Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte někdo návod na seřízení karburátoru Solex 34 34 Z1 ???

Zkoušel jsem to podle knížky,ale jediné co fungovalo byl šroubek volnoběhu.Ale na bohatost směsi nefungovalo nic.

Odesláno

Přisává někudy falešný vzduch. Znamená to zkontrolovat všechny příruby a těsnění, příruby můžou být špatnou montáží také prohnuté(moc jednostranně přitažené) pak je také možnost, že jakýsi šikovný opravář nešetrně dotáhl šroub bohatosti směsi a tím zničil dosedací plochu. Na Š 105-120 byl na tom šroubu o-kroužek jako těsnění. Na vině může být opotřebená hřídel škrtící klapky nebo špatně usazená klapka nebo je ucpaná tryska v karbcu. Taky špatně nastavený předstih a řada dalších příčin, např. prasklá hadička podtlakové regulace předstihu a ............................................................................................ zkřivené víko karbcu a ........ už mně nic nenapadá:D

s tím šroubem se netočí jak na kolotoči, ale pomalu a opatrně

a taky je třeba někdy vyměnit filtr vzduchu

[upravil dne 18.5.2009 kobr]

[upravil dne 18.5.2009 kobr]

Odesláno

Správne nastavenie karburátora predpokladá: čistotu , tes -nosť a funkčnosť palivového, nasávacieho a výfukového systému, správnu vôľu ventilov,správny predstih zapaľova -nia, správne a funkčné sviečky zapaľovania,prevádzkovú teplotu motora. Potom môžeš pristúpiť k zoradeniu karburá -tora-poloha škrtiacich klapiek a hladiny paliva v plavákovej komore. Následne zoradenie automatického sýtiča (pomocou prípravkov), potom zoradenie bohatosti zmesi (%CO) a voľ -nobehu. CO a voľnobeh ešte raz zkontrolovať.

Peter

Odesláno

Podle knížky(jak na to) jsem první kontroloval nastavení plováku,škrtících klapek a ty byly v pořádku.tak jsem postupoval dále.První seřídit otáčky volnoběhu,pak seřídit bohatost směsi, a potom zase seřídit otáčky.Otáčky šli v pohodě,ale když jsem přistoupil k bohatosti směsi,tak se nic nedělo.I když je pravda,že nemám měřič CO,ale podle toho,kolik to žere a co mi jde z výfuku,tak je jasné,že něco není ok.

Jinak do výfuku nestřílí,tak si myslím,že předstih by měl být taky ok,jen ty výfukové plyny....smrdí to skoro jako čistý benzín

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...