mill10 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Dobry den! Chcel by som zistit nejake informacie o tom aka casta je poruchovost hydraulickeho systemu spojky. Obavam sa ze je chybna spoka ako taka a bude treba jej vymena, ale stale dufam ze by to mohlo byt iba v hydraulike ...Inak je to 2,0 Hdi 66kW, nastastie pri tomto motore nieje montovany zotrvacnik...takze nova spojkova sada by mohla vyjst do 7000 Sk bez roboty.... Dakujem za postrehy! Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 poruchovost hydr. systému vypínání spojky záleží na údržbě a na stáří systému. \'Udržba je hlavně ve výměně brzd. kapaliny v systému (jako u brzd--co dva až tři roky). Po určité době (cca 10let) by se měly gumičky a prachovky jak v hlavním,tak vypínacím válečku vyměnit.Rovněž hydr. hadice. :)naštěstí i ve tvém motoru je setrvačník... jinak by spojka nespojkovala Citovat
mill10 Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 Jasne ze ano, ale myslel som to tak ze tam nieje ten prekliato drahy dvojhmotnostny zotrvacnik Citovat
Ticcino Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 A jak se ta tvoje závada projevuje? Jinak ten hydraulický systém je dost jednoduchý. K pedálu je připojen válec, od něj vede trubička ke spojce k druhému válci a k němu je přidělaná vypínací vidlička. Kapalina je společná pro brzdy i pro spojku. Celý ten systém je samoštelovací, takže nejde nastavit, kde má spojka zabírat. Při výměně brzdovky je třeba dbát na to, aby vzduch nebyl ani v brzdovém, ani ve spojkovém systému. Údržba ostatního - tam už není moc co. Nanejvýš jak píše Ozzy. Citovat
mill10 Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 prejavuje sa to tak ze ide tazko zaradit rychlost, hlavne jednotku a spiatocku, ale ked vypnem motor idu rychlosti hadzat zlahka aj bez spojky...usudzujem, ze celkom neodpina spojka..ale asi to bude chyba vo vnutri a nie v ovladani Citovat
Ticcino Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 No, nevim, nejsem mechanik, ale tohle mi moc na spojku nesedí. Mně jdou rychlosti ztuha hlavně v zimě, než se to malinko rozhýbe a rozehřeje. Zpátečku často nezařadím napoprvé, ale to je tak nějak normální u všech aut. Stačí pustit a zase sešlápnout spojku, případně trošku cuknout dopředu. Jedničku zařadím pouze když stojím. Za pohybu auta pak jen s meziplynem. Tvůj problém bych spíše hledal v synchronech v převodovce, i když zpátečka by synchronizaci IMO mít neměla. To, zda ti spojka zcela nevypíná poznáš jednoduchým testem. Postav auto na rovinu, resp. z lehounkého kopečka, takového, aby se to samo na neutrál nerozjíždělo, ale aby stačilo jen žďuchnout a jede. No a pak tam vraž tu jedničku. Pokud se začne rozjíždět, je to jasné. Pokud ne, zkus najít prudší kopeček. Pokus alespoň 2x zopakuj. A nebo složitější varianta: Celý předek zvednout, kola v luftu, nastartovat, zařadit jedničku. Jen pozor, ať ti auto při tom nespadne na kebuli. Jinak mně spojka zabírá asi takto: Zcela sešláplý pedál=100%. Zcela puštěný pedál=0% 100%-80% ... žádný pohyb 80%-30% ... auto se pomalu pohybuje po rovince 30%-10% ... spojka prudce zabírá 10%-0% ... plně sepnutá Prostě ten záběr není plynulý po celé dráze pedálu. Ze začátku nic nic nic a pak najednou záběr. A to má spojkovou sadu novou. Rok je to pořád stejné. Nic neprokluzuje, tak to neřeším. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 Původně zaslal: mill10 prejavuje sa to tak ze ide tazko zaradit rychlost, hlavne jednotku a spiatocku, ale ked vypnem motor idu rychlosti hadzat zlahka aj bez spojky...usudzujem, ze celkom neodpina spojka..ale asi to bude chyba vo vnutri a nie v ovladani jestliže hydr. systém ovládání spojky neteče (únik kapaliny),nebo je zavzdušněný (potom odvzdušnit)--pak už jen vada spojky,např. unavený přítlačák--talíř.pružina, protlačené vyp. ložisko spojky atd. doporučuju hned opravit, synchrony dostávají zabrat Citovat
mill10 Odesláno 27. duben 2009 Autor Odesláno 27. duben 2009 Problem vyrieseny......spojka bola komplet na odpis, ale navyse bolo ulomene voditko spojky, vlastne to ulomenie zodralo spojkove lozisko a nasledne aj zvysok spojky. Spojka bola tuha, ale myslel som ze je to u peugota normalne...teraz po vymene slapem ako do blata, ani necitim ze stlacam pedal....cena aj s pracou 400EURO Citovat
Ticcino Odesláno 27. duben 2009 Odesláno 27. duben 2009 Aspon že to byla \"jen\" ta spojka. 400 euro by tak odpovídalo i když se to dá udělat i levněji. Aspoň máš klid. Citovat
lucascz Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 dvouhmotnosti setrvacník stojí 25tis a spojka na to cca 7tis, ale jde na to koupit sada s klasickym setrvakem a k tomu i spojka za 12 035 ,- Citovat
ekino Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Původně zaslal: lucascz dvouhmotnosti setrvacník stojí 25tis a spojka na to cca 7tis, ale jde na to koupit sada s klasickym setrvakem a k tomu i spojka za 12 035 ,- Ahoj, mozes mi prosim Ta poradit, kde by som zohnal tu sadu s klasickym setrvakom? Thx Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 zkus prodejny autodílů , je to sada se setrvačníkem Valeo Citovat
svanovsky Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Může prosím někdo se zkušeností potvrdit, či se v tomto případě: http://www.auto-pilot.cz/ctyrdilna-spojkova-sada-valeo/pro-3092565.html jedná o tu správnou spojkovou sadu s JEDNOHMOTNÝM SETRVÁKEM ??? Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 je to ta sada s jednohmotou--má odpruženou lamelu...,k dvouhmotému setrvačníku patří pevná lamela Citovat
ekino Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 zkus prodejny autodílů , je to sada se setrvačníkem Valeo Ok, kde ju zozeniem uz viem, ale kde sa da kupit za 12035,- ako pise lucascz??? Citovat
svanovsky Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: ekino Původně zaslal: ozzy1956 zkus prodejny autodílů , je to sada se setrvačníkem Valeo Ok, kde ju zozeniem uz viem, ale kde sa da kupit za 12035,- ako pise lucascz??? Ahoj, já jsem nejlevněji našel tuto spojkovou sadu tady: http://katalog.mjauto.cz/index.phtml? - cena: 14.710 Kč s DPH. Levněji se mi to zatím bohužel napodařilo. Celkem vážně ale řeším, jestli to nezkusit přes vrakoviště. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 díval jsem se na--mjauto--a je tam za 13 360 kč včetně DPH. ale jde sehnat ještě levněji se slevama P-C klubu... Citovat
svanovsky Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 díval jsem se na--mjauto--a je tam za 13 360 kč včetně DPH. ale jde sehnat ještě levněji se slevama P-C klubu... Ahoj a můžeš sem dát přesný odkaz ?? já totiž právě katalog MJ Auto procházím a jedinou odpovídající spojkovou sadu jsem našel prá za výše uvedenou cenu. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 odkaz neumím --vjedu do jejich stránek a mám zadáno P406--HDi 80 kw nový model--je tam i odkaz na které typy vozů to pasuje,ahoj Citovat
svanovsky Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 odkaz neumím --vjedu do jejich stránek a mám zadáno P406--HDi 80 kw nový model--je tam i odkaz na které typy vozů to pasuje,ahoj Aha, tak to jo, já si nevšiml, že máš P406 a ne 307. Zkusím se na to ještě mrknout. Díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.