Neon Odesláno 6. duben 2009 Odesláno 6. duben 2009 Kdo je zde (částečně) znalý a ví, jak momentálně funguje dovoz aut ze Švýcarska? Určitě se bude muset asi proclít, jelikož CH není členem EU... ale jak je to se stářím vozu? Prostě ví někdo, jak funguje individuální dovoz auta z roku 1994 z CH?? Díky za každou radu (ne stylu jedna babča povídala) ... Citovat
destiny Odesláno 6. duben 2009 Odesláno 6. duben 2009 Chceš si ho dotáhnout kvůli šrotovnýmu? Za 15let starý auto by mi museli ještě zaplatit, abych si pro něj jel do Švýcar Citovat
Neon Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Nemám v plánu si tam jet pro nějakou sérii - nějaký auta se prostě sháněj jinde v EU blbě ... ale jestli tam bude moc byrokracie, tak na to fakt nemám náladu ... kua oprava birokracie = byrokracie [upravil dne 7/4/2009 Neon] Citovat
Maverick Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Neon: Co si chceš dotáhnout? Že by Mi16 ? Citovat
Neon Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Něco takovýho ... ...ale zatim nějak nikdo nic nepíše ... asi moc zkušeností není Je jasný, že trivka, jako tahat pixly z EU po roce 2004 to nebude, ale snad by někdo mohl být znalý, nebo mít nějakýho šikulu známýho ... Citovat
Fusion Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Švýcarsko není členským státem EU a není ani součástí EHP tudíž se při dovozu zboží z tohoto státu aplikují pravidla jako pro dovoz zboží ze třetích zemí. Při dovozu z nečlenských zemí se na dovozce zboží vztahuje povinnost uhradit celní dluh. Celní dluh se skládá ze cla a dalších daní a poplatků. V jednotném celním sazebníku TARIC je pro dovoz ojetého vozu ze Švýcarska uvedena nulová preferenční celní sazba. Tudíž tento dovoz na hranicích Švýcarska s Unií bude procházet celním řízením, avšak sazba cla je nulová. Do ČR lze dovézt automobily, které splňují podmínky globální homologace ES. Postup platby DPH je při dovozu zboží obdobný jako u pořízení zboží ze zemí EU, více informací o postupu odvodu daně naleznete v zákoně od DPH 235/2004 Sb. - http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dph/. Osoby, které nejsou plátci DPH, zaplatí clo i daň ve výši 19 % z pořizovací hodnoty při dovozu celním úřadům. Pokud by obchod probíhal mezi dvěma plátci, bude automobil prodán za cenu bez DPH a český plátce daně vykáže DPH ve svém daňovém přiznání a popř. může uplatnit nárok na odpočet. Celní správa http://www.cs.mfcr.cz/cmsgrc/, seznam kontaktů na konkrétní osoby http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Kontaktujte-nas/Podavani-informaci/kontakt+osoby.htm Citovat
Neon Odesláno 7. duben 2009 Autor Odesláno 7. duben 2009 Fusione, díky .... To je přesně to, co jsem potřeboval ... Citovat
mi16 Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Hmm dufam ze si nejdes po tu t16 co je tak sprasena na tom autoscout.ch??? Citovat
Maverick Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Ta T16 ve Švyjcu je teda pěkně doprasená Citovat
Fusion Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 No, vím že T16 je ralativně rarita a zajímavý auto ale ty hrachy (100-150) bych za to nedal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.