kalic Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Ahoj,Můžete my popsat jednotlivy čísla na obrazku.Hlavně kde je plnění klimy. Jěště dotazek.kde mám zkontrolavat olej v kompresoru na klimu.Jaký olej při nízkě hladině. [upravil dne 3/5/09 kalic] Citovat
vendelinek Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Zkus si to zmenšit,je to dost velký 800x600 Citovat
subin Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 1) sušič klima(filtr) 2) nizký tlak(plnění) 3)vysoký tlak(plnění) co se týče oleje tak ten zkontroluješ jen přes plničku možná je 2 a 3 naopak,vysoký tlak je větší ventil [upravil dne 3/5/09 subin] Citovat
ozzy56 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 ten olej nezkontroluješ--při kontrole se chladivo vysaje,klima vakuuje a pak se doplní chladivo i s olejem na stanovené množství Citovat
kalic Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 Dik moc.Potrebuji naplnit klimu od znamyho,tak nevim zda to mame dat na pozici 2 nebo 3.Dik Citovat
subin Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: kalic Dik moc.Potrebuji naplnit klimu od znamyho,tak nevim zda to mame dat na pozici 2 nebo 3.Dik při plnění se používají oba dva vstupy! a navzájem nelze zamněnit [upravil dne 3/5/09 subin] Citovat
ozzy56 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 tak ten známý to snad musí vědět :roll Citovat
kalic Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 No on opravuje lednicky,takze by me tam poslal jen plnivo.tak abych mu rekl,kam to mam poslat Citovat
subin Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 podle toho co píšeš tak mi přijde,že ten tvůj známej o tom moc neví,tak bych si radši zajel jinam:myslim no nevím,ale radši bych dal 1,000Kč a neriskoval poškození kompresoru [upravil dne 3/5/09 subin] Citovat
ozzy56 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: kalic No on opravuje lednicky,takze by me tam poslal jen plnivo.tak abych mu rekl,kam to mam poslat ten olej je spec. do klimatizací--bez něho ti odejde kompresor--dal bych to odborníkům-- Citovat
kalic Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 DIK za odpovedi.Jeste me napadlo.je nutne menit filtr v susici klimy?.jaky tam vubec je Citovat
subin Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 za celou dobu co jsem s klimatizacema dělal jsem ho měnil asi dvakrát,mění se při poškození kompresoru,nebo když je klima delši dobu netěsná. tady si můžeš dohledat kolik toho do tvého auta patří [upravil dne 3/5/09 subin] Citovat
dolly1010 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Radši si to nech plnit od odborníka. U nás v práci v klimošce šel jednou kompresor na sucho (bez oleje, jen s chladivem) a nakonec to odneslo asi 16kompresorů. Byla to teda klimoška na baráku ale bez oleje to bude asi všude stejný. Pro šťouravý: 3 klimatizace jsou propojený (v každej 3 kompresory). V jednom nějak zmiznul olej -> rozedřel se takovej šnek co tam dělá tlak -> vznikli špony který začli kolovat ve všech kompresorech. Nejdřív nám nechtěli uznat záruku a vyměnit komplet klimošky (asi 3mega), tak posílali kompresory (každej cca 45 000Kč). Když se měnil asi sedmej tak přijeli až z Belgie se na to mrknout. Nakonec se všechny vyřezali, vyčistila se klima a dali se tam nový. Zatím to funguje Citovat
homat Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 1. pokud nedošlo k rychlému úniku chladiva z okruhu, doplní se zpět pouze množství oleje, které bylo odseparováno z odsátého chladiva. 2. Odsáváním chladiva nedojde k úplnému odsátí oleje, proto nedolévat celkovou náplň udávanou pro okruh. 3. Použít olej o předepsané viskozitě. Doporučuji se obrátit na specializovaný servis, ušetřená pětistovka, se může docela \"zúročit\". Citovat
MilanF1 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Obnovým tento topic, protože mám dotaz. Jsem objednanej do Barumky na doplnění klimy, bude nejspíše prázdná. Když vidím ten úvodní obrázek, trochu jsem se lekl, protože u 2 a 3 nemám ty plastový \"čepičky\". Musejí tam nutné být? Abych tam nejel zbytečně ... Citovat
MilanF1 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Na autokelly jsem něco našel: http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;22058;205231;590765;1410912;2626703|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=3088384|PDPID=3088384|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0| Pokud mi tam chybí tohle, tak to mě fakt netěší ... rád bych vcelku rychlou odpověď, jsem objednán na sobotu Citovat
Ferry Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 ty cepicky jsou jen kryci, jako treba na kolech, nejsou nutne nezbytne, chrani jen ventilky pred spinou Citovat
MilanF1 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Uf, to jsi mě uklidnil Napadlo mě, že budou krycí (to by se jinak muselo plnit přes ty čepičky). Já tam na ty ventily pak něco vymyslím, aby tam nešla špína. Doufám ale, že nebudu mít někde prasklou trubku ... ale spíš to vidím na málo chladiva, známej, co to měl přede mnou, tak ji dost používal - na tlačítku pro klimu už není nápis AC a nemyslím si, že by ji pravidelně doplnoval. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 nech si hned při plnění dát do okruhu klimy tu kapalinu, která při případné netěsnosti lépe vzlíná a dá se pak lehce zjistit pod UV lampou místo úniku... Citovat
MilanF1 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Já si myslím, že to nejdříve otestují a poté kdyžtak naplní. \"...Naše moderní zařízení umožňuje odsát chladící prostředek a následně provést jeho recyklaci. Vlivem recyklace se také odloučí část oleje, který je nezbytnou součástí chladící náplně. Poté přístroj provede test těsnosti systému a následné vakuování klimatizace, které je nutné pro správné naplnění celého systému. Následně se klimatizace doplní chladícím prostředkem a novým olejem na takové množství, které předepisuje výrobce vozidla. Případná diagnostika závad systému klimatizace vychází především z měření tlaků v nízko a vysokotlaké větvi okruhu a výstupních teplot klimatizace. Tlakové poměry mohou následně ukázat na případné okruhy závad....\" Cena: Klimatizace - kontrola média R134a je za cenu 499 Kč 1g chladícího prostředku R134a je za 0,40 Kč Klimatizace - odstranění zjištěných závad ¼ Nh za 100 Kč Klimatizace - dezinfekce výparníku za 200 Kč + cena dezinfekčního prostředku Do P306 se vejde asi 750 g (někde jsem to četl), takže pokud to dobře chápu: 499 + 750*0,40 = 800 Kč. Pokud by tam nějaká závada nebyla. Uvažuji ještě o té dezinfekci. Myslíte, že to jsou rozumné ceny? PS: doufám, že tento můj přípěvek není brán jako reklama. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.