kennax Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Ani ne tak dotaz, jako námět k diskuzi. Od ledná jsem otravoval svého mechanika, že s autem není něco v pořádku: nedalo se v podstatě udržet na silnici, vlnilo se jako z gumy, při sebemenší nerovnosti na silnici metrové skoky do boku...prostě až strach jezdit. Odneslo to pouze uražené zpětné zrcátko při jednom míjení. Kontroloval tlumiče, homokineťáky, geomertii, silenbloky, .... Vše OK . Podle něj to dělají zimní gumy, čemuž jsem moc nevěřil. V sobotu jsem nechal vyměnit zimní (Nordman 175/65/14) za letní (Barum Brillantis 175/65/14) a zase mám normální auto, které jede kam chci já a perfektně sedí na silnici. Jaké používáte zimáky a jaké s nimi máte zkušenosti? Citovat
elton Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Na 206sw jsem měl Barum Polaris2 a nebyl s nima žádnej problém a žádné hopy po silnici. Neměl jsi je přehuštěné? Citovat
pepicekb Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 ja používam Mischelin Alpin a tiez žiaden problém.. Mohlo to byť sposobené tým prehustením alebo aj ze guma je stará. Na kazdej gume je rok vyroby a čím je guma staršia tak tým viac tvrdne teda nedolieha až tak na vozovku ako má. Citovat
kennax Odesláno 15. duben 2009 Autor Odesláno 15. duben 2009 Nahuštěné jsem je měl správně. Když jsem je trošku schválně přehustil, trošilinku se to zlepšilo, ale po té co jsem abslvoval \"kvalitní\" dálnici Humpolec - Brno, tak ve strachu z odražení ledvin jsem tlak v pneu zase snížil - hrozné rány, ale za to určitě Pežotík nemůže Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Mám podobnú skúsenosť i keď nie takú extrémnu. Po montáži nových zimných pneumatík auto citeľne plávalo. Po opätovnej montáži letných je zase všetko v poriadku. Prisudzoval som to vysokému a mäkému (silika) dezénu. Citovat
praktik Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Mischelin a nebadam žiadne zle vlastnosti max. spokojnost:super:super:super Citovat
Medvěd Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Původně zaslal: kennax Ani ne tak dotaz, jako námět k diskuzi. Od ledná jsem otravoval svého mechanika, že s autem není něco v pořádku: nedalo se v podstatě udržet na silnici, vlnilo se jako z gumy, při sebemenší nerovnosti na silnici metrové skoky do boku...prostě až strach jezdit. Odneslo to pouze uražené zpětné zrcátko při jednom míjení. Kontroloval tlumiče, homokineťáky, geomertii, silenbloky, .... Vše OK . Podle něj to dělají zimní gumy, čemuž jsem moc nevěřil. V sobotu jsem nechal vyměnit zimní (Nordman 175/65/14) za letní (Barum Brillantis 175/65/14) a zase mám normální auto, které jede kam chci já a perfektně sedí na silnici. Jaké používáte zimáky a jaké s nimi máte zkušenosti? Co je to za výrobce gum - NORDMAN ??? Pokud jde o nějakou TESCO/OBI/KAUFLAND gumu, není se čemu divit - určitě je lépe připlatit a koupit gumy značkové (už třeba takový MATADOR dělá docela obstojné gumy, i když GOOD YEAR či MICHELIN jsou jistě o něco lepší) než se klepat a prožívat takové \"štrapáce\", jakos´ popsal ve svém příspěvku. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 taky jsem o té značce neslyšel--koupil bych naše Barumky--nebo jak píše--Medvěd-- Citovat
kennax Odesláno 15. duben 2009 Autor Odesláno 15. duben 2009 Nordman je Finsko (myslel jsem, že by mohli mít se zimou nějakou tu zkušenost), a ne z Kauflandu a pod, ale normal servis a cca za 1600 Kč. Je tam hodně siliky, jak psal pastorek, tak možná proto. Také když už bylo nad 10°C bylo to dost crazy. Je fakt, že dříve jsem měl na zimu Barumky a takové problémy nebyly (i když, trošku to taky plavalo). Proto jsem honil mechanika na kontroly všeho možného. [upravil dne 15/4/09 kennax] Citovat
Medvěd Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Možná - a teď jde o čistou spekulaci - jsi zvolil dobrou gumu, ale na jiné podmínky. V severských zemích se totiž nesolí a tak tam auta celou zimu jezdí po sněhu - je tedy rozumné předpokládat, že tamní výrobce bude tedy vyrábět gumy takové, aby obstály v těchto podmínkách (a naše zimní ježdění ze 70% po namrzlém asfaltu bude zvysoka kašlat). Je to podobné, jako když si můj kamarád těsně po revoluci koupil v prodejně ADIDAS tenisky (určené pouze do tělocvičny - na což ale NEBYL upozorněn), které mu po pár týdnech běhání po ulici či v parku praskly. V prodejně se mu vysmáli, že přece v sálových teniskách nemůže běhat venku a reklamaci neuznali. Citovat
buga Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 hehe,no jo.... jinak GoodYear UltraGrip 7 a tedka maju novu 7+ nebo co, akoze lepsi som zatim este nemal..sice moc typu ani neskusal, ale su brutalniiii, odporuuucam Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 Celkom sa mi tá Medvědova úvaha zdá logická. Niečo na tom môže byť. Ja som tie pneu mal Matador MP58 Silika M+S takže tiež žiadny Tesco-šmejd. Citovat
Kulíšek Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Ahojte, taky se přidám. Mám Polské Kormorany Snowpro, nebo jak se to píše a mám na nich odježděnou třetí zimu a vše ok, jak na sněhu, mokru i suchu. Počítám, že by mohli vydržet, ještě dvě sezony, ale pokuď by se i po dvou letech vyráběli, tak bych je bez váhání koupil zase. A cena 1000,-Kč/ks (akce) Citovat
JuloI Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Ja mam Dunlop Winter Response a som s nimi 100% spokojny. Prechadzal som aj teke zaveje ktore mi siahali po tabulku s evidencnym cislom. A najviac ma prekvpili v tom ake su tiche. Na zaciatku sezony som prezuval letne pireli P3000 za tieto zinmne Dunlop, a Dunlop aj napriek tomu ze su zimne su znatelne tichsie! Citovat
Lachtis Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Ahoj, já mám již druhou sezónu Kleber Krisalp 195/50 r 15. Nové stály kolem 1.200,- Kč a naprostá spokojenost skvěle sedí a vůbec se nesjíždí . Citovat
Andrej82 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 zdravim, ja som tuto sezonu kupil zimne gumy Dunlop SP Winter Response 175/65/R14, stali ma 1452 Sk/kus a ziadne problemy. Na zasnezenej ceste v pohoda aj na mokrej a zladovatelej. Bol som na dovolenke v Terchovehj a do kopca po utlacenom snehu v pohode bez problemov. Oproti letnym, ktore mam tiez dunlop ale 185/65/R14 troska auto plavalo a brzdenie bolo tiez o nieco horsie...ale to asi vsetky zimne su horsie ako letne Citovat
Tommy002 Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Tak jsem všechno pročetl a něco mě napadlo - možná je to blbost, ale co kdyby se to chytlo...Máš v autě ABS???Jestli jsi náhodou neprobrzdil na gumách plošku po kterých to pak skákalo (viz. Raikonen tuším na Nurburgringu)... Jinak já mám na zimu Michelin Alpin A2 - každá zima v Alpách a všude jsem se zatím s nima vyhrabal Citovat
Joe67 Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 Ja som mal uz druhu zimu Avon Ice Touring a plna spokojnost:super Citovat
Vilo Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Nebude to znackou ani tlakom, jednoducho toto nemoze robit ani neznackova pneumatika, ci podhustena, alebo prehustena. Problem je, ze niektora pneumatika je poskodena mechanicky. Treba ich dat skontrolovat v pneuservise. Napadlo ma, ze by to mohlo robit nedotiahnute koleso, ale to by uz asi davno odpadlo same. Ja sam pouzivam v zime lacne Tescove pneumatiky a nemam ziadny problem, auto drzi stopu aj pri razantnejsej jazde. Citovat
Kajo Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 podla mna ze to bude starymi pneumatikami, ja som mal podobny problem! vzadu som mal stare PIRELI(neboli velmi vyjazdene ale boli stare!) a auto totalne plavalo na ceste, hlavne pri prebiehani z pruhu do pruhu! par dni dozadu som prezul! a jednoducho PARADA! takze si myslim ze to mozes mat podobne! takze dobre PNEU je proste zaklad si myslim! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.