MJSytic Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Ahoj všem, včera jsme řešili akutní výměnu výfuku na mamčiný 106. Vzhledem ke stáří auta a jeho pořizovací ceně jsme nakoupili potřebné díly (střední trubku a koncový tlumič viz obr.) zn. Starline s tím, že min záruku výfuk vydrží (původní díly jsou zn. walker). Nákup na P-C srazil koncovou cenu na velice příjemných 1500Kč . Výměna proběhla bez větších problémů, ale po nastartování a zkušební jízdě je nyní auto o poznání hlučnější (je to solidní laďák:D) Takže teď řešíme co s tím. Nemá někdo podobnou zkušenost? Zkoušel jste už někdo \"reklamovat\" výfuk protože je moc hlučný? [upravil dne 31.5.09 MJSytic] Citovat
Pe.Tr Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 hlučny? to jako prdící ,dunící nebo jak? Citovat
MJSytic Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 No prostě to duní, prdí a trošku i rezonuje:aut Myslel jsem že nám to někde \"fouká\", ale všude to těsní a ani to nikde není opřený o kastli ... Prostě mi to přijde, jako když v tom tlumiči někdo zapomněl udělat pár přepážek:myslim Citovat
MJSytic Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 No to samo může. Na druhou stranu, do doby, než se oddělil zadní tlumič od konce trubky (106káři vědí, kde to vždycky upadne), tak auto mělo standardní zvuk. Ještě mě napadlo, že by jsme tam zkusili dát na zkoušku ten starý tlumič, jaký to bude mít zvuk Citovat
kujon106 Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Tenhle váš model nemá středovej tlumič? Citovat
MJSytic Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 Nemá. Ani mladá na tý svý ho nemá... Koukal jsem i na Bosal a to schéma odpovídá ... Ale zase, i kdyby tam měl být, tak by to nevysvětlovalo tu situaci, že po výměně trubky a koncovýho tlumiče je to najednou hlučný Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Muj polskej výfuk je taky proti tomu co tam byl malinko hlučnější, připisuju to tomu že je o dost rozměrnější než ten co tam byl. Chyba bude u tebe nejspíš ve vytlumení samotnýho pláště, někde se ušetřit musí, no Citovat
Pája Rybišár Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 On ten problem neni jen u Starline,ale i u Bosalu....mam komplet novy vyfuk od zn. Bosal a ma to přišerný zvuk...hlavně ten zadní tlumič vydava dunivý zvuky,,,a nikde to neufukuje....:grr:grr:grr Citovat
trtovik Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 No jestli ti tam něco rezonuje tak to klidně může bejt nějaká přepážka volnější v zadním díle. Z toho si nic nedělej mám tam zadní díl z polska ani už newim co je to za značku a to je panečku duňák slovy pár kamarádů kteří jeli jednou za mím autem\" čoveče ty snad máš v tom výfuku díru nech si to spravit\". Navíc ono kdzž si nekoupíš originální díly tak nepočitej s kvalitou. Jsem si koupil českej univerzální katalyzátor za 2000 a nechci pomlouvat ale je pěkně vykurvenej. Po 10000 km se propadly nějaké přepážky a rezonuje hrůza. Nedávno dokonce se od něj ozvala rána a přicpalo se celý potrubí a auto nechtělo jet A nechci ani pomlouvat značku starline ale je taky pěkně na... koupil sem si zapalovací kabely za 500 a vydrželi 15000 km. Jestli ti mohu radit rači to zkus reklamovat nebo vyměnit uděláš líp. Mnoho zdaru Citovat
MJSytic Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 Tak mě by to taky nevadilo, ale mamka z toho bublání moc nadšená není No asi budeme chytřejší, až tam vrátíme ten starej Walker (snad ho táta už nevyhodil). Pokud to bude tiší, jako předtím, tak co s tou výměnou za jiný? Mám to vůbec zkoušet? Reklamovat výfuk, že dělá moc kravál, to bude asi blbý co? :aut Citovat
MJSytic Odesláno 2. červen 2009 Autor Odesláno 2. červen 2009 Tak se problém vyřešil tak trochu sám. Mamka to párkrát projela a prý si zvykne:aut Je fakt, že na volnoběh a při nižších otáčkách to má normální zvuk (výfuk skoro to není slyšet), ale když tomu trošku naloží, tak to začne řinčet, jako laďák od nějakých rally auta Schválně sem zkusím dodat videjko se zvukem pro představu, aby si mohli drbat hlavu ti, co utratili těžký prachy za laďák, když ho v AK mají za litr:aut:D [upravil dne 2.6.09 MJSytic] Citovat
matys77 Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Tak já mám úplně stejnou zkušenost. Taky koncovej díl výfuku Starline a po výměně daleko větší hlučnost než původní prorezlej. Údajně má o dvě přepážky míň než Bosal. Takže platí laciné dvakrát placené Ale časem jsem si na to zvyknul a už to neřeším, ale příště bych už od Starline nekoupil nic. Na druhou stranu se ten zvuk může někomu i líbit, zní to jako těžce vytuněný Citovat
Ota Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Reklamaci bych zkusil snad jen kdybys měl na montáž fakturu z odborného servisu... jinak z velké části platí Starline=Shitline Citovat
sucram® Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 MJSytic: mohl bys mi prosím tady nebo přes PM poslat maličký postup jak nejlépe demontovat starý koncový tlumič a dát tam nový. Mám teď jeden objednaný za příjemnou cenu 77 PLN s dovozem ale ještě nedorazil ... koukal jsem pod auto a mám tam takovou objímku kolem tlumiče jen nevím jeslti ji oddělat nebo nějak zlikvidovat a u nového bude taky ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.