Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám tedy na LPG najeto podstatně méně, ale s některými poznatky se mohu ztotožnit.... První auto na LPG byla Laguna1.... Nějak to nebylo ono, tak jsem se ponořil do sítě a vykoumal zhruba toto: problém svíček je dost zásadní a zároveň individuální.... Záleží na motoru, systému LPG a také "kdo to dělal".... Většinou se doporučuje (jak už zde bylo výše předesláno) používat normální svíčky se zvětšeným "odtrhem" na 0,7mm.... Na Laguně jsem vyměnil Bosch za jeté BERU a změna byla znatelná.... Na Zafiře to také nebylo vončo, tak jsem vyměnil Bosch za obyčejné, ale nové DENSO a změna byla opět znatelná.... U obou plynařských servisů, které jsem navštívil, mně bylo řečeno, že Bosch na plyn nee.... Já mám ne zrovna dobrou zkušenost s Bosch i na obyčejném benzínu.... Ale může to být náhoda, nebo shoda okolností....

Odesláno (upraveno)

20201113_065153.thumb.jpg.63fb9b285481f9db5fe006db81575271.jpgAhoj jake svicky na 308 2008 70kw 8fs

1) je tam 12 hran muzu dat i klasiku sesti hranou svicku?

2) co jsem koukal tak svicky stoji kolem 300,- ks 

Puvodni svitcky tam jsou NGK PLZKBR7K-G

Muzu tam dat FR6DC+?

Vubec se vtom nevyznam. Ale procetl jsem si to tady.

Upraveno uživatelem zepo
Odesláno

No být to můj vehikl, tak bych se kouknul na Kelly podle typu auta/motoru, co mi to nabízí.... No a z toho bych vybral v pořadí BERU, Euquyem, NGK, Denso.... Před montáží bych upravil odtrh elektrod na 0,7mm.... A zdaleka bych se vyhnul víceelektrodovým svícím.... A svíčkám Bosch a Champion.... Ale můj vehikl to není.... A včíl mudruj.... :roker 

Odesláno (upraveno)

Ne FR6DC+ maji kratkej zavit, potrebujes origo cislo 16 484 069 80 v peugeotu 295kc/kus, daji se objednat i do autokelly za tu samou cenu. Ve srovnani s Brisk BP+36 za 340kc/ks asi neni o cem premyslet.

Jeste jsem teda podle origo cisla 5960 L3 nasel platinovy Champion za 138kc 

https://autodilos.cz/zapalovaci-svicka-champion-oe203

Pripadne denso 

https://autodilos.cz/zapalovaci-svicka-denso-vxuh22i

Nebo Bosch 

https://autodilos.cz/zapalovaci-svicka-bosch-0242135518

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno
před 1 hodinou, Hafity napsal:

Před montáží bych upravil odtrh elektrod na 0,7mm

Přímo Denso katalog má GAP 0,9mm

NGK má GAP 0,8mm

Více jsem nehledal.

Odesláno

Tu úpravu vzdálenosti elektrod jsem si nevycucal z prstu, alébrž ze sítě.... Na té vzdálenosti se shodlo poměrně dost jednotlivců.... Má to mít co do činění s ionizací před přeskokem jiskry.... Směs vzduchu s "mokrým" benzínem je na tom lépe než směs se "suchým" LPG co se ionizace týče....

• O 8 měsíců později...
Odesláno

No já po zkušenostech se svíčka na na LPG zkusil originální bosh co byly na benzín pro motor NFU a jen sklepl odtrh o 1/3 a jsou bezprolémů.Jedna svíčka stála 45,-kč měním po 30 000km

• O 8 měsíců později...
Odesláno

ahojte, jaký je rozdíl mezi svíčkami Bosch  FR8SC+  ty se daji koupit bezne a  FR8SEO ?   SEO je dle service boxu a nikde jsem je nenašel....dával jsem FR8SC+ ale nevím zda jsem dělal dobře.... ted uz je cas na výměnu tak zkoumám zda by nebylo něco lepšího.... diky moc  (motor 1.6 NFU)

Odesláno (upraveno)

ty super plus svíčky (SC+) maj tvarované elektrody - takovou V drážku a měděné jádro, SEO mají obyč rovnou elektrodu a jádro ze slitiny nikl-yttrium

F - závit M14x1,25, klíč 16
R - rezistor proti interferencím

8 - teplota svíčky

S - délka závitu 26,5mm, vzdálenost konce střední elektrody od konce závitu svíčky 5mm (pozice jiskry)

C - měděná elektroda

E - elektroda nikl-yttrium

muzes pouzit obe verze, nejspis snaz sezenes ty SuperPlus

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

Nejspis nikde, vypada to, ze se uz nedelaji. Na autokseft.cz maj skladem 1ks, nikde jinde nejsou. Dal bych SC+ a neresil

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Opět trochu oživení. dotazy jsou na svíce na 1,6. 1,1 HDZ příp.1,8-LFY Na LFY a HDZ jsou zde zmíněny od Bosch FR7DC+ (tyto jsem měl na LFY a spokojenost, synovy na 106-HDY jsem je dal taky (tehdy mi je vyhodil SVC box  jako dp) a taky to fungovalo skvěle. Nyní jsem ale s dotazem jaké svíce na 2,0i16V-typ RFN  s LPG Elpigaz 01 ?  Žel nemůžu najít a nevím zda je to správné, ale někde jsem vyčetl že Eyquem  RFN52HZ.

Zatím tam je NGK  LFR5B. Asi dám nové stejné-tedy zase ty NGK. Až donedávna fungovali dobře  tak proč dělat změny?!

Upraveno uživatelem dýzl
chyby a nové zjištění

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...