Hamin Odesláno 14. říjen 2009 Autor Odesláno 14. říjen 2009 To Demo: Tak mi pošli tvou SPZ a já si to sklo nechám vyměnit na tvé povinné ručení.... Tak čekal jsem všechny možné rady, ale tuhle opravdu ne Citovat
PeugeotHDi Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 tiez sa mi urobia mapy na skle ako zotru stierace sklo...avsak po cca. 5 s dane mapy zmiznu a sklo je cistucke...avsak ak stale prsi a treba stale stierat, tak tie mapy tam mam stale .... tiez uvazujem nad vymenou stieracov ale ako som pochopil tak to asi nepomoze... Inak umyval som okno acetonom nie preto, ale stal som pod nejakym ihlicnanom a v strede okna mi zostal velky flak zo zivice a neslo to s nicim odstranit... Citovat
shark734 Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 mne sa tiez robili mapy a pomohla jar. netreba nou setrit- vzdy ju nosim v aute. pri dazdi nalejem na sklo a zotrem stieracmi. Stierace mam nejake obycajne za par eur Citovat
Hamin Odesláno 14. říjen 2009 Autor Odesláno 14. říjen 2009 Hmm, tak stěrače mám objednané, tudíž zanedlouho zjistím, zda pomohla výměna (snad ještě tento týden). O tom dám vědět. Jináč výměna stěračů u mě je už mimojiné potřeba, protože při stírání to dělá již čáry na skle od vody. Jako kdyby stěrač měl špatnou přilnavost ke skle. Co se týče jaru, tak to jsem zkoušel. Nalil jsem na okno jen jar a poctivě rozšmudlal a čistil a čistil. Ve finále jsem okno spláchl čistou vodou. Pak bylo sklo na ohmat odmaštěné jak v reklamě nádobí. Takový ten klasický zvuk po přejetí prstem po okně. Tak jsem to nechal a jen co začlo pršet, mapy byly zpět, takže vlastně také nepomohlo.... ( Citovat
AnotherOne Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 Ja mám zas iný problém, stierače mi podskakujú po skle, majú asi pol roka a mali by byť bosh aerotwin. Neviem čo s tým. Asi len vymeniť Citovat
Petr0604 Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 S tím nic neuděláš...Pokud poskakují pomůže jen výměna. Stěrače by se měli měnit každý půlrok, tudíž toho nemusíš litovat. Citovat
majty Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 Hamin: umyl si i gumicky steracu ?? AnotherOne: neni mozne aby ty bosch aerotwin vydrzeli jen pul roku ... ja mel problem ze sem mel zarezly (zatuhly) ten kloub u raminka sterace.. (tam kde je pruzina) sterac sem vyndal a prostriknul WDckem od ty doby sterace stiraji jak nove... ale nevim jestli je to stejne reseny i u 407 [upravil dne 14.10.2009 majty] Citovat
AnotherOne Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 Práve že som si nie istý či to sú boshky. Stieral som s nimi fakt málo za posledný polrok skoro nepršalo. Objednával som z web shopu a prišli len gumičky v obyčajnom sáčku bez možnej identifikácie. Keď bolo teplo tak nepodskakovali. Stierali síce naprd ale nevŕzgali. Teraz akoby boli tvrdé a po skle len skáču. Keď sklo ostrieknem tak na jedno zotretie to nevŕzga. To mám za to že som nekúpil celé stierače ale len gumičky. [upravil dne 14.10.2009 AnotherOne] Citovat
Hamin Odesláno 14. říjen 2009 Autor Odesláno 14. říjen 2009 Ano, pečlivě jsem otřel i gumičky stěračů a stejně to nepomohlo... Citovat
majty Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 ja sem koupil origo bosch.. sice byli drazsi ale stiraj fakt super Citovat
Demo Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 Hamin - po 11 letech, co tam sklo bylo, tak se divim, ze jsem pres nej jeste neco videl... Jinak sterace pouzivam Bosch, ale klasicky raminkovy z Bauhasu za 150 Kc/ks Citovat
Kubis Odesláno 14. říjen 2009 Odesláno 14. říjen 2009 Ahoj,jen tak na okraj - pokud stěrače odmítnou úplně fungovat,natírá se okno rozřezaným jablkem (babské rady),působí jako smáčedlo a netvoří se kapky.Když už mě ty mapy hodně štvou,a také před dlouhou cestou,použiju teplou vodu s jarem (okena mastí!!) a ten trik je v tom,že do sucha vytřu a až do vyleštění použiji noviny (dříve rudéprvo) dnes nabídku kauflnd.Tho máme pořád plnou schránku.Mimo jiné se s tím dobře zatápí,na rozdíl od jiných kvalitnějších papírů.;)P806 Citovat
Hamin Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Tak jsem zkusil koupit nové stěrače (lišty) za 200,- viz: http://www.pemacar.cz/sterac-aero-700-mm-28-1ks/ A jak jsem zjistil, mám jiné uchycení,takže je tam asi nenarvu co ? Jak se vlastně sundavají původní stěrače ze 407my ?? Citovat
MJSytic Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Nevím jestli ti to pomůže, ale tady je pár návodů na výměnu stěračů http://www.evilution.co.uk/588 Citovat
Hamin Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Díky za odkaz, ale zde vyměňují stěrače na stěrač, který má na konci háček, který se zasadí do ramínka. U Peugeotu 407 co mám, není na konci stěrače žádný zpětný háček, který by se zahákl do ramínka a zacvakl. Objednám si VALEA z Auto Kelly určená přímo na Peugeot 407, jen nevím jak se pak stěrač vyměňuje. Co vycvaknout, aby původní stěrač povolil?? Napište sem prosím kdo máte zkušenost s výměnou stěračů u 407my...... Jak postupovat... Díky Citovat
Hamin Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Tak výměna stěračů jasná, již jsem na to přišel a je to fakt jednoduchý... Tady zbytečný dotaz... Jen se stěrač protočí na druhou stranu a vysadí...jak jednoduché... Spíše by mě zajímalo, zda existuje nějaká levná náhrada drahých VALEO či BOSCH stěračů na tento typ uchycení, co má P 407 ??? Citovat
hugo.v.r. Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Původně zaslal: Hamin Tak až nyní jsem se \"dohrabal\" ke koupi nových stěračů. Potřebuji na obě strany dlouhé 700mm. Chtěl bych koupit nějaké levné AERA 2x700mm/28\", abych zjistil, zda mapy na skle jsou skutečně starými stěrači. Nebo jaké používáte vy ? Ty laciné AERA v délce 700mm, nemůžu moc nikde sehnat. Ani na netu e-shopů moc není, kde mají tuto délku. Je v Praze nějaký kamenný obchod, kde bych stěrače mohl hned zakoupit, tzn. aby je měli skladem ?? Jaké stěrače používáte vy ? Co BOSCH Aerotwin, či VALEO SILENCIO X*TRM ?? Rozhodně nebrat NoName aera z Aukra, co vypadají jako Valeo (150,- za kus) - vyzkoušel jsem 610mm a jsou na prd, konec stírátka nedolehne na sklo a odskakuje. Prý je to háklivé na přítlak ramínka, když tlačí moc, uprostřed se stírátka pronesou a konce nedoléhají. Když už dlouhý aera, tak nějaký pořádný (ovšem kdo to vyzkouší za ty prachy, žejo ?). Citovat
Hamin Odesláno 19. říjen 2009 Autor Odesláno 19. říjen 2009 Tak jsem to za ty prachy vyzkoušel . Koupil jsem nakonec VALEO Extreme Silencio z AK a musím říct že pohoda !!! Stírají okamžitě dosucha, bez šmouh a jiných defektů. Fakt jsem konečně rád, že jsem problém vyřešil . Citovat
Guest MMMMM Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Zatím jsem to nevyzkoušel ale říká se tomu nanotechnologie, která vydrří až půl roku na autě. Udělá to takový film na skle nebo na karoserii a už na tom nic neulpí. Mrkněte na video, na jaře to jdu zkusit Máte s tím už někdo zkušenost? Citovat
EXI.60 Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Nic nemusíš zkoušet,rovnou to kup,já používám z kauflandu \"Rain off\"tekuté stěrače.A je to super.umyješ sklo,přípravek na sklo naneseš a rozleštíš.za deště se dá jezdit bez stěračů a ted v zimě na sklo nic úplně nepřimrzne.žádný film se netvoří. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.