xavier Odesláno 25. květen 2009 Odesláno 25. květen 2009 Bolo tu už veľa popísané že FM transmittery sú na dve veci, ja som zo svojím Sencorom spokojný, ale vadila mi jedna zlá vlastnosť, že som ho musel prelaďovať počas jazdy na volné frekvencie aj s rádiom. Tak som sa rozhodol, že si urobím \"podružnú\" anténu pre FM transmitter. Použil som \"koaxiálny\" kábel zo starej aktívnej autoanteny, z jedného konca som vyrobil vzduchovú cievku a druhý koniec som pripevnil na konektor autoantény do rádia ( studený spoj ). Kábel som pretiahol cez stredový panel a tunel ku zasuvke a cievku som volne položil pod zásuvku. Signál z FM transmittera je teraz tak silný, že mi prekryje aj signál zo silných FM vysielačov. Citovat
xavier Odesláno 25. květen 2009 Autor Odesláno 25. květen 2009 Uloženie koaxialneho kábla v stredovom tuneli Citovat
ajven Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 Původně zaslal: xavier Bolo tu už veľa popísané že FM transmittery sú na dve veci, ja som zo svojím Sencorom spokojný, ale vadila mi jedna zlá vlastnosť, že som ho musel prelaďovať počas jazdy na volné frekvencie aj s rádiom. Tak som sa rozhodol, že si urobím \"podružnú\" anténu pre FM transmitter. Použil som \"koaxiálny\" kábel zo starej aktívnej autoanteny, z jedného konca som vyrobil vzduchovú cievku a druhý koniec som pripevnil na konektor autoantény do rádia ( studený spoj ). Kábel som pretiahol cez stredový panel a tunel ku zasuvke a cievku som volne položil pod zásuvku. Signál z FM transmittera je teraz tak silný, že mi prekryje aj signál zo silných FM vysielačov. Ja FM T. teda este nepouzivam, ale idem to skusit. Nepouzivas nejake krajne frekvencie, kde nikto nevysiela? To by mohlo pomoct, nie ? Citovat
Qcko Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 No neviem, ja ho pouzivam uz rok a nemozem sa stazovat, pouzivam stale frekvenciu 87,5 myslim, a nemam problem, raz na D1 mi to trochu sustalo, dal som 87,6 a zas nadherne cisty zvuk (a to pocuvam metal na maximalny zvuk, cize sustanie by som pocul:D)...a inak mne prebija FM transmitter aj radio, ked ho vytiahnem zo zapalovaca slabo tam hra radio, ked ho zasuniem spat, tak po radiu ani spomienka:myslim (a skusal som ho naraz na 5 autach a hralo v kazdom (bol to dost dobry priestorovy efekt:roker)... Zvlast som ho skusal v --> P306, Skoda octavia combi, Audi A4 avant, BMW (neviem ake:D), Ford Tranzit, vsade to hralo super:super [upravil dne 26.5.2009 Qcko] Citovat
zzipCZ Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 jj taky ho mám ne v autě ale v práci a maximální spokojenost:potlesk Citovat
BV406 Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 Původně zaslal: Qcko No neviem, ja ho pouzivam uz rok a nemozem sa stazovat, pouzivam stale frekvenciu 87,5 myslim, a nemam problem, raz na D1 mi to trochu sustalo, dal som 87,6 a zas nadherne cisty zvuk (a to pocuvam metal na maximalny zvuk, cize sustanie by som pocul:D)...a inak mne prebija FM transmitter aj radio, ked ho vytiahnem zo zapalovaca slabo tam hra radio, ked ho zasuniem spat, tak po radiu ani spomienka:myslim (a skusal som ho naraz na 5 autach a hralo v kazdom (bol to dost dobry priestorovy efekt:roker)... Zvlast som ho skusal v --> P306, Skoda octavia combi, Audi A4 avant, BMW (neviem ake:D), Ford Tranzit, vsade to hralo super:super [upravil dne 26.5.2009 Qcko] zdar, a co mas za vyrobek, ja jsem si koupil na vanoce emgeton a taky posloucham vetsinou metal, ale chrasti to jak svina, teda presneji, kvuli toho chrasteni a chrceni moc metal z transmiteru neposloucham, to radeji z cd...... ale stve me to, protoze jsem si ho kupoval hlavne kvuli tomu, takze vyhozene penize.. :( kdyz tam prcnu, nejakou elektroniku nebo popik (kvuli pritelkyni) tak je zvuk lepsi..... ja jsem teda opravdu zklaman :( Citovat
Qcko Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 No tak, povedzme si na beton, nekupuj si emgeton:D (a uz vobec nie z Datartu:roll)...ja mam tento, neviem co je to za znacku, ale hra paradne:potlesk Citovat
BV406 Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 no, dobra prupovidka ale co kdyz koupim jiny a bude to stejne na posr..ni jako ted ... takze jsem rezignoval a emgeton se mi vali v kasliku... konkretne tento http://eshop.bell-technology.cz/index.php/cs/fm-transmittery/8595143318768-emgeton-wireless-carpack-2-fm-transmitter [upravil dne 26/5/09 BV406] Citovat
jardelAC Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 Ja mam tiez ten co Qcko a mozem ho taktiez odporucit. Pouzivam defaultnu frekvenciu 87,5 a este sa mi nestalo, ze by mi ho neake radio rusilo. Jedinou nevyhodou je, ze si nepamata posledne hranu pesnicku a vzdy po zapnuti zacne hrat od prvej. Ale za tie peniaze, co ma stal, to neriesim. Citovat
BV406 Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 no, ten muj taky zadne radio nerusi, to zas ne, ale ten zvuk je strasny obecne, moc potichu .. mam transmiter na plno a jeste musim dat volume v radiu asi na 11, abych neco slysel, tim padem to i chrasti jeste vice a chrci ... no proste hnus Citovat
robozv Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 mam tento transmiter no signal je neruseny nic nechrsti len to hra potichu a zvuk je strasne nekvalitny a ako zo šerbla proste hruza [upravil dne 27.5.2009 robozv] Citovat
xavier Odesláno 27. květen 2009 Autor Odesláno 27. květen 2009 Keďže som z Košíc a pracujem v Lounech (CZ) tak tých 800 km domov a potom späť nemám šancu chytiť po celej trase jednu voľnú frekvenciu, alebo som chytal harmonickú, preto som hľadal prijateľné riešenie najlepšie zadarmo a dopadlo to pomocnou anténou. Aj tento FM transmitter má nastavenie hlasitosti, len teraz neviem či zvyšuje intenzitu NF signálu alebo výkon do antény. Niektoré skladby tak isto hrajú tichšie, ale je to kvalitou mp3, resp. nastavenie equalizera na transmittery, aspoň u môjho Sencora to pomáha a tak isto mi to zvyšuje dymaniku zvuku. Čo sa týka FM tranmitterov, odskúšal som ich niekoľko typov a zistil som že niektoré vysielajú mono, hrajú potichu, alebo nemajú usp port, len audio kábel, ktorý neviem prečo, ale znižuje kvalitu signálu ( robí to aj môj Sencor, tak preto mám prehrávač napojený cez usb ). Na nete sú už transmittery s vysielaním RDS, takže na displeji sa objavuje aj informácia o skladbe a interpretovi, avšak sú zatiaľ použiteľné len pre Ipod-y. Ja momentálne použivam tento Sencor. Citovat
BV406 Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 no, to vsecko vim, ze zalezi na kvalite mp3, nejaky ten ekvalizer atd.... ale ten muj emgeton ma proste generalne absolutne tragicky zvuk, bohuzel...... proste srot Citovat
robozv Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 to xavier aky mas zvuk si spokojny?? mne to hra tak ako zo serbla moc hlbokymi tonmi Citovat
jardelAC Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Ten moj noname hra stereo. Ked sa prepinam z radia na transmitter, tak musim pridat na radiu hlasitost o dva stupne a potom je uz rozdiel v kvalite medzi radiom a trans. zanedbatelny. Citovat
xavier Odesláno 27. květen 2009 Autor Odesláno 27. květen 2009 Mne to hraje podľa môjho hudobného sluchu dobre. Nie som síce nadšenec tuningového zvuku v aute, ale výšky, hľbky, dynamika je z tohto transmittra podľa mňa viac než dobrá s porovnaním s inými typmi transmittrov ktoré som vyskúšal a na reproduktoroch čo mám v aute ( ešte originály z výroby ). Čo sa týka kvality zvuku v aute, najvätší vplyv majú reproduktory a ich uloženie. Trochu to rozvediem: Mám v aute originál rádio typu PU2472A nie však od clariona ale asi od siemensa, alebo mannesmana, neviem presne zistit od koho. Ako koncový stupeň používa TDA 7385 technologickej triedy AB, čo je celkom dobrá trieda (určite sú už kvalitnejšie koncáky ) a ako zvukový procesor je použitý SAA 7708H, ktorý tiež nemá zle parametre. Určite by sa dali vylepšiť ich vlastnosti v rádii zmenou niektorých odporov a kondenzátorov ale mne to stačí tak ako to hraje. Jedine čo je v aute potrebné vymeniť, tak to sú reproduktory vo dverách, dať tam kvalitnejšie dvojpásmové. Ďalší možný problém s kvalitou signálu z transmittra može byť ten, že síce on zobrazí nastavenú frekvenciu, ale je otázne aký výkon pustí do antény a či naozaj vysiela na zadanej frekvencii ( či nemá posunutú frekvenciu, stačí o nejaku desatinu ) a aké súčiastky sú v ňom použité. Skúšal som jednú čínu, vyzerala perfektne ale hrala mono a bol rušený signál z audio kábla, cez usb port bolo také rušenie, že som nemal žiadny signál, tak som ho rozobral a: mal síce použitý posledný model IO pre tramsmittery, ale bol tak očesaný o pasívne súčiastky, že išiel na minimum výkonu. Nemalo zmysel to opravovať podľa doporučeného zapojenia IO od výrobcu tak som ho vrátil a cena bola neuveritelná 700 CZK Citovat
Gerom Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 No já používam fm transmiter , kterej mám v telefounu. Kdyby někdo nevěřil tak je to Nokia N85. Používám frekvenci 105.0 a zatím no problém. Dokonce mi autorádio hodí na displej hlášku NOKIA. Jsem na to čučel jak péro z gauče. Citovat
Fakir Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Původně zaslal: Gerom No já používam fm transmiter , kterej mám v telefounu. Kdyby někdo nevěřil tak je to Nokia N85. Používám frekvenci 105.0 a zatím no problém. Dokonce mi autorádio hodí na displej hlášku NOKIA. Jsem na to čučel jak péro z gauče. Jo tak to je dobrý. Já bych spíš potřeboval rádio s Bluetooth, který umí A2DP profil, ale to je drahá sranda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.