Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek lidi.

Poradí mi prosím někdo jak vyměnit palivový filtr na 2.0.HDi?

Povedlo se mi sundat hadičky ale jak se dostat dovnitř :myslim ?

díky

[upravil dne 17.4.2009 Wensdy]

Odesláno

Při výměně oleje u mechanika na zvedáku kvůlivá krytu pod mot. jsem to také řešil a mech.radil výmněnu řešit až na před zimou a víčko skusit povolit (poťukat tupím šroubovákem), nebo stahovák em na olejové filtry možná mse to podaří mnoho zdaru a dej vědět jak to dopadlo :papa

[upravil dne 17/4/09 Haryk]

Odesláno

plaz:

To jsem taky zkoušel ale nepohnul jsem s tím.

Nějakej přípravek nebo rada?

Měli jsme ho i venku z auta a upínali ho a nic :(

[upravil dne 17.4.2009 Wensdy]

Odesláno

Nevim jak 2.0 ale 2.2 má tento filtr

rf19a80a.th.jpg

A tam stačí širokým šroubovákem povolit převlečnou matku\"F\" a vyměnit vložku

Mnoho zdaru

Odesláno

Jo jo ... to je přesně ten filtr.

Akorát mi to fakt nejde povolit :grr

julis:

a tim šroubovákem myslíš spolu s kladivem midlit do těch zářezů na tý převlečný matce?

[upravil dne 18.4.2009 Wensdy]

Odesláno

opravdu to myslíš vážně?--mlátit (midlit :roll) kladivem do plastové matice???

ten šroubovák musí být tupý a kladivem s citem klepat a střídat zářezy--jde to povolit :myslim

po výměně vložky filtru dej novou gumku a utáhni rukou...

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Já jsem to nakonec nechal na hrbu mechanika společně s výměnou oleje. Říkal že na to má nějakej originál přípravek a že i tak to bylo dost fest utažený. Proto mi to prý nešlo povolit.

• O 1 rok později...
Odesláno

Co se týká utažení. Jsou tam rysky. Na matce zelená ryska a na těle min a max. Ale je to sílá to tam dosta. Mě jde o jiný problém. Když jsem vyndal filtr, našel jsem krásný šponky. Fakt nevím kde se vzaly. Když celý filtr odšroubuju,vyleju,vyčistím, jak pokračovat? jak natáhnout naftu? Myslím jako když naftu vyleju a dam tam filtr na sucho jestli se sama natáhne?

Odesláno

Aj manul pise, ze tan filter je bez poskodenia skoro nemozne povolit :myslim Ja som ho nastriekal WD-ckom a povoli sme ho dvaja (predsa ked to drzis v ruke je to menej nachylne na prasknutie ako ked po tom budes \"trieskat\" - nemal som nahradny obal a auto som potreboval :-D )

[upravil dne 15/8/10 JanoRS]

[upravil dne 15/8/10 JanoRS]

Odesláno

Taky jsem v tom našel malý železný špony trochu mě to vyděsilo :myslim:myslim když to smontuješ tak normálně otoč klíčkem v nádrži je podávací čerpadlo a to natlačí naftu do filtru samo ten klíček sem zapnul asi 4krát za sebou a pak normálně nastartoval:super

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Tak dnes jsem měnil palivák a vyndal jsem toto,netuším jak tam byl dlouho jestli ho původní majitel měnil.Udělal jsem si na to jednoučelový klíč a v poho to šlo povolit či utahnout. Jen jsem nenašel na filtru jak moc utahovat,rozpětí pro ten výstupek.

[upravil dne 26/2/11 18:55 Milan+]

post-30067-14109615785139_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...