LaHab Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 Mám cca 2 měsíce staré auto s manuální kliomou. Když ji vypnu, taxe mi do auta nasune poměrně nepříjemný zápach. Je to normální? Čím to může být způsobeno? Udělají s tím něco na garančce? a jak je to vůbec na první garančce, zkontrolují mi kromě popsaného i to na co bych si teoreticky stěžoval? Citovat
Dress Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 jj to znám...takový vlhko většinou po vypnutí klimy ale nechání puštěných větráků se to objevovalo... Citovat
LaHab Odesláno 29. červen 2004 Autor Odesláno 29. červen 2004 přesně tak. Neí někdo čím to může být? Citovat
Dress Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 mno v poslední době co pamatuju to už nedělá nebo sem si toho nevšiml....každopádně vím že to dělalo minulé léto při cestě na dovolenou což bylo asi 14 dní po koupi (taky nová 206) možná jsem úplně mimo ale vysvětloval sem si to tím, že klima je zároveň odvlhčovač...a po vypnutí ještě je v trubkách zbytek vlhkosti, která se pak tím větrákem hned po té dostává výdechama zpět do interiéru.... je to ale pouze moje laická domněnka...my jsme to neřešili a ani se v servisu neptali zda je to normální či je to závada [Editován dne 29/6/04 Dress] Citovat
Kantor Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 Po vypnutí na studeném výměníku zkondenzuje vodní pára a rozpustí prach, který tam vždycky nějaký je. Než to zase vyschne, tak to smrdí. U nás v pneuservisu nabízí dezinfekci klimatizace s odstraněním pachů. Myslím, že je to ale nanic. Smrdí po vypnutí všechny, u nových i u veteránů. Citovat
LaHab Odesláno 29. červen 2004 Autor Odesláno 29. červen 2004 ... je nějaké řešení? Mám tedy po vypnutí klimy vypnout na chvíli větráky? Citovat
Dress Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 no jestli to dělá každá klima nevím, já se stím zatím nesetkal v jiném případě....poprvé jsem to zažil až minulé léto u 206 Citovat
robert Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 správně, chvíli před plánovaným zastavením vypnout klimatizaci. Bacha na tvorbu mikróbů, proto ta dezinfekce, zkolilo to už pár tisíc lidí. Takže nezapomenout i v zimě jí občas pustit a z auta raději rychle vypadnout. Citovat
Wasabi Odesláno 2. červenec 2004 Odesláno 2. červenec 2004 nevím ale mě klima nesmrdí . Ale že je to věc ta klima co kuci!!!!!:cool: Citovat
kremenak Odesláno 2. červenec 2004 Odesláno 2. červenec 2004 Už se to tu mnohokrát diskutovalo, chce to nový pořádný pylový filtr. Já jsem výparník ještě vystříknul po výměně filtru savem a je to OK. Citovat
Kantor Odesláno 9. červenec 2004 Odesláno 9. červenec 2004 To je dobrý nápad. Ale jak se dá k tomu výparníku dostat? Je za filtrem vidět? Jinak klimu vypínám taky před dojezdem a když smrdí tak pustím na chvilku naplno topení aby to vyschlo. Citovat
lubaxu3 Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Chlapi, Luboš žádný jiný problém než si nechat za 1.000,- Kč nechat vyčistit kompelt celou klimu od sání až ¨po výduchy a potom je to sranda a kdo pyl. filtr ještě navíc nějaké Kč. opravdu stojí za to. Citovat
LaHab Odesláno 13. červenec 2004 Autor Odesláno 13. červenec 2004 ... ale u 4 mesice stareho auta mi to prijde ponekud uchylne... Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 13. červenec 2004 Odesláno 13. červenec 2004 Citace z nejake prednasky z fakulty strojni: U klimatizačních systémů se po nějaké době provozu často objevuje specifický problém, působený mikroorganismy, které se množí v prostoru výparníku. Na povrchu výparníku kondenzuje vzdušná vlhkost a jsou tam pro mikroorganismy vhodné podmínky. Ty se potom s proudícím vzduchem dostávají do prostoru pro cestující a působí nejen nepříjemný zápach plesniviny, ale mohou vyvolávat i zdravotní problémy a alergické reakce. Tento problém lze řešit desinfekcí výparníku a rozvodu vzduchu. K tomu účelu se dodávají jak vhodné desinfekční prostředky, tak zařízení pro jejich aplikaci. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 8. listopad 2004 Odesláno 8. listopad 2004 Kde najdu ten prostor výparniku abych ho vycistil? Citovat
Kelley Odesláno 8. listopad 2004 Odesláno 8. listopad 2004 Mám podobný problém, když vypnu klima zamlží se okna, asi za 15 minut nic nevidím. Dá se s tím něco dělat? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.