oni Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Tak jak vsichni vite,nedavno jsem se rozhodl ze kdyz budu menit prevodovku,coz bylo velmi aktualni, vymenim i motor,ktery se spotrebou oleje na tom nebyl zrovna nejlepe. Po dlouhem hledanim sem nasel dobry inzerat a rozhodl se ze do toho pujdu,panovi jsem volal,motor vychvaloval a at si pro nej jedu. Pozadal jsem ho o fotky, na fotkach bylo zrejme,ze za servopumpou je blok mastnej, na otazku co to je,mi bylo receno, ze jak sundavali to servo,blok se potrisnil hydraulickym olejem,rekl jsem si budiz a vyrazil pro motor! Po prehozeni jsem byl mile prekvapen,motor jede jak das a prevodovka ticha,tak sem si rikal parada! Tato radost trvala tyden nez sem si vsiml,ze nechavam male kapicky oleje,okamzite jsem mu volal,ze to nebylo od serva,ale ze to muselo tyci uz pred tim! Tvrdil,ze o tom nevedel a ze si mam neco vybrat jako za to, ze to neni jak tvrdil. A dnes moje radost presla skoro do slz,pac jsem zjistil ze to tlakuje do vody,je tam uz bila emulze! Panovi se samozrejmne dovolat nemuzu! Asi sem hold proste mladej,blbej a najivni. Uz nemam silu to auto dale nejak opravovat, je to tim ze to je peugeot, nebo jsem narazil na debilni kus nebo mam proste smulu, jinak uz nevim! Citovat
BOSSCZ Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Tak to je fakt smůla , ale je těžký pokud není motor v aute nejak vybrat, takže jde spíš o štěstí a v tvým případě i o smůlu jako prase páč pán o tom určitě moc dobře věděl:( ps: co tě to stálo? Citovat
.mycTD Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 to neni smula. tohle riziko podstupujes u kazdeho motoru, ktery nevrci v aute. Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 to me nejvic stve,kdyby to rekl a slevil,tak bych ho i tak vzal! motor me stal 8000,- ma najeto 122 tkm,ale nejak sem tomu prestal verit! Jede dobre,to se musi nechat. vymena tesneni plus matros to je tak 2 tisice a jeste se budu modlit,ze hlava je v pohode! Citovat
BOSSCZ Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 tak to je teda palba za motor, jestli je ruplá hlava tak máš kdyžtak ješte ze svýho motoru ne? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 No pravdepodobne mas v haji tesneni pod hlavou Minuli rok som to riesil. 1.4 kove motory od pugu su na to nachylne... Dalsia vec je prasknuta hlava, ale to by zase nevysvetlovalo ten olej. Tesnenie moze pustat aj olej von, aj olej do vody.. MOj pripad to bol... Treba dat dole hlavu, skpozreet to, ale pravdepodobne zabrusit aj dosadacie plochy, vymenit tesnenie, v tvojom pripade asi aj tlakovu skusku hlavi a dat naspak. Pak precisit chladici system. Mna to vyslo u dobreho mechanika na 7000 Sk Ale robil mi komplet vsecko, pisal som to mnohokrat, napisu aj sem, co si pod 7 litri bolo - nove tesnenie pod hlavu GOETZe - tesnenia sacieho, vyfukoveho potrubia, tesnenia vekoventilov, gufero na vacku - vycisteny chladiaci potrubie, chladic atd, najskor z vodou, potom s nejakou chemikaliou a pak zase vodou - zabrusenie dosadacich ploch hlavy - nova nemrzka cervena A co je este hlavne - zaruka ... Inac mi je to moc luto... Motoru od oleja si sa nemal ani chytat... Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 To mam,ale tam jsou zase v pr... gufera na ventilech a pistni krouzky jsou taky asi kaput! No jako zas ena kilometry a rok vyroby a byl komlet ustrojenej,sani,vstriky,zapalovaci rampa a komlet rozvody meneny na 99 tkm,proto mi cena neprisla nejak prehnana! Citovat
.mycTD Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 jj, pokud bude spatna hlava, tak nechas vymenit gufera (par korun) a pouzijes tu starou. [upravil dne 16|4|09 .mycTD] Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 To lubko: no tento samy probelm jsem mel na starym motoru,ale tam bylo jen tesneni a vyslo me to na ty dva tisice,ale bez zaruky,coz je pravda! no tolik penez nemam a ani mit nebudu! ja uz na ot fakt nemam naladu ani nerva! Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: .mycTD pokud bude spatna hlava, tak nechas vymenit gufera (par korun) a pouzijes tu starou. no jo,ale to bych si mohl jit hodit lano, pac ten novej motor by mi vcelku pricel zbytecnej! O vejkendu zajedu k tomu panovy,co mi delal tesneni na starym motoru a dohodnu se s nim! Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: oni to me nejvic stve,kdyby to rekl a slevil,tak bych ho i tak vzal! motor me stal 8000,- ma najeto 122 tkm,ale nejak sem tomu prestal verit! Jede dobre,to se musi nechat. vymena tesneni plus matros to je tak 2 tisice a jeste se budu modlit,ze hlava je v pohode! Pritom uz sprav vsetko... Ked uz to mas dole, nie je namieste setrit par sto korun za prebrus hlavy, a hlavne nekupuj NO NAME tesneni, nebo neco podobneho... Velky bacha. Mna vymena tesnenia vysla prvy KRAT na 2680 Sk ... Za 3000 km mi cele prdlo, a potom uz prace stala 7000 Sk s matrosom... Takze setrenie u tohoto sa neoplati. Ako som si vsimol, 1.4 ky 55kw su na to haklive... Takze radsej poradne... Citovat
P607Olda Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Nezlob se, v tomto vlákně jsem Tě nechtěl urazit ani nazlobit, ale tlapu po světě už 51 let a už jsem si všiml, že spousta věcí nevyjde tak, jak si člověk představuje. Aneb \"optimista je jen neinformovaný pesimista\". Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 JJ priznavam a uznavam ze jsem naivni! ale vzise do me situace,jsem student,potrebuju jezdit dene,na novy auto proste nemam a na motor jsem mel,co by si delal v me situaci? Citovat
vix Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 To motory 1.4 jsou tak drahé? Je fakt, že padlých 1.9 D není tolik (asi proto, že nepadají, a proto je jich tolik zbytných - a jejich cena se pohybuje oko 3-5 tKč), nicméně s motorem laboruješ už asi přes rok. A rad jsi mezitím dostal také požehnaně. Počítat s tím, že motor má najeto 122 tkm je stejné, jako věštit z kávové sedliny. Tím tě nechci nijak strašit ani urážet, nicméně většinou \"suprová\" cena znamená také vyšší riziko. Suprovou cenu si představuju jako \"spravedlivou cenu\", tj. ty máš záruku (tohle bylo bez záruky). Žádný učený z nebe nespadl! Za houpost se platí ! Nejsem tak bohatý, abych si kupoval drahé věci! ... a pak ještě ten o dětech, kde se jim říká, aby nešahaly na rozpálená kamna Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 no co jsem koukal na tyhle motory z 206 tak cena byla o dost vetsi. je to rok 2000,tak jsem si rikal,ze cena je dobra no! hold to necham spravit a uvidi se! ani me nesere ten motor,ale spis ty lidi,v dnesni dobe je to snad normalni,jsem v celku jeste mladej a porad si rikam,ze to tak neni, ale je a ja s tim stejne nic nenadelam! Citovat
Pája Rybišár Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 8000kč za Tu čko?????Proč proboha?Kdyby jsi shanel motor z 205,309 nebo 106ky byl by jsi na tom lepe.....ja sehnal holej motor TU1M z auta co jsem si projizdel se 110000km za 700Kč PS:Z SPI jde v poho udělat MPIčko a naopak.....:papa Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 Tak nevim,ale cokoli jsem sehnal bylo za stejnou cenu a to vypadaly daleko hur! asi jsem hledal malo! Citovat
vix Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: Pája Rybišár 8000kč za Tu čko?????Proč proboha?Kdyby jsi shanel motor z 205,309 nebo 106ky byl by jsi na tom lepe.....ja sehnal holej motor TU1M z auta co jsem si projizdel se 110000km za 700Kč PS:Z SPI jde v poho udělat MPIčko a naopak.....:papa 700,- je relativně málo , ale 2-4 tKč za motor \"se zárukou\" (i když něco jako záruka u těchhle historických kousků neexistuje) by ho možná vyšel ještě levněji, než dělat repas tohohle skvělého kousku za 8 tKč s 122 tkm. Nicméně, je to alternativa, stejně jako udělat repas, nebo sehnat jiné auto... mmch, např., Hafity mu jednu 1.4i nabízel (za 2000,-) - a Hafity nebude chtít, abychom ho tady pomlouvali, že ? Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 Ale u toho hafitiho neco bylo jinak,proto jsem ho zavrhl hned. Nezlobte se na me,ale tady ted bude kazdej general a jedinej kdo me od toho zrazel byl P607Olda. Vzdyt jsem se na to ptal nekolikrat! Udelal jsem proste blbost no! Citovat
vix Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 mno, Pája sehnal motor za 700,- (sice si musel sehnat k tomu spousty jiných informací, ale sehnal) Není to o tom, být každý po válce jenerál, spíše o úsudku a sběru informací Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.