hribe Odesláno 8. duben 2009 Odesláno 8. duben 2009 Pratele, dneska rano sem nedojel, v kolone sem vyradil ze 2-ky do neutralu a od ty doby uz muzu zaradit jenom 3-ku nebo 4-ku, dostran paka vubec nereaguje. A to vsechno na magistrale - supr situace. Vic se na to podivam az zitra odpoledne, nicmene je jisty, ze to jsou bud tahla razeni nebo prevodovka samotna. Chci se predbezne zeptat : - jestli ste nekdo neresil podobnej problem. Jestli ste nekdo neshanel novy tahla - kolik si mam pripravit a kde je shanet ? Pripadne jak je slozita vymena ... - jestli mate nekdo doporuceni, na vrakac, kde bych pripadne sehnal prevodovku na 2.0i (89kW) ? Jestli musim shanet konkretne do 405ky nebo jestli proste shanet prevodovku pro 2.0i nezavisle na typu auta - jestli pasuje treba ze 306ky. dik moc, hribe Citovat
Tomáš Odesláno 8. duben 2009 Odesláno 8. duben 2009 Cau osobne se mi stalo neco podobneho ale ja jsem tam nezaradil nic a navic mi tam zustala dvojka a to na Evropske v Praze a to byl narez. Jeste ze to byla Mi16 takze jizdu na dvojku a toceni snesla. Vyskocilo mi tahlo. Co vim tak jich je tam vic ale chce se na to podivat. Pokud tam zaradis 3 a 4 coz je pohyb dopredu a dozadu tak si myslim ze to bude to tahlo(tycka) ale jak se rika ukazana plati. Citovat
BOSSCZ Odesláno 8. duben 2009 Odesláno 8. duben 2009 Ahoj, převodovku mám přímo na tenhle motor, sice neni povrchu v top stavu ale určitě by ti to postačilo:) háček je v tom že je na motoru ještě. Citovat
hribe Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 to BOSSCZ : dik, zatim nevim, jestli prevodovku potrebuju, ta moje taky nenio zrovna nic moc supr, podle me uz jsou spatny synchrony, ale do vymeny se mi vubec nechce, pac to si sam neudelam a v servisu to bude typuju min. tak 5 tis. za praci. Dneska opoledne se na to podivam a uvidim, jestli je naky tahlo venku. Ja uz sem na ty tahla mnohokrat koukal a mnohokrat sem je i promazaval, protoze mi vzdycky tro razeni prislo dost spatny, ale nikdy sem to nemel cely vyndany ven. Navic je tam dost blbej pristup. Bud zezhora, kdyz se vynda baterka, nebo zespod, ale oboji \"skroucena ruka\". to Tomas : 2-ka je podle me to nejlepsi, co ti tam mohlo zustat na 3-ku uz se rozjidi dost blbe, predevsim do mirnyho kopce, to mi muzes verit ale vcera vecer sem to normalne odvez po vlastni ose az k nam na sidliste, nastesi cetou nebyl zadnej extremni kopec a ve vecernim provozu kolem 22hod to celkem v pohode probehlo, takze sem ani nakonec nepotreboval zadnej odtah ... jo, jo tyhle stary vozy to je terno hribe Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 To bude iba vyskočený kĺbik. Nové stoja od 600 - 1500. Ja ich mám na aute poistené sťahovacou páskou. Na vyskočenie potrebuje vôľu cca 1 cm a páska mu to nedovolí. Na starej 309 boli tie tiahla blízko výfuku, páska tam byť nemohla, tak to bolo poistené drôtom. Citovat
SaBoTeR Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Původně zaslal: pastorek To bude iba vyskočený kĺbik. Nové stoja od 600 - 1500. Ja ich mám na aute poistené sťahovacou páskou. Na vyskočenie potrebuje vôľu cca 1 cm a páska mu to nedovolí. Na starej 309 boli tie tiahla blízko výfuku, páska tam byť nemohla, tak to bolo poistené drôtom. Vies mi poradit, kde tie klbiky najdem? Myslim ze lepsie to poistit teraz, ako menit potom ked sa nieco stane Pripadne ked by sa dalo aj foto Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Nájdeš ich medzi motorom a priečkou karosérie. Fotku skúsim urobiť ale veľmi ti nepomôže lebo mám iný motor a iný ročník. Mohlo by ti pomôcť tanto nákres. [upravil dne 9/4/09 pastorek] Citovat
jozocz Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Ja som to kupoval do oboch peugeotov riadne v Peugeote v Prahe. Do tvojho typu už nepamätam no asi 2x500 a raz 900,- + podlozky číslo 19 za 12,- korún kus. 18nastka niečo cez 100 korún. Citovat
hribe Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 Jo, presne tak, vypadlo mi jedno tahlo z toho kloubu, to ulozeni je tam : kov-guma a ta guma se asi roztrhala a tahlo zklouzlo. Prozatim sem ho nasadil zpatky a pomoci pasek sem mu omezil moznost vyskocit nahoru, nicmene chci koupit novy, a u ty prileziosti vymenim asi obe s tim stejnym kloubem (tyhle tahla maj asi 10 cm), pak tam sou jeste dalsi tahla (ty sou delsi a maj mnojem mensi ty klouby). uz ste to nekdo nekdy menil ??? myslim treba jen jedno tahlo ? ja sem to totiz dneska zkousel sundat v tom kloubu a vubec to nejde - musi se do toho klepnout ? A jde to vube vymenit na aute ? Neni treba nutny vyndat celej ten komplet ven ? Dik, hribe Citovat
jozocz Odesláno 10. duben 2009 Odesláno 10. duben 2009 Maš presne ten typ čo je na obrázku ? Ja som menil no na trochu inom type a 1,9 SRI pristup bol dobrý , no všetky tahla. Mam kupené aj na to co je na obrazku len ku tomu typu je zly prístup. Citovat
jozocz Odesláno 10. duben 2009 Odesláno 10. duben 2009 Ja som to podpáčoval a vytahoval klieštami. Citovat
Tomáš Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Takova vymena na Mi16 to je super zalezitost:( Citovat
hribe Odesláno 27. duben 2009 Autor Odesláno 27. duben 2009 tak sem ty tahla vymenil, koupil sem v peugeotu rovnou vsechny 3 tahla novy, dohromady me staly asi 1800,-, coz neni zrovna malo, ale kdyz sem se s tim rozebiral, tak sem si rek, ze udelam vsechny stacilo vyndat baterku + drzak na baterku + hadici sani stary tahla nakonec sly sundat celkem dobre, ne sice uplne snadno, ale nebylo to ani zas tak hrozny, neco sem vypacil kombinackama, neco sem vypacil starou montpakou, ty kulicky kupodivu ani nebyly zrezly, stary tahla nemely ani ulozeni spatny, problem byl v tech 2 kratkejch tahlech, ktery maj na jednom konci takovy gumovy ulozeni - a prave v tom se to vytrhlo, ulozeni sice zustalo na kulicce, ale guma se z tahla vytrhla, druhy maly tahlo uz bylo hodne nacaty a casem by asi slo taky ... trvalo me to cely asi tak 3 hod do novejch tahel sem nacpal vazelinu a rukou je necvaknul, to slo celkem v pohode razeni je ted o neco presnejsi, ale zatim jeste o neco malo tuzsi nez pred tim, mozna ze se si ty novy ulozeni musej trochu sednout, nicmene nicmene naky extremni zlepseni celyho razeni se nekona a asi ani konat nebude, takovy to vyskakovani paky pri vyrazeni a ty zvuky zvuky pri vyrazeni apd. jsou porad, protoze to asi pochazi z prevodovky ... ale zaplat panbuh, hlavne ze to radi a jezdi hribe Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.