apatch Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Ahoj chci se zeptat zda nekdo nevi jestli se dela 6 rychlostni prevodovka na 206. A nebo jestli tam jde dat z jinyho pazouta. Citovat
Kajo Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 no podla toho z ktoreho pazouta!! lebo napr. na 306-ke myslim ze velke vyuzitie nema, alebo sa mylim??? ked su skoro rovnake otacky na 5-ke aj 6-ke! Citovat
wooody Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 ale díky tomu že je tam víc kvaltů tak můžou bejt kratší a tudíš značně lepší akcelerace:super:super Citovat
Rejty Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 ghe myslim ze 6ti kvalt na 206 se nedlal z vyroby neb je tam malo mista a prevodovka by se tam nevesla:roll Citovat
Fakir Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Původně zaslal: Rejty ghe myslim ze 6ti kvalt na 206 se nedlal z vyroby neb je tam malo mista a prevodovka by se tam nevesla:roll Ale vešla, místa je tam dost. Znám panáčka, co má ve 206 nacpanou celou 2.0 GTi-6 z 306ky, včetně šestikvaltu. woody: lepší akcelerace dosáhneš fyzicky \"zkrácením\" stálého převodu, na úkor rychlosti. Výhoda kratších kvaltů spočívá v možnosti snáz udržet motor během jízdy v pásmu jeho nejvyššího výkonu. Já mám třeba na závodech obrovskej problém s intervalem 2000 otáček mezi jedničkou a dvojkou. Až bude čas a peníze, tak plánuju zkrátit stálej převod (co je mi v praxi platný, že mi 206ka jede 210 km/h) a trochu prodloužit jedničku. Citovat
Rejty Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 tak to mi dej odkaz na toho typka...me to zajima hodne tohle!!!!!!! Citovat
Fakir Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Původně zaslal: Rejty tak to mi dej odkaz na toho typka...me to zajima hodne tohle!!!!!!! http://www.206info.co.uk/Garage/mode=view_main/id=45.html Citovat
apatch Odesláno 3. červen 2009 Autor Odesláno 3. červen 2009 No hezky to ma udelany.Ale podle fotek presunul baterku a urcitese tam najdevic veci. Moc hezky. Citovat
Fakir Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Jojo, baterka je vzadu. Klimu to tuším nemá, servo ano. Citovat
Fakir Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 Původně zaslal: Rejty klima netreba..akrat to žere koniky:) Mně ne, u mně jde vypnout. Ale je to čtyřicet kilo, to se taky počítá. Citovat
denoo Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 6 kvalt sa nedaval, ani do RC verzie, a ked nie tam tak nikde, je to asi aj potom cena auta by bola naozaj uz prehnana, a priestoru tiez neni nazbyt, 407 ma hdi uz 6 kvalt mam, ale 6 tu rychlost som nezaradil nikde inde , iba na dialnici, a v podstate mi je naprd. Citovat
Fakir Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 denoo: ale ten šestej kvalt je určenej k jízdě po dálnici. Šestka je dlouhá, snížíš tím otáčky a tím pádem i spotřebu a hlučnost. Citovat
apatch Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 presne 6 rychlost je jen na dalnici k snizeni spotrebe taky proto bych ji chtel Citovat
Gitarista001 Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Serus lidi. Chcem sa spytat ci treba dat auto pri demontazi prevodovky do servisu alebo sa to da zvladnut aj doma nad jamou a este kolko by stala GO prevodovky. P 206 1.1 Citovat
Fakir Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Původně zaslal: Gitarista001 Serus lidi. Chcem sa spytat ci treba dat auto pri demontazi prevodovky do servisu alebo sa to da zvladnut aj doma nad jamou a este kolko by stala GO prevodovky. P 206 1.1 Dá se to zvládnout doma, ale je to vopruz a chce to kromě návodu (ideálně kniha 206 - Jak na to) i dost mechanické zručnosti a trochu zkušeností. Ve zkratce: musíš zvednout auto, vyndat baterku, demontovat její držák (abyses dostal k držáku převodovky), podepřít motor, odpojit poloosy (přičemž ti zdrhne převodový olej), odpojit táhla řazení, lanko spojky a konektory senzorů a převodovku sundat z držáku a odpojit od motoru. To jen pro ilustraci, přesný postup ti teď z hlavy neřeknu. Pokud se na výše uvedené necítíš, dej to do servisu. Sice to bude něco stát, ale museli to dělat nejmíň tisíckrát (např. kvůli výměně spojky) a nemělo by se stát, že něco zkurví, nebo při tom přijdou o prsty (a pokud o ně přijdou, tak to není tvoje starost ). Citovat
Gitarista001 Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 No tak to dam do servisu. Problem je ze mi hrka v prevodovke ked brzdim motorom a servise prisli na to ze to bude poloos. Ked ju vymenili a siel som sa previest skoro ma slahlo o gumenny kobercek ked sa znova to hrkanie ozvalo. Takze vyhodil som 200 Eur a problem sa nevyriesil. Nakoniec sme sa vsetci zhodli ze to bude v prevodovke koli tomu ze hrkanie sa prejavy len na 2 az 5 stupni. No a keby to boli poloosi alebo diferak ozvalo by sa to aj na 1 . Citovat
georgus Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Původně zaslal: Gitarista001 No tak to dam do servisu. Problem je ze mi hrka v prevodovke ked brzdim motorom a servise prisli na to ze to bude poloos. Ked ju vymenili a siel som sa previest skoro ma slahlo o gumenny kobercek ked sa znova to hrkanie ozvalo. Takze vyhodil som 200 Eur a problem sa nevyriesil. Nakoniec sme sa vsetci zhodli ze to bude v prevodovke koli tomu ze hrkanie sa prejavy len na 2 az 5 stupni. No a keby to boli poloosi alebo diferak ozvalo by sa to aj na 1 . Já mám to samý, když brzdím motorem tak mi to hrká, je to pěkně otravný, ale ještě sem neměl čas rešit to podrobně, napiš co to bylo pokud to zjistíš, dík. Citovat
Gitarista001 Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Velmi by si mi pomohol keby si skusil zdvihnut auto a skusil ci v klboch L+P poloosi niesu vole. Lebo urcity ludia sa so mnou hadaju ze to bude lava poloos. Mam v nej totiz volu len mi nejde do hlavy preco ten hrmot nerobi aj na 1 pripadne na spiatocke. Mne sa nieco mari ze mi niekto spominal ze 1 a spiatocka su na samostatnej hriadeli. Takze ak vezmem do uvahy ze rychlosti 2-5 su zas na inej hriadeli mohlo by to byt rozsipane lozisko ibaze na lozisko ma to hrkanie dost malu frekvenciu. Este k tej bezvyznamnej vymene poloosi na mojom aute. Mechanik co ju menil ma zacal ukludnovat tak ze mi povedal ze prisiel za nim pan na oktavke ze mu pocas jazdi auto vydava nesnesitelne vybracie. Zacali menit loziska na napravach a ked ich vsetky vymenili a vybracie nezmyzli tak prisli na to ze zvuky idu zo strechy ktore vydavala zahradka. No a tato bezvyznamna vymena stala 10 000 Sk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.