Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no podla toho z ktoreho pazouta!! lebo napr. na 306-ke myslim ze velke vyuzitie nema, alebo sa mylim??? ked su skoro rovnake otacky na 5-ke aj 6-ke!

Odesláno

ghe myslim ze 6ti kvalt na 206 se nedlal z vyroby neb je tam malo mista a prevodovka by se tam nevesla:roll

Odesláno
Původně zaslal: Rejty

ghe myslim ze 6ti kvalt na 206 se nedlal z vyroby neb je tam malo mista a prevodovka by se tam nevesla:roll

Ale vešla, místa je tam dost. :) Znám panáčka, co má ve 206 nacpanou celou 2.0 GTi-6 z 306ky, včetně šestikvaltu. :)

woody: lepší akcelerace dosáhneš fyzicky \"zkrácením\" stálého převodu, na úkor rychlosti. Výhoda kratších kvaltů spočívá v možnosti snáz udržet motor během jízdy v pásmu jeho nejvyššího výkonu. Já mám třeba na závodech obrovskej problém s intervalem 2000 otáček mezi jedničkou a dvojkou. Až bude čas a peníze, tak plánuju zkrátit stálej převod (co je mi v praxi platný, že mi 206ka jede 210 km/h) a trochu prodloužit jedničku.

Odesláno
Původně zaslal: Rejty

klima netreba..akrat to žere koniky:)

Mně ne, u mně jde vypnout. :D Ale je to čtyřicet kilo, to se taky počítá. :)

Odesláno

6 kvalt sa nedaval, ani do RC verzie, a ked nie tam tak nikde, je to asi aj potom cena auta by bola naozaj uz prehnana, a priestoru tiez neni nazbyt, 407 ma hdi uz 6 kvalt mam, ale 6 tu rychlost som nezaradil nikde inde , iba na dialnici, a v podstate mi je naprd.

Odesláno

denoo: ale ten šestej kvalt je určenej k jízdě po dálnici. :) Šestka je dlouhá, snížíš tím otáčky a tím pádem i spotřebu a hlučnost.

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: Gitarista001

Serus lidi. Chcem sa spytat ci treba dat auto pri demontazi prevodovky do servisu alebo sa to da zvladnut aj doma nad jamou a este kolko by stala GO prevodovky. P 206 1.1

Dá se to zvládnout doma, ale je to vopruz a chce to kromě návodu (ideálně kniha 206 - Jak na to) i dost mechanické zručnosti a trochu zkušeností. Ve zkratce: musíš zvednout auto, vyndat baterku, demontovat její držák (abyses dostal k držáku převodovky), podepřít motor, odpojit poloosy (přičemž ti zdrhne převodový olej), odpojit táhla řazení, lanko spojky a konektory senzorů a převodovku sundat z držáku a odpojit od motoru. To jen pro ilustraci, přesný postup ti teď z hlavy neřeknu.

Pokud se na výše uvedené necítíš, dej to do servisu. Sice to bude něco stát, ale museli to dělat nejmíň tisíckrát (např. kvůli výměně spojky) a nemělo by se stát, že něco zkurví, nebo při tom přijdou o prsty (a pokud o ně přijdou, tak to není tvoje starost :)).

Odesláno

No tak to dam do servisu. Problem je ze mi hrka v prevodovke ked brzdim motorom a servise prisli na to ze to bude poloos. Ked ju vymenili a siel som sa previest skoro ma slahlo o gumenny kobercek ked sa znova to hrkanie ozvalo. Takze vyhodil som 200 Eur a problem sa nevyriesil. Nakoniec sme sa vsetci zhodli ze to bude v prevodovke koli tomu ze hrkanie sa prejavy len na 2 az 5 stupni. No a keby to boli poloosi alebo diferak ozvalo by sa to aj na 1 .

Odesláno
Původně zaslal: Gitarista001

No tak to dam do servisu. Problem je ze mi hrka v prevodovke ked brzdim motorom a servise prisli na to ze to bude poloos. Ked ju vymenili a siel som sa previest skoro ma slahlo o gumenny kobercek ked sa znova to hrkanie ozvalo. Takze vyhodil som 200 Eur a problem sa nevyriesil. Nakoniec sme sa vsetci zhodli ze to bude v prevodovke koli tomu ze hrkanie sa prejavy len na 2 az 5 stupni. No a keby to boli poloosi alebo diferak ozvalo by sa to aj na 1 .

Já mám to samý, když brzdím motorem tak mi to hrká, je to pěkně otravný, ale ještě sem neměl čas rešit to podrobně, napiš co to bylo pokud to zjistíš, dík.

Odesláno

Velmi by si mi pomohol keby si skusil zdvihnut auto a skusil ci v klboch L+P poloosi niesu vole. Lebo urcity ludia sa so mnou hadaju ze to bude lava poloos. Mam v nej totiz volu len mi nejde do hlavy preco ten hrmot nerobi aj na 1 pripadne na spiatocke. Mne sa nieco mari ze mi niekto spominal ze 1 a spiatocka su na samostatnej hriadeli. Takze ak vezmem do uvahy ze rychlosti 2-5 su zas na inej hriadeli mohlo by to byt rozsipane lozisko ibaze na lozisko ma to hrkanie dost malu frekvenciu.

Este k tej bezvyznamnej vymene poloosi na mojom aute. Mechanik co ju menil ma zacal ukludnovat tak ze mi povedal ze prisiel za nim pan na oktavke ze mu pocas jazdi auto vydava nesnesitelne vybracie. Zacali menit loziska na napravach a ked ich vsetky vymenili a vybracie nezmyzli tak prisli na to ze zvuky idu zo strechy ktore vydavala zahradka. No a tato bezvyznamna vymena stala 10 000 Sk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...