martin.holub Odesláno 17. červen 2009 Odesláno 17. červen 2009 Ahoj, ještě jeden dotaz pro \"plynaře\". Mám na autě LPG od AG System (Holandský), a mám k němu ovladač (viz., obrázek. Když jedu na plyn ,mám přepínač zmáčknutý dole a svítí kontrolka dole (u trojúhelníčku). když na benzín, mám přepínač nahoře a svítí kontrolka nahoře, a když mám přepínač v \"mezipoloze\", nesvítí myslím nic ale auto pořád jede - což je první věc, kterou nechápu. Neměla by mezipoloha zastavit jak přívod LPG tak i benzínu ?? A druhá věc, na co jsou ty ostatní kontrolky (zelené) s těma obloučkama - nebo závorkama a se sluníčkem?? Nikdy žádná z nich nesvítí .... Citovat
lubokpz Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 Neviem isto, ale na inom systéme medzipoloha bola studený štart benzín a po zahriatí automatické prepnutie na plyn, preto ti to (asi) stále ide. Poloha s úplným vypnutím by asi bola hlúposť. Na čo by asi tak z praktického hľadiska mohla slúžiť? Citovat
martin.holub Odesláno 18. červen 2009 Autor Odesláno 18. červen 2009 Původně zaslal: lubokpz Neviem isto, ale na inom systéme medzipoloha bola studený štart benzín a po zahriatí automatické prepnutie na plyn, preto ti to (asi) stále ide. Poloha s úplným vypnutím by asi bola hlúposť. Na čo by asi tak z praktického hľadiska mohla slúžiť? Jen jsem to tak tipnul, protože kdysi na Favoritu jsem měl BRC a tam byla prostřední poloha, která zastavila obě paliva, a motor chcípnul.... ale tam to bylo z důvodu toho, aby se spotřeboval benzín z karburátoru a až pak jsem to přepnul na LPG. A ty kontrolky nevíš ? Možná to mělo hlídat množství LPG v nádrži, ale asi to nefunguje.... Citovat
lubokpz Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 Ľutujem neviem, ale pozri, či z nádrže ide nejaká elektrika a potom by to mohlo byť ono. Citovat
Yantschi Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 Tiez tipujem na indikator plnosti nadrze, ale nemusi to byt zapojene. Ja to tiez nemam (ani indikatory) Citovat
Péťa Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 Mám to stejné, ty \"obloučky\" jsou indikace množství LPG v nádrži. Ale já stejně jezdím podle tachometru. Vždy po natankování vynuluji denní počítadlo a vím, že jak mám cca 550km, musím pomalu hledat čerpačku. Mezipoloha mi funguje jako Tobě, taky mě to zprvu zarazilo. Byl jsem zvyklý ze Š120, že to odpojilo vše. Citovat
Yantschi Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 Originally posted by Peta Mám to stejné, ty \"obloučky\" jsou indikace množství LPG v nádrži. Ale já stejně jezdím podle tachometru. Vždy po natankování vynuluji denní počítadlo a vím, že jak mám cca 550km, musím pomalu hledat čerpačku. Mezipoloha mi funguje jako Tobě, taky mě to zprvu zarazilo. Byl jsem zvyklý ze Š120, že to odpojilo vše. Presne tak, az na to, ze ja uz hladam pri 500km, ukazovatel absolutne nepotrebujem. Citovat
martin.holub Odesláno 19. červen 2009 Autor Odesláno 19. červen 2009 Původně zaslal: Peta Mám to stejné, ty \"obloučky\" jsou indikace množství LPG v nádrži. Ale já stejně jezdím podle tachometru. Vždy po natankování vynuluji denní počítadlo a vím, že jak mám cca 550km, musím pomalu hledat čerpačku. Mezipoloha mi funguje jako Tobě, taky mě to zprvu zarazilo. Byl jsem zvyklý ze Š120, že to odpojilo vše. a jakou máš nádrž ?? že ujedeš 550 km ??? Citovat
martin.holub Odesláno 19. červen 2009 Autor Odesláno 19. červen 2009 Původně zaslal: Yantschi Originally posted by Peta Mám to stejné, ty \"obloučky\" jsou indikace množství LPG v nádrži. Ale já stejně jezdím podle tachometru. Vždy po natankování vynuluji denní počítadlo a vím, že jak mám cca 550km, musím pomalu hledat čerpačku. Mezipoloha mi funguje jako Tobě, taky mě to zprvu zarazilo. Byl jsem zvyklý ze Š120, že to odpojilo vše. Presne tak, az na to, ze ja uz hladam pri 500km, ukazovatel absolutne nepotrebujem. Takze mas stejne auto jako ja a taky na plyn - ja mam sice AG Systems (Holandsko) . Chci se teda zeptat, taky po nastartovani ti to hned prepne na LPG a pak otacky na volnobeh chvilku rostou, chvilku padaji a az za par minut se ustali na nejakych 900 - 1000 ??? A kdyz jedes hned po nastartovani a necekas na ustaleni, taky ti motor nepravidelne bezi a nekdy cuka ??? Citovat
Joseph1 Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 Ja mam presne to iste a tie oblucky su ukazovatel plnosti nadrze to je vsetko mam ten ovladac vodorovne a ak idem na benzin tak ho mam v strednej pohode ak na plyn tak prepinam vlavo .....ty dole.......doprava som to nikdy neskusal prepnut a co to mate za nadrze ze urobite 500 km???? ja mam cca 40l natankujem plnu tak cca 35l a urobim po meste cca 320 km.............. Citovat
Dalick Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Ahoj, mám polský STAG 300 a ovladač má 5 LEDek pro množství paliva - 4 zelené a pátá červená jako rezerva. Nádrž mám toroid 60l (48l užitečných). Problémy po startu jak je popisuje Martin dobře znám. Moje auto navíc při kolísání otáček občas i chcípne Už delší dobu se odhodlávám navštívit svého dvorního plynaře a nechat si nastavit přepínání na LPG později. Myslím si, že příčinou je studené stěny válců na nichž se sráží plyn a proto se spaluje menší množství paliva a řídící jednotka přidá paliva a motor se zase přechlastává. Tohle se děje do té doby než se motor zahřeje. Tolik má teorie. Citovat
martin.holub Odesláno 21. červen 2009 Autor Odesláno 21. červen 2009 Původně zaslal: Dalick Ahoj, mám polský STAG 300 a ovladač má 5 LEDek pro množství paliva - 4 zelené a pátá červená jako rezerva. Nádrž mám toroid 60l (48l užitečných). Problémy po startu jak je popisuje Martin dobře znám. Moje auto navíc při kolísání otáček občas i chcípne Už delší dobu se odhodlávám navštívit svého dvorního plynaře a nechat si nastavit přepínání na LPG později. Myslím si, že příčinou je studené stěny válců na nichž se sráží plyn a proto se spaluje menší množství paliva a řídící jednotka přidá paliva a motor se zase přechlastává. Tohle se děje do té doby než se motor zahřeje. Tolik má teorie. jojo...máš pravdu, mi to taky sem tam chcípne při ustalování otáček (a ohřívání motoru), ale pomůže po nastartování párkrát prošlápnout plyn do vyšších otáček, pak to nechcípne....... A jen takový malý poznatek - vyměnil jsem vzduchový filtr a otáčky se ustálí podstatně rychleji. Možná je to jen náhoda, ale je to tak .... Citovat
Péťa Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Mam valcovou nadrz v kufru. Nevim, jak presne velkou, ale tankuji vetsinou od 50 do 55 litru. Sice zabira misto, ale zase nemusim jezdit denne k pumpe Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Já mám toroid 60l a dojezd taky 500 až 550km a ještě zbývá v nádrži rezerva. To martin.holub: nejlepší by jsi měl sehnat schema k tvému systému (jestli je to možné) a projít si instalaci. Nedávno jsem předělával (okrašloval) svoje LPG, ale já mám od HL propanu Magica 2. U toho je také v základu přepínač s ukazatelem hladiny, ale už není v základu měření hladiny u nádrže :-) Takže je dosti možné, že prostě nemáš měření zapojené. Citovat
martin.holub Odesláno 22. červen 2009 Autor Odesláno 22. červen 2009 Původně zaslal: Georginho_cz406 Já mám toroid 60l a dojezd taky 500 až 550km a ještě zbývá v nádrži rezerva. To martin.holub: nejlepší by jsi měl sehnat schema k tvému systému (jestli je to možné) a projít si instalaci. Nedávno jsem předělával (okrašloval) svoje LPG, ale já mám od HL propanu Magica 2. U toho je také v základu přepínač s ukazatelem hladiny, ale už není v základu měření hladiny u nádrže :-) Takže je dosti možné, že prostě nemáš měření zapojené. že by pro toroidy neplatilo plnění na 80% objemu nádrže ?? Protože nějak nevěřím, že bys na 48 litrů ujel 550 km .... nebo jo ? Citovat
martin.holub Odesláno 22. červen 2009 Autor Odesláno 22. červen 2009 Původně zaslal: Dalick Ahoj, mám polský STAG 300 a ovladač má 5 LEDek pro množství paliva - 4 zelené a pátá červená jako rezerva. Nádrž mám toroid 60l (48l užitečných). Problémy po startu jak je popisuje Martin dobře znám. Moje auto navíc při kolísání otáček občas i chcípne Už delší dobu se odhodlávám navštívit svého dvorního plynaře a nechat si nastavit přepínání na LPG později. Myslím si, že příčinou je studené stěny válců na nichž se sráží plyn a proto se spaluje menší množství paliva a řídící jednotka přidá paliva a motor se zase přechlastává. Tohle se děje do té doby než se motor zahřeje. Tolik má teorie. jakou máš zhruba spotřebu , pokud většinou popojíždíš po městě a jen sem tam mimo město?? Citovat
Pinďa Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 U Dgi (digitálního vstřikování plynu) není potřeba mezipolohy na vypínači (ten byl potřeba na vyjetí benzinu z karburátoru). Ty další ledky ukazovaly kolik je v nádrži paliva (LPG). Tak jsem to měl já na P 406 Dgi PLG. Citovat
martin.holub Odesláno 27. červen 2009 Autor Odesláno 27. červen 2009 Původně zaslal: Pinďa U Dgi (digitálního vstřikování plynu) není potřeba mezipolohy na vypínači (ten byl potřeba na vyjetí benzinu z karburátoru). Ty další ledky ukazovaly kolik je v nádrži paliva (LPG). Tak jsem to měl já na P 406 Dgi PLG. Chtěl bych se ještě zeptat na spotřebu. Včera jsem jel z Bratislavy do Ostravy, 2 osoby v autě a plný kufr, celou cestu cca 120-140 km/h (300 km) a spotřeba 9,5-10 l/100 LPG. Je to normální, nebo by bylo třeba něco poštelovat? Po městě se mi spotřeba šplhá až ke 12 l/100 LPG a to mám hodně \"lehkou nohu\". Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 Dlouhodobý průměr kombi (tedy počítáno pro benzín i plyn ) mám 9,4. Na plyn mymi město to dělá 8,7, dle PPC to je 8,2 l/100 km. jo, ale musíš jet velice rozvážně. Jinak okolo 9,5 se dá jet už hodně razantně, jasně ne že závodit. Ale je fajkt, že mám 2.0 u 1.8 nevím. Hradec - Plzeň jsem měl na PPC za 6,6 při téměř konstatní rychlosti 120 km/h. průměr na PPC byl 90 km/h. Citovat
martin.holub Odesláno 27. červen 2009 Autor Odesláno 27. červen 2009 Původně zaslal: Georginho_cz406 Dlouhodobý průměr kombi (tedy počítáno pro benzín i plyn ) mám 9,4. Na plyn mymi město to dělá 8,7, dle PPC to je 8,2 l/100 km. jo, ale musíš jet velice rozvážně. Jinak okolo 9,5 se dá jet už hodně razantně, jasně ne že závodit. Ale je fajkt, že mám 2.0 u 1.8 nevím. Hradec - Plzeň jsem měl na PPC za 6,6 při téměř konstatní rychlosti 120 km/h. průměr na PPC byl 90 km/h. tak to s tou spotřebou asi nic neudělám.... to můžu být ještě rád, když na dálnici mám 9,5 l/100 při 130 km/h a přitom auto bylo slušně naložené - plný kufr . Takže díky za názor, jen jsem to chtěl s někým porovnat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.