Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň,

nakoľko nie som odborník a tu ich je kopec rád by som sa aj s vami poradil aký typ motora kúpiť - mám záujem o Peugeot 307 SW (combi) po facelifte (leto 2005) v komplet výbave (ESP, tempomat, klima...), pravdepodobne dovezený z DE, lebo na SVK a CZ som s ESP veľa nenašiel.

Najazdím tak 5000 km v meste a 5000 km mimo mesta za rok. Našiel som oba typy do cca 350.000 CZK čiže nákupná cena nehrá rolu.

Viacerí ľudia mi radili kúpiť jednoznačne benzín keďže jazdím dosť v meste (studené štarty...) a hlavne málo za rok (do 10000km), iní mi radia HDi kvôli nízkej spotrebe a tým aj úspore nejakých tých grošov, naviac pár ľudí zo servisov mi vravelo že motory HDi sú u tohto auta jedny z najspolahlivejších. Vôbec sa neviem rozhodnúť. Pri dieseli zas sú ževraj väčšie údržbové náklady a ako pri benzíne a diesel je ževraj náchylný na kvalitu nafty a spôsob jazdy (nie že by som bol nejaký pirát ciest - jazdím uplne v pohode s kľudom). Rozdiel s štatistikách spotreby medzi benzínom a dieselom je až 2 litre na 100 km čo je dosť. Doteraz som bol rozhodnutý pre benzín ale začínam pochybovať.

Rád by som získal aj nestranný názor čo by ste mi odporučili a prečo, prípadne na aké veci sa zamerať pri kúpe tohto vozidla.

Veľmi pekne ďakujem;)

Miro

Odesláno

Pri 10000 km za rok ber rozhodne benzín. Zober 1,6 16V. Naftové autá dovezené z vonku majú spústu kilometrov. Ja mám naftu, len ja jazdím okolo 60 - 80000 km ročne.

Odesláno

Super, ďakujem pekne - už nebudem ani rozmýšlať.

Ešte by som rád vedel od kolkých km by sa dalo reálne uvažovať nad dieselom ?

Ďakujem

Máte to u mňa ;-)

Odesláno

Já přidám opačný, i když neprofesionální názor. Všichni mí \"předřečníci\" mají samozřejmě pravdu. Já sháněl dlouho benzín, protože najezdím opravdu velmi málo - cca 5000 - 8000 km SWročně, když jsem jej nesehnal, koupil jsem 307 SW r.v. 2006 1,6 kW. Nyní chrochtám blahem. Měl jsem předtím 306 benzín, nu ale nyní to poježdění je nesrovnatelné a nepopsatelné. Mašinku šetřím, servisuji a hladím. Spotřeba po ujetí cca 800km dle PP je 4,4 l, ale po doplnění nádrže a spočítání mi to dělá 4,8 l.

Odesláno
Původně zaslal: Otan

Já přidám opačný, i když neprofesionální názor. Všichni mí \"předřečníci\" mají samozřejmě pravdu. Já sháněl dlouho benzín, protože najezdím opravdu velmi málo - cca 5000 - 8000 km SWročně, když jsem jej nesehnal, koupil jsem 307 SW r.v. 2006 1,6 kW. Nyní chrochtám blahem. Měl jsem předtím 306 benzín, nu ale nyní to poježdění je nesrovnatelné a nepopsatelné. Mašinku šetřím, servisuji a hladím. Spotřeba po ujetí cca 800km dle PP je 4,4 l, ale po doplnění nádrže a spočítání mi to dělá 4,8 l.

Přesně tak, traktor je traktor.

Odesláno

Kazdy motor ma neco do sebe. Muj, objektivne nicim nepodlozeny nazor, je, ze se mi vyplati vic benzin, protoze si porad myslim, ze naklady na HDi muzou vzrust do osklivych vysin, zejmena u ojeteho. (vstriky, turbo, FAP atd.) Prece jen je benzin mene narocny a mene preelektrizovany. Kdyz pominu rozdilnou cenu benzinu a rozdil 2l/100km tak mi vychazi cca 5000,- rocni rozdil. S 1.6 (kratka) se da jet klido za 6l. Mam prumer 6,8-6,9l.

Akcelerace lepsi. Kde se s HDi uz musi radit, jsem v nejlepsim a vetsinou pomalu pryc. Ovsem pruzny zrychleni bez podrazovani -kroutak- ma lepsi HDi.

Za me benal.

Odesláno

Měl jsem benzíny i nafťáky a nevím, co je lepší volba.Vše má své pro a proti.Ale řekl bych asi benzín s turbem, což má spoustu využitelných otáček i zátah od spodu.Třeba 1,6THP.Ale to už není 307, ale 308.

[upravil dne 19.5.2009 MartinR]

Odesláno

Naprosto souhlasim. THP sice neznam, ale TSi s cervenym i jo. (1.8 OII) A je to opravdu mazec. Kdybych shanel auto, tak se nerozmyslim, nafta se vubec nechyta. V obci 50 a nervozni TDi se trepou na predjeti a najednou? Nic. Jsem pryc :D

Predpokladam, ze THP bude podobny.

Lemings: v CR bych se opravdu hodne bal kvality nafty. Na zapad je to neco uplne jineho a navic si nedovoli tolik sidit a zadny prusery. Uz jen vyjadreni Shellu, ze rozdeluje palivo dle potreb trhu. Asi u nas jezdi jina auta...

Odesláno

Akcelerace lepsi. Kde se s HDi uz musi radit, jsem v nejlepsim a vetsinou pomalu pryc. Ovsem pruzny zrychleni bez podrazovani -kroutak- ma lepsi HDi.

Za me benal.

:mrk

pobavilo, najma ta cast s tou lepsou akceleraciou

1.6 hdi nalozi 1.6 16V na zrychleni na 100km takmer sekundu

to nehovorim o pruznosti, takmer dvojnasobnom krutaku,

uplne inom priebehu krutaku (HDi ma s funkciou overboost 260 Nm od 1750 rpm, 1.6 16V ma 150 Nm pri cca 6.000 obratkach)

a teraz bonus, v reale HDi papa o 2l na 100 km menej.

Samozrejme je to o turbe a za HDi si pri kupe noveho auta priplatis a beriem aj nevyhody, ktore uvadzas, teda fap a vstreky. Ak HDi tak to chce jazdit a vela jazdit aby sa ta investicia vratila. Za mna nafta. Jednoznacne.

Odesláno

trosku vytrhnute z kontextu, prikladam link na katalog ktory spominas - porovnanie pohonnych jednotiek, str. 3:

http://magazin.automix.centrum.cz/files/70.pdf

benzinove 1.6 sa hybu od 11.9 - 13.8, HDi tak ako pises 12.0

Ked aj vezmem do uvahy lepsi cas a samotne zrychlenie na 100km nepresvedcil si ma o Tvojom sebavedomom vyhlaseni o lepsej akceleracii benzinu, stale som presvedceny o tom, ze ked si Ty v najlepsom (ako uvadzas) vyssie, uz len dychas smrad spalenej nafty po HDi, pretoze ten motor ma radovo inu charakteristiku krutaku, skus google a graf vykonnostnej krivky oboch motorov. Nehovoriac o tom, ak by sa zacalo merat v stupani.

Tak ako pises v prispevku nizsie, uplne ina situacia nastava u benzinu THP.

Odesláno

... a to ač my sami máme doma dvě 307SW s 80kW 1.6HDi.

Jenže já najezdím ročně cca 50 tkm a tu naši druhou, starší 307SW po mně podědila manželka poté, co jsem ji \"ojezdil\", takže i když toho už tolik nenajezdí, nemá smysl to auto prodávat a namísto něj kupovat manželce nějaký ojetý \"benzíňák\"...

[upravil dne 20.5.09 LubošK]

Odesláno

Já bych hledal auto s požadovanou výbavou v super stavu s doložitelnou historii bez ohledu na palivo. Ono jich zase tolik dobrých není. :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...