Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak me dostali. Koupil jsem si na 307 hlinikace a prisly vibrace volantu okolo 130km/h. Po dvojim vyvazeni, mi rekli v autorizovanem servisu, ze duvod je v tom, ze nemam koupene original peugeot disky. Co ma ted s tim delat ? Prece nemuze byt auto stavene pouze na disky od vyrobce vozidla ? Je to na vraceni auta ? Jak by se na to tvaril Vasenda ?

Odesláno

tos koupil novy disky a gumy nebo jety?

Uz jsme me za to, ze vibrace volantu odstranili :(

Odesláno

Ja bych rekl ze v autorizovanym peugeot servisu ti na vsechno reknou ze to je blby protoze to neni origo peugeot (podle me to maji natvrdo ve smlouvach)

Jestli jsou novy disky i gumy tak nejaky pneuservis at ti reknou jak to je a kdyztak reklamace

Odesláno

vibrace pri 130??? treba to auto chce ted litat :) a nebo litaj kola na sroubech :)

Odesláno

Hele, ja mám naprosto stejnej problem! Od 110 do 130 mi volant vibruje (výchylka tak 5mm na každou stranu) Já jsem koupil kola už jetá a dokonce jsem musel jedno nechat i narovnat, tak jsem myslel, že je to tím, ale stěžuje si přesně na tohle i AKCZ, kterej má uplně nová kola i gumy a přesně v tomto rozmezí rychlosti mu to vibruje taky. Nad 130 se to pak už uklidní a kolem 150ti už to není cíti vůbec. Taky nevím, co s tím. Jsem zvědavej, jak to vyřešíš? (není to jen otázka 307, ale i jiných modelů) Asi se s tím musíme smířit. :(

Odesláno

tento problem, vibracie pri 130tke uz riesili na auto.cz v diskuznom fore, boli to kontretne nejaky 3 slovaci a vsetci to mali potom sa pridali k nim aj ludia z cz, jednemu to boli schopni v Peugeote odstranit za 7 mesiacov!!!, vychadza to tak,ze to bude asi vyrobna vada.....3 mesiace mu zistovali preco,od coho a co to vlastne robi.....ma to odstranene ale nie uplne........:mad:

[Editován dne 11/6/04 ady]

Odesláno

jestli se můžu zapojit do diskuze se svým veteránem:Dměl jsem stejný příznaky jen starý el.disky a starý gumy.Vyvážený,ale špatný,znovu převážený a znovu špatný.Pak jsem přehodil přední kola za zadní a bylo po problému.Teď to mám poznačený, dávám to pořád stejně a už se nic netřepe.Může být něco s těma diskama co nejde poznat ani na vyvažovačce.

Odesláno
Napsán autorem lamancha

Tak me dostali. Koupil jsem si na 307 hlinikace a prisly vibrace volantu okolo 130km/h. Po dvojim vyvazeni, mi rekli v autorizovanem servisu, ze duvod je v tom, ze nemam koupene original peugeot disky. Co ma ted s tim delat ? Prece nemuze byt auto stavene pouze na disky od vyrobce vozidla ? Je to na vraceni auta ? Jak by se na to tvaril Vasenda ?

Disky můžou bejt křivý, teda sice budou vyvážený, ale stejně se z toho rozklepe auto. Další možnost je, že jsou špatný gumy, mě se auto klepalo jako suls, když sem chvilku jezdil s řetězama a ty gumy se trošku zrasily asi po 100km to přestalo. Prostě nestejnoměrnej vzorek.

Když ten disk roztočíš na vyvažovačce, tak uvidíš jak hází, může házet napříč i podél, ale některý lidi to nikd neuviděj, protože maji na vyvažovačce dekl a nepřemejšlej. Takový trochu hnutý kolo klidně vyvážíš a stejně bude klepat autem, ne odstředivou silou ale házením do boku, nebo na výšku.

I když je to hnuté málo ucejtíš vibrace..hlavně když zkusíš v těch asi 130 lehce přibrzdit, to se to rozklepe celé auto ne jen volant.

Nech si srovnat kola, dáš za to asi dva tři tisíce a je pokoj.

Odesláno
Napsán autorem lamancha

2 Vector :

\"Nech si srovnat kola, dáš za to asi dva tři tisíce a je pokoj.\"

- promin, ale tomu nerozumim, ne vyvazit, ale srovnat ? kde, jak ?

Podívej se třeba tady, podle mě dělaj hodně dobře.

http://www.j2alu.cz/

Kola se srovnaj na přípravku lisem, vyvaří se límec a nakonec kontrola na soustruhu, případně úprava a nastříkání.

Teď se dívám, že jsi z Brna no tmáš trochu z ruky, ale v Brně sem viděl taky jednu firmu i s práškovou lakovnou a jejich práce byla perfektní, jenže nemůžu najít kontakt tak hledej šmudlo.

[Editován dne 12/6/04 vector]

Odesláno

Hmm, tak musím říct, že trochu nesouhlasím s Vektorem. Jak jsem už říkal dřív, koupil jsem zánovní kola a musel nechat je nechat narovnat. Hazely totiž do boku. (tedy v horizontalní ose) Ostatní zbylé dvě byly naprosto v pohodě a vibruje to stejně. A hlavně tento problém vibrací řeší i lidi s naprsto fungl novejma gumama i diskama. Předpokládám, že když si koupíš nový disky, tak přece nebudou házet, ne? :(

Odesláno

Jenom myšlenka.

Li?áky se v místě dotyku s nábojem kola nedeformují, jako plecháče. Nevím, jestli jsem to podal srozumitelně, ale plecháče když se stáhnou šroubama, tak styčná plocha disku se deformuje podle náboje kola, což u li?áků nenastane a tak se \"připlácne\" na buben tak jak je.

Nemůže pak házet, či být trošičku nějaká špatenka ve vlastním kole?

Odesláno

vymena kolies + podobne upravy diskov nepomozu, vazne, osobne skusenosti, konkretne vcera som sa bavil s jednym znamim ma 307 SW 2 roky staru, meneny chladic, packy pod volantom, a este mi povedal\"......sa mi to nejako nezda lebo mi to pri 120-130km/h trasie volantom.....\" poznam par ludi co maju 307 a kazdemu to robi, kazdy ma menene packy pod volantom , dvaja maju po 1,5 resp. 2 rokoch meneny chladic, to sa mi ako nahoda nezda, roznymi sposobmy nemene disky,gumy, dokonca mu v peugote dali nove lahkozlitonove disky, lebo boli v tom ze je to prave kolesami.....307 je nadherne auto ale za tie nervy by mi to asi nestalo , uvazoval som ze casom ked ma omrzi 106tka:D tak budem hladat nejaku 307 ale asi to skor vidim na silnejsiu 206tku:cool:

Odesláno
Napsán autorem destiny

Hmm, tak musím říct, že trochu nesouhlasím s Vektorem. Jak jsem už říkal dřív, koupil jsem zánovní kola a musel nechat je nechat narovnat. Hazely totiž do boku. (tedy v horizontalní ose) Ostatní zbylé dvě byly naprosto v pohodě a vibruje to stejně. A hlavně tento problém vibrací řeší i lidi s naprsto fungl novejma gumama i diskama. Předpokládám, že když si koupíš nový disky, tak přece nebudou házet, ne? :(

Už dávno nevěřim na neodhalitelné závady, a a ni na skřítky co to klepou kolama. ,-)

Můžeš mít křivé disky, špatné gumy, zvlněné kotouče, vůle v ložisku, gumy v ramenou, nebo čepy či horní uložení tlumiče. Jen něco z toho se projevuje pravidelným házením bez brzdění na rovině, ale je to tak asi všechno co vůbec může nějaké vibrace způsobovat.

Třeba křivá poloosa třepe autem, ale málokdy jen volantem. Jestli je to konstrukční vada tak bych jí typoval na poloosu, ale najít proč se auto třese zase není tak těžký. Většinou je daleko těžší najít \"co mi tam kurník klepe\" :) .

Odesláno

Poslal jsem dotaz do PSA a do Peugeotu, jestli je to normalni atd., takze jsem zvedavy co odpovedi - jestli vubec odpovedi - zatim napsali, ze si moji zadost zaregistrovali - coz je automaticka odpoved a je ticho po pesine.

Odesláno

Já zatím (zapla?pánbůh) takové problémy nemám. Mám tam oceláče a ani se zimníma, ani s letníma pneu to nekmitá. Možná později, až bude mít můj Jean ujeto víc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...