miguel81 Odesláno 14. červen 2009 Odesláno 14. červen 2009 Bliká mi kontrolka STOP, motor a vsetko ide v normale a na diagnostike nenajde ziadnu chybu. P 406 r.v. 99 2,0 Hdi 80 kW. Citovat
Guest servisman Odesláno 15. červen 2009 Odesláno 15. červen 2009 a nebliká ti s kontrolkou ještě nějaká ??,kontrolka STOP svítí pokud máš malo oleje,chladící kapaliny,brzdivé kapaliny Citovat
KingSpade Odesláno 15. červen 2009 Odesláno 15. červen 2009 mě kontrolka STOP blikala a poté i svítila když mi mizela brzdová kapalina a taky šli do háje oba brzdové válce....a taky se mi rozsvicuje když mám např jenom 5-6litrů benzínu a rychle zatočím do pravotočivé zatáčky která se táhne do kopce tak mi jakoby auto zdechne a pak samo naskočí..ale to se vlastně zapnou všechny kontrolky z druhé pozice startování Citovat
miguel81 Odesláno 16. červen 2009 Autor Odesláno 16. červen 2009 kontroloval som vsetky oleje, brzdovku a vsetko je o.k. zda sa mi ze to robi ked sa zohreje nad 90 stupnov. Citovat
pastorek Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 Ak to robí po zohriatí tak to môže byť chyba signalizácie vysokej teploty alebo vadné čidlo tlaku oleja. Teoreticky i vybehaný motor a po zohriatí slabo maže. Vždy by sa pri stopke mala rozsvietiť i iná kontrolka. Fungujú ti všetky? Citovat
miguel81 Odesláno 17. červen 2009 Autor Odesláno 17. červen 2009 Vsetky kontrolky funguju. nevim ci mi idu dobre ventilatory,lebo pri tej automatickej klime idu ako sa im chce. Citovat
moonty46 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 Čau lidi.Já mam podobnej problém.Rozsvítí se mi stopka a roztočej se oba ventylátory na sahaře.Když se přestanou točit kontrolka stop zhasne.Teplota motoru mi kolísá od 90 do sta stupňů neustále?Čím to muže být?Termostat nějaký čidlo relé...Díky za rady Citovat
bukyy Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 miguel > velmi pravdepodobne ti nefunguje sahara pro chlazeni motoru, kdyz zapnes klimu tak to blika taky pri studenym motoru nebo ne ? zkusil bych relatka, pojistky popripade ses v tom co ja viz tady: Citovat
bukyy Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 moonty: pod levym prednim podbehem mas jednotku, ktera ridi spinani tech ventilatoru, jmenuje se bitron, kdyz lehnes pod auto a hlevu strcis pred predni kolo a podivas se do toho podbehu tak ji uvidis...tu zkus odpojit a podivat se jestli nejsou vyhnile kontakty. Citovat
Ferry Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 To Bukky zalezi na provedeni a r.v. U HDi uz ridi vetraky vetsinou primo ridici jednotka motoru na zaklade udaju ze zeleneho cidla chladici kapaliny, ty budes mit asi jeste starsi model bez BSI, proto mas Bitron (soudim podle r.v. 98), ale r.v. 99 o ktery tu jde uz bude novy model s jednotkou BSI a tam uz ten tzv. Bitron neni Citovat
bukyy Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 ferry: ja bitron nemam ale taky jsem to nepsal miguelovi ale moontymu ktery ma benzin navic 97, Ferry to znamena ze u me to ridi ridici jednotka co je v motoru je to tak ??? Kdyz uz te tu mam a nikdo neni schopnej se vyjadrit v mych predchozich prispevcich...jde tato jednotka prehodit z jineho auta na zkousku abych zjistil jestli to je ni? a popripade je potreba dodrzet nejakou ciselnou radu ?? Citovat
moonty46 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 To je můj druhý problém.Nevím jestli to má souvislost.Mám manual klimu a když jí zapnu měly by se točit ventylátory ale nic se neděje?Tak nevim Citovat
bukyy Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 moonty: jasne ventilatory se netoci...a blika stopka ze ?? a vypne to klimu je to tak ?? to je jasny... takze je vic moznosti...bid ten bitron co jsem psal, nebo kdyz sundas masku tak u ventilatoru jsou pod krytkou tri relatka tak je prozkousej jestli funguji a neni problem v nich...popripade upadenej kabel od nektereho z nich... a potom jeste v motorove casti vedle baterky jsou pojistky tak je projed ale ten bitron v tom podbehu je dost namahanej na pristup vody... takze bych zkusil ho jestli nejsou kontakty vyhnily nebo zaoxidovany [upravil dne 7/8/09 bukyy] Citovat
moonty46 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 ty relátka jsem čistil ale kámoš mi je proměřil a jedno je v háji tak ho musim někde sehnat (prej přepínací) ale na ten bitron zítra mrknu jestli neni zaoxidovanej.Jinak dík moc za rady:super Citovat
bukyy Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 tak jestli mas v haji relatko tak to je jasny...kup relatko a uvidis ;-) jinak bitron bch zkusil urcite taky ;-) Citovat
moonty46 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 jen mi nejde do hlavy že to dělá jen když je vedro.loni v létě to parkrát zablblo a byl klid tak sem to neřešil.Přes zimu vše v poho ateď jak jsou pařáky tak to zlobí čím dál častěji.Kontrolka ale nebliká ale svítí třeba deset minut a pak zhasne.Opakuje se to denně Citovat
Guest servisman Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 jen se divím pokud se opakuje denně v čem je problém koupit relátko za pár kaček.Já koupil asi za 70Kč přepínací a vozím jako rezervu,když jsem kontroloval svoje relátka vepředu.Nakonec jsem měl jeden drátek utržen za relátkama a nyní se sahary při zapnutí klimy roztočí.To mi dříve nedělalo. Citovat
moonty46 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 To já neříkám že je to problém ale pochybuju že to vyřeší můj první problém.Klimu moc nepoužívám tak jsem to nějak moc neřešil. Citovat
Guest servisman Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 sice klimu nepoužíváš ale pokud se motor přehřívá tak nejprve točí sahary pomalu pak rychle.Mne se točily jen rychle,ale problém jsem tenkráte řešil v unoru tak bylo zima a STOP mi neblikala u některých aut pokud se přehřeje motor tak se motor odstaví a točí sahary až po zchladnutí se dá natočit [upravil dne 7/8/09 honza406] Citovat
moonty46 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 To mě se točí jen rychle.A přitom se rozsvítí STOP Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.