl. Co víc k tomu říct? Technicky je to zhruba rovnocenné, válec se svěrnou objímkou se možná líp rozebírá. Já to prostě beru tak, jak to je. To bych se z toho zcvoknul, vymýšlet proč to neudělali takhle, ale onakle... Vlasně jedno vysvětlení je - jsou to Francouzi, a chlastaj u toho víno Citovat
Luger Odesláno 2. červenec 2004 Odesláno 2. červenec 2004 2 Oddie: Je fajn Tě občas slyšet v náladě a ne se stálou obranou proti pitomcům :D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.