Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Takze pezotaci, mam asi dalsi problem. Vopred dekuji vsem, co si to prectou, je toho vic, ale chcel sem napsat vsechno. V tomhle tematu sem se rozepsal, jak to cele vzniklo. V skratce, po bouracce do meho zaparkovaneho auta, mi boli vymenene oba predne svetlomety. Naraz utrpel jen jeden, na strane spolujezdce. Dostal sem druhy svetla, znacky DJAUTO, ma to od originalu daleko, ale vice lidi mi sdelilo, i mimo tohoto klubu, ze svetla sou solidni, a na dost lepsi urovni jako treba DEPO. Problem my nastal dnes, mechanik my vymenil i druhy svetlo, bylo moc slnecno, tak sem teda neskousel jak to sviti. Prisel vecer, a ja zistil, ze leve svetlo, kdyz sem se postavil proti zdi, o cca 2 pozice nizsie, ako prave. Tak sem vybehl na parkoviste, svetla sem dal uplne nahoru, rozdil byl stale cca 2 pozice, odpojil sem ze svetla motorek, posunul sem uplne na max prave svetlo dolu, a motorek opetovne zapojil. Troska sem doladil svetla s prednym srobom na to urcenym, a z blizke vzdalenosti proti muru, vyzeralo vse OK. Kdyz ale jedu po ceste, svetla sveti uplne jinak. Leve svetlo, na strane vodica, sviti vice k zemi, po nejaky urcity bod na zemi. Prave svetlo, sviti dale, a osvetluje vic krajnici, a pravou stranu. To by mi aj vyhovovalo, ale myslim, ze na origo to tak nebolo ... Skoro urcite to vym zarucit... Pridam sem shcemu, jak to asi sviti ... No a ted druhy problem, motorek v levim svetle, neni tak plne funkcni, neboli svetlo mozna neni dobre. Kdyz svetla zvedam s pozice 3 na pozici 2, tak se obe svetla zdvihnou o trocha nahoru. S tym, ze ale leve svetlo mene, a prave viacej. Potom, uz ked idem s 2 na 1 tku, alebo s 1 tky na nulu, tak se zveda uz jen prave svetlo... Lave nejede, i kdyz motorek bzuci i zivot... Chcem sa teda spytat, myslite si ze moze byt ta fungl nova parabola zla, a svitit jinak jako leva, nebo to tak ma proste byt ? A muze parabola spusobovat, ze se leve svetlo nechce vice zvednout ? Na jakom principu funguje to zvedani svetel ? Leve svetlo sviti vic do zeme, a prave vic ven. Jen doplnim, ze svetla nikoho neoslnujou, naozaj sem to skousel, ani najmensi naznak, a obe sviti na pohlad IDENTICKY a to i pri dalkovych, aj pri stretavacich svetlech ... Je to 306 po faceliftu ale este bez cirych svetiel... [upravil dne 20/5/09 Lubk0] [upravil dne 21/5/09 Lubk0] [upravil dne 21/5/09 Lubk0] Citovat
marko306 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 ja som ti pisal, ze radsej kup origo 11rocne svetlo Valeo z vrakacu:) mal by si to ako to povodne Citovat
Edison Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Mě to přijde, že je nějak nakřivo žárovka v jednom ze světel. Napovídá tomu více indicií. Jak rozdílný tvar kužele (vlákno není kde by být mělo), tak i špatná fce motorku naklápění. Jakoby tam tomu něcovadilo (např. dráty od konektoru u žárovky proti zadnímu krytu světla). Citovat
Demo Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 nech si to poradne seridit na regloskopu, pak neco vymyslej.... Citovat
Edison Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Sri, ale ještě před tím bych každopádně zkontroloval to usazení žárovek. Bez toho nemá cenu otravovat na reglu. Já se s tím setkal. [upravil dne 20.5.2009 Edison] Citovat
MatrixChose Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Já stejně jako Edison u koupenýcho Saxa taky. Nechal jsem srovnat světla. Pak jsem dával Osram NB a zase to svítilo špatně. I takoví umělci se najdou.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Ceeece panove, a to kde se mera ? To maju i v servisoch ? Alebo je na to nejaka specialni stanice ? Co se tyka te polohy zarovek, nekoresponduje tomu motorek. Motorek nenaklapi v lavim svetle, tj v tom, ktore svieti dobre. Zato v pravem svetle motorek jde, ale sviti divne ... Marko ja vim ze si hovoril, bohuzel to uz jaksi nebylo na mne... Pokial by som mal zarucene, ze to je 11 rocne valeo, tak ja tyto funglovky urco za 2 litre strelim na inzerat, a za cca 1 liter mam 11 rocne valeo svetlo, s tym neni ziadny problem, maju ho aj u nas na vrakaci. Mne ide o to, ci je to naozaj svetlom, lebo pokial nie, tak si potom bude trieskat hlavu ... Citovat
PnR Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 skus pozriet ci mas spravne uchytenu ziarovku, pripadne ci je spravna ten \"merak na svetla\" maju kade tade.. minimalne na stk stanici to musia mat Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 No zajtra pozrem na tu ziarovku, ale ani ma to nenapadlo ze by to mohla byt ona, a mechanik mi urco druhu nedaval... Nenapdlo ma preto, ze pocas jazdy aj po hrboloch svetlo stale drzi pevne... Na STK maju ale ci tam aj nastavuju ? A sak tam nejde skoro nic nastavit. Ide nastavit sklon svetla vrchyn srobom, to vobec neriesi moj problem, a na motorcekoch je take plastove kolecko, ale to sa pomaly nic nedeje ked s nim tocim ... Navyse to reguluje len naklon... Citovat
pastorek Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Všetky svetlá majú minimálne dve nastavovacie skrutky. Jednou sa robí výška a druhým smer. Ten motorček môže byť zle nasadený na parabole a preto ide iba čiastočne. Skontroluj tú žiarovku či je dobre osadená a daj si to nastaviť na regloskope. Na STK ten prístroj majú no nenastavujú ale v každom väčšom servise ti to urobia. Schválne spomínam väčšie servisy lebo iba tie majú dosť miesta aby to pracovisko mali správne urobené. Citovat
Edison Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Ceeece panove, a to kde se mera ? To maju i v servisoch ? Alebo je na to nejaka specialni stanice ? Co se tyka te polohy zarovek, nekoresponduje tomu motorek. Motorek nenaklapi v lavim svetle, tj v tom, ktore svieti dobre. Zato v pravem svetle motorek jde, ale sviti divne ... Marko ja vim ze si hovoril, bohuzel to uz jaksi nebylo na mne... Pokial by som mal zarucene, ze to je 11 rocne valeo, tak ja tyto funglovky urco za 2 litre strelim na inzerat, a za cca 1 liter mam 11 rocne valeo svetlo, s tym neni ziadny problem, maju ho aj u nas na vrakaci. Mne ide o to, ci je to naozaj svetlom, lebo pokial nie, tak si potom bude trieskat hlavu ... Co se týče polohy, s tím sice motorek nekoresponduje, ale motorek koresponduje s tím, že se mu hýbe každý jinak. Když by totiž někde něco překáželo, tak to motorek spolehlivě neutáhne a pak trvale bzučí. Mě se tohle stávalo taky. Jinak i nesprávně uložená žárovka v patici může držet pevně, takže se za jísdy přes hrboly nehne. Mě se tohle stalo na jinym autě. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Motorcek som mal vonku vcera asi 3 krat, nasadeny by mal byt dobre, nehybe sa, tesnenie tesni a inak sa tam dat neda ... Na parabole vidim iba skrutku na nastavenie vysky, s tym som sa uz hral ... Druhu skrutku som nasiel naozaj iba na motorceku, ale pri jeji toceni ... Dalsie 2 skrutky su pod listou pod svetlom, ale myslim, ze tie su urco neni nastavovacie, sluzia len na uchyt... Tak dneska to skusim este poriadne pozriet... Pastorku, schvalne sa ta spytam, nevies o nejakom takom servise ? Lebo v TT ich moce velkych neni Krom origo peugeotu ... Citovat
BV406 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Původně zaslal: pastorek Všetky svetlá majú minimálne dve nastavovacie skrutky. Jednou sa robí výška a druhým smer. Ten motorček môže byť zle nasadený na parabole a preto ide iba čiastočne. Skontroluj tú žiarovku či je dobre osadená a daj si to nastaviť na regloskope. Na STK ten prístroj majú no nenastavujú ale v každom väčšom servise ti to urobia. Schválne spomínam väčšie servisy lebo iba tie majú dosť miesta aby to pracovisko mali správne urobené. na stk by mu to meli upravit, aspon me takhle svetla upravily temi srouby jak jsi psal.... laborovat muze i sam, ale bez toho pristroje, regloskop?, mu to bude k nicemu tedy myslim to usmerneni svetelneho kuzele, jestli myslime oba totez.... [upravil dne 21/5/09 BV406] Citovat
AnotherOne Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Mne sa na starom aute stalo, že bolo vyskočené tiahlo resp nastavovacia skrutka z uchytenia v parabole. Svetlo síce išlo mierne nastavovať, ale svietilo veľmi dole. Stačilo v cez otvor pre žiarovku nacvaknúť parabolu do skrutky a už to išlo. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Původně zaslal: Edison Co se týče polohy, s tím sice motorek nekoresponduje, ale motorek koresponduje s tím, že se mu hýbe každý jinak. Když by totiž někde něco překáželo, tak to motorek spolehlivě neutáhne a pak trvale bzučí. Mě se tohle stávalo taky. Jinak i nesprávně uložená žárovka v patici může držet pevně, takže se za jísdy přes hrboly nehne. Mě se tohle stalo na jinym autě. Tak uvidim, dnes na obed to skouknu... Pokial by som na nic neprisiel, budem musiet vyhladat nejaky ten servis, ale to si pred tym este kupim nove ziarovky, nech sa mi potom nevypalia ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Takze dnes byl u mna pan Pastorek A nasli sme spolu i ten nastavovaci srob Takze vecer idem na to Citovat
BV406 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 super ale ja bych to asi nechal prece jenom na stk, tam ti to upravi tak, jak to ma spravne osvetlovat Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 No u nas na STK to nenastavuju, a zatil kaslem na servis. Uvidim, ci mi to pojde nastavit. Ide o to, ze lave svetlo svieti ako ma, tak ako original od valea, takze podla neho naladim prave ... Uvidim ci to pojde, dnes vecer poskusam, potom zreferujem... Cez den to nenastavim ... A navyse si myslim ze som kapnul nato, na co je ta nastavovacia matka na motorceku. Ked s nou hybem, tak sa ten biely plastovy kolik posuva dopredu a dozadu. Myslim, ze ho musim len troska povystrcit, aby dociahol do tej plastovej drazky, a svetlo sa naklapalo Citovat
pastorek Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 V Trnave je iba jedna STK a tam nie sú ochotný takéto veci robiť lebo \"majú veľa práce\" ale hneď vedľa je servis kde tieto nastavovačky robia a majú na to i správne vybavené pracovisko. Podľa toho čo nakreslil a podľa toho čo som dnes videl to nebude iba o nastavení. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Původně zaslal: pastorek V Trnave je iba jedna STK a tam nie sú ochotný takéto veci robiť lebo \"majú veľa práce\" ale hneď vedľa je servis kde tieto nastavovačky robia a majú na to i správne vybavené pracovisko. Podľa toho čo nakreslil a podľa toho čo som dnes videl to nebude iba o nastavení. Uff tak si ma zase nepotesil Takze myslis AUTOCOMODEX ... No ... Na Autocomodex mam svoj nazor ... Aj na ich metody prace ... Pokial to bude parabolou, tak to neporiesia nikde, pokial to bude niecim inym, pravdepodobne by som to mohol doriesit i ja... Tak dufam... NECH UZ JE VECEEEER Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.