Bejcek Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Zdravím.Při servisní prohlídce bylo počítadlo dáno na servisních 30000km a odečítalo po stech km.Teď se blížím k najetým 10000km a už tam mám jen 3000km.Nějak jsem to nesledoval jestli to rychleji odečíta nebo je to příčinou opotřebovaného oleje,nebo mě to upozornuje na mezikontrolu a nebo to mám pokažené? Jak to vlastně má fungovat? Mockrát dík za Vaše zkušenosti Jarda:myslim Citovat
sekaj Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Výměna oleje je krom km taky časově omezen,takže pokud se blížíš k těm 2ma předepsanejm letům,tak ti zrychleně utíkaj km. Citovat
Bejcek Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 Dva roky budou až příští rok,jedině že to je nastavené na jeden rok. Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Záleží od spôsobu jazdy. Čím viac vytáčaš auto, tým rýchlejšie ubúdajú km. Čiže ľahká noha = viac km. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Čas nemá vplyv na zrýchlené ubúdanie, keď uplynú dva roky proste to naraz padne na nulu. O vytáčaní neviem, ale má na to vplyv počet studených štartov a podmienky prevádzky napr. v meste to ubúda rýchlejšie. [upravil dne 2.6.2009 AnotherOne] Citovat
robozv Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 mne sa to stalo tiez na serviske po 30 000km spravil som 4000km a pocitadlo sa odpocitalo na 18 000 do dalsej servisky. V peugeote mi to opravili a teraz je to OK takze ziadne studene starty alebo vytacanie to je blbost. Akurat mam vedomost ze 607ky myslim maju interval podla otacok Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Blbosti tu píšeš ty. Obrázok je z manuálu pre 307. Jasne sa tam píše, že to záleží od štýlu jazdy. Citovat
G.Rast Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 dobře, takže je to jasné. Pokud si v určené \"lhůtě\" vyměním olej a udělám i to ostatní sám, jak nastavím nový stav na počítadle servisních km ? Vím, že to jde to udělat na místě a nemusím do servisu, vítě někdo jak ? Citovat
Ticcino Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Tak, včera jsem zaznamenal stejnou věc. Odpočítávadlo ukazovalo 25.000, druhý den najednou klíč a 2.000. V servise jsem byl vloni v půlce července, na servisní prohlídce typu B. Zkontroluju si sám \"mezikontrolu\", vyresetuju a kašlu na to. Citovat
mares Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Od poslední výměny oleje a nastavení servisního intervalu mohu najet ještě12 000 km ale servisní počítadlo píše 5 000 km. Citovat
Ticcino Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Nebude to medzikontrola? IMO jo. Proto jsem si to vynuloval sám a do servisu až za rok. Citovat
Dutch Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 Caute,ja ked som kupoval auto z A-cka tak strhli dolu vsetky nalepky v motorovom priestore (o vymene a drhu oleja,atd) aj prestavili km na pristrojke a ked som chcel vidiet servisnu knizku tvrdili ze ju nemaju.Ked mi ale prisli po case postou vsetky doklady aj serv.knizka skoro ma porazilo,olej nebol meneny 4 roky,aj sa mi nezdal tak som ho vymenil hned po kupe,aj sviecky a vzduch,filter. Nakolko sa troska vyznam tak so to radsej urobil,a dobre som spravil,olejovy filter(vlozka)sa rozpadla mechanikovi v rukach,ani nebolo poznat ako v skutocnosti vyzerala.Predch.majitel-zena. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.