Joozino Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 řeknu vám svůj postup, který znám ze školy ale je asi nejvíc komplikovaný z těch co jste tu popsali. Docela jsem o tom přemýšlela skrz Přemu. Vzala bych světlo, omastila bych ho vazelínou a naflágala na něj sádru. Světlo bych vyklepla a měla bych formu. tu bych znovu vymastila a nalila do ní sádru. Vyklepla a měla bych pevné kopyto (nebo víc kopyt když se zadaří). No, a s tím kopytem už si člověk může dělat psí kusy. Může na to matlat jak laminát tak ukýbat plast. presne tak..toto musi fungovat aj keby co bolo, este aj presny tvar z toho moze byt [upravil dne 16/5/12 07:13 od Joozino] Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Jenomže tak to nefunguje. Teorie je jedna věc a praxe druhá. Takových forem vám pošlu odhadem 15 kg, jeslti chcete :D:D Udělal jsem desítky lodních trupů od cca 50 cm do metru, moto kapotáže a pod. a malinko vím co dělat. Nemá smyls o tom polemizovat. Pokusy se sádrou opakovat nebudu, nejde to, je to tak savé, že se vždycky vytrhne materiál při rozdělení. Namazání vazelínou vypadá fajn, taky jsem ho vyzkoušel - nic z ní nezbude, vše se vsaje a povrch se slepí. Odseparovat se to dá - třeba směsí vosku na parkety, silikonového oleje ale stejně ot nikdy není dokonalé a vythne se to. Samozřejmě né plošně, ale cca na 5-10% a to stačí aby nemělo smysl to ani opravovat. O tom, že by to po opravě nemělo požadovanou přesnost vůbec nemluvím. Sádra se dá omezeně použít u jednodušších tvarů a vždycky tak, že jedna část je pružná a druhá pevná. Což světlo/sáddra není sádra/sádra taky ne. Vždycky se to vythne. Při obrovské opatrnosti se možná dají udělat 2-3 ks ale pak se to vyhodí na 100%. Mimochodem i když tomu nebudete věřit tak i když jsme ten ingot sádry vyztužil hliníkovým T-profilem a použil sádrové obvazy na zpevnění tak se to po vyschnutí stejně mírně narovnalo. Sice jen o cca 2-3 mm na těch cca 60cm délky, ale tak jako tak se to nedá použít. To se stalo u všech 4 finálních forem bez ohledu na výztuž a použitou techniku. Prosím nepřesvědčujete mě, nemá to smyls - pokud má někdo zájem rád předvedu v praxi, nebo může přijet na brigádu Jediná použitelná cesta je vrátit se k tomu jak se to má dělat - tedy vrstva Gelcoat, přelaminovat, vyztužit žebry a přelaminovat. Pokud otisknu hotové ( a přesné mračítko ) ubude mi jeden mezikrok a asi tak 500,- v nákladech na jednu formu. PS: Méďo řešíš zbytečnosti - tady je to jen otázka poptávky a nabídky BTW víš jaký mám vztah k prznění světel xenony a pod, ale tady je to asi stejné jako stříknout okolí paraboly černu barvou, nikam to totiž nezasahuje - ani maličko. [upravil dne 16/5/12 12:58 od koblih69] Citovat
poldy Odesláno 19. květen 2012 Odesláno 19. květen 2012 vidim ze sa nik neodvazil tak to skusim ja koblih69 zaplatim polovicu (alebo viac) ceny tych originalov ale posles mi ich potom do UK? jak sa ta forma teda na 100% podla nich podari [upravil dne 19/5/12 22:23 od poldy] Citovat
koblih69 Odesláno 20. květen 2012 Odesláno 20. květen 2012 Děkuju za nabídku, v tom v tuhle chvíli není problém. Jen nechci vynakládat další peníze navíc ( poštovné... ) takže čekám na služebku někde poblíž. Citovat
koblih69 Odesláno 8. červen 2012 Odesláno 8. červen 2012 Tak pánové, v pondělí bych měl vyzvednout druhé světlo a tím pádem může konečně začít seriózní práce. Konec patlání na autě s nutností ho mít druhý den pojízdný... přes týden udělám nějakou přípravu a snad by to mohl příští víkend vypuknout. Citovat
janik6163 Odesláno 8. červen 2012 Odesláno 8. červen 2012 Tak veľa štastia.Mám tiež záujem o mračítka. Citovat
Brizan Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 Tak že by se už začalo něco dít? Jsem natěšenej jak malý dítě před Vánoci Citovat
marcuss321 Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 laminatove mracitka som si robil sam doma ziadny problem je to pekna a lahka praca, ale co som necala, ze ta zivica sa dostane aj cez tusim som mal dve alebo tri vrstvy baliacej folie na povrch svetla a vypáli tma malé dierky, ktoré som potom musel pracne zalestic to bola hroza, ale vysledok je si myslim v pohode Citovat
Přema Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 Když na nás Koblih \"prdí\":D:D:D nechceš nám je udělat ty? Citovat
janik6163 Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 laminatove mracitka som si robil sam doma ziadny problem je to pekna a lahka praca, ale co som necala, ze ta zivica sa dostane aj cez tusim som mal dve alebo tri vrstvy baliacej folie na povrch svetla a vypáli tma malé dierky, ktoré som potom musel pracne zalestic to bola hroza, ale vysledok je si myslim v pohode Aj ja chcem,postavím sa do radu?:super:super [upravil dne 24/8/12 16:37 od janik6163] [upravil dne 30/8/12 16:21 od janik6163] Citovat
Judes Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 marcuss321 to s tým vypálením je fakt hnus, stalo sa mi to isté, tie svetlá potom nezabudni natrieť nejakým prípravkom alebo voskom ktorý si na nich vytvorí UV filter,inak hrozí ožltnutie toho plastu. Citovat
jozef48 Odesláno 26. srpen 2012 Odesláno 26. srpen 2012 koblih 69 - Na koľko by vyšli mračítka? Dík Citovat
koblih69 Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 Když na nás Koblih \"prdí\":D:D:D nechceš nám je udělat ty? Ty jsi taky brepta, co? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.