Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ludia, potreboval by som zistit pruznost motora v 406 (2.0 HDi 80 kW, bez FAP). Ak by bol niekto ochotny, bol by som vdacny, na rovinke zaradit 5. prevod. stupen a z 80 km/h to dat na 130 km/h a odstopovat za aky cas to zrychli na 130. Velmi pekne dakujem.

Odesláno

tak stale mam problem s tym, ze sa mi zda, ze auto nie je take pruzne ako by malo byt... poradili mi, aby som skusil tu pruznost, tak ak budes taky good a stopnes to, budem velmi vdacny...

P.S. len pozor na flojdov... nie, ze ta este nemeraju kvoli mne... :mrk:roll

Odesláno

406 2.0 HDI 80kw, r.v. 2001, odpojen EGR, 148.100km

z mirneho kopecka: 11.44 s

spise rovinka, mala prodleva pri seslapnuti plynu: 15.59 s

z mirneho kopecka: 11.40 s

do kopecka, stale mirnejsi ale prudsi nez ty predtim: 24.17 s

z mirneho kopecka: 12.26 s

taktez z mirneho kopecka: 12.15 s

Bohuzel tu mam problem s najitim ciste roviny, ale doufam ze to pomuze ;)

Odesláno

To je pravda, kdyz jsem to meril tak se mi chudinka zbirala od 1500 ot./min. a moc ji to dobre nedelalo, ale zvladla to na vybornou :-) Jinak 5. tam davam od 100 do 150 zalezi na momentalnim rozpolozeni me mysli.

Podle toho co mam vyzkouseno se da radit 3 - 40km/h, 4 - 60 km/h, 5 - 95 km/h a nejak da se to celkem dobre, ale pro pruzne zrychleni je to na prd.

Odesláno

ja vim ze na 4 je totalni minimum 60km/h takze 5 je tak 80 (+- 5km/h), a to je taky tak minimu.. njn kvuli tem 14kw asi jinak sprvevodovaly prevodovku.

Pri zarazeni rychlsotniho stupne 4 si myslim ze dostat se z 80 na 130 je mnohem kratsi doba typoval ybch tak 1/2 az 1/3 oproti zarazenenem rychlostim stupni 5.

Nebudu si nalhavat ale pro klidnou jizdu 2tis ot. a i pro razeni na vyssi stupen je idelani dle meho nazoru tak necely 3tis, pokud radim na vyssi stupen a je to pod 2k5tis tak uz je to takovy jak bych rekl: \"neni to prave orechove pro motor\", po prerazeni z jedne rychlosti kde mam 3tis je prechod na druhou zhruba 2k2 nebo 2k coz je idelani, teda ciste obrazne receno, myslim ze motor na tom neutrpi, ale ja mam rad takovou tu krasnou cistou jizdu kdy nedojde ze mi to zacne kuckat nizkyma otacka a i na opacnou stranu nemam rad kdyz honim motor nad 3tis otacek, par krat jde ale prez 4tis uz ee..

Dle meho nazoru by fakt lepsi bylo zjisteni pruznosti jak zabira na rychlostni stupen 4 pri 80km/h zhruba do tech 120/130km/h.... to je od 2tis do 3tis otacek.... to je dle meho nazoru nejlepsi vykon motoru, samozrejmne to jeste postupuje ke 4tis, ale to by uz nemuselo byti potreba tak trapit.

Opravte mne pokud se v nejakym bode mílým, nejsem automechanik a o autech toho moc nevim, ale tohle je muj objektivni pohled ze strany ridice co toho najezdi mnoho.

[upravil dne 15/6/09 Chepp]

[upravil dne 15/6/09 Chepp]

Odesláno

dakujem velmi pekne, ze ste si nasli cas a testli mi to... preto je to tak z 80 na 130 so zaradenou 5, lebo som rozpraval s neakymi ludmi, co dovazaju auta a takto testuju octavie, skusal aj nas peugeot a vraj ide ako 66 kW octavia, tak len som chcel vediet ako to taha vam... inac tie hodnoty, ktore tu niekto daval, tak som v tom rozmedzi, tak zatial dalej neriesim, aj ked ten pocit, ze auto netaha tak ako tahalo ma stale s...e :papa

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

ma 66 KW verzia ine sprevodovanie, alebo len ja jazdim na 5tke 70? :myslim

Ne. S nasou prevodovkou sa to v pohode da, ale je to tak len na udrziavanie rychlosti. Na akceleraciu je to dost malo, lebo pri tej 70tke to toci asi 1600ot/min, ale s vacsim brumlanim sa rozjede aj tak :D

Odesláno

Test z 80 - 130 na pátý rychlostní stupeň je běžný test, který dělají i renomovaný magazíny, např. Top Gear. Prostě to tak je. Ale pokud bych měl dávat pětku až ve stovce, tak bych si jí moc neužil, protože dálnici jezdím málo a jezdit jen na čtverku, tak by ta spotřeba asi vypadala jinak. Nicméně čtverku se mi v Brně podaří dát málokdy :(

Odesláno

Tak naposled co jsem jel do Prahy, přes Mělník, přes Dubské zatáčky tak jsem 5 vůbec nepoužil. Spotřeba 5,7 a že bych se loudal to se říct nedá, prostě to byla pohodka do 90 km/h

Odesláno

Vim že to sem asi uplně nepatří, ale dnes jsem to zkoušel u své 1,8 16v a z osmdesáti na 130 na pětku se to dostalo za nějakejch 16-17s. Dálnice rovina.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...