Driver Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Musel jsem teď řešit nefungující větráky na chladiči, po kontrole pojistek, relátek jsem nakonec musel vykuchat bitron (u verzí s klimou) a po vyčištění zoxidovaných kontaktů a prostříknutí kontaktolem to opět funguje. Tak kdyby ho někdo na autě hledal tady je foto kde se nachází. Akorát nechápu proč to frantíci nehodili někam do motorového prostoru kde je místa pomalu ještě na jeden motor ... Jo a ještě pokud při zkoumání proč vám nefungujou sahary budete sundavat přední masku, aby jste se dostali na relátka a ulámete ty plastový příchytky tak v Autokelly je mají a je to položka ROC10032 (balení 10ks, cena MO/sleva 179,-/129,-) [upravil dne 2/4/2009 Driver] Citovat
Driver Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Ovládá ventilátory na chladiči. Vyskytuje se u verzí s klimatizací. U verzí bez klimy je tam normální termospínač. Citovat
Capy Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 jen takovej dotaz na jeho správnou funkci. při ohřátí motoru klasicky spíná nevím teda jestli i druhou rychlost asi jí nepotřeboval zatim. při puštění klimy hnedka běží taky na první stupen.Ale když dojedu vypnu klíček tak se taky vypnou sahary a to nevím zda dělá dobře. Nemají dochlazovat i po vypnutí motoru když je motor teplej? Citovat
Dundee Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: Capy Ale když dojedu vypnu klíček tak se taky vypnou sahary a to nevím zda dělá dobře. Nemají dochlazovat i po vypnutí motoru když je motor teplej? Stejně to funguje i mě. Dojedu, vypnu motor, slyšim, jak se zastaví sahary a hotovo. Když je ale dost teplo, tak se za chvíli zase sepnou, jak jim to udá termospínač (tušim hnědej u termostatu) Citovat
Capy Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 mě už se právě nikdy po tom nepustí. jak vypnu tak konec. Citovat
Qcko Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Sahary sa maju vypinat, je to tak spravne, iba keby mal motor nad 120°C ci kedy sa zapina 2 stupen, tak ten ostane zapnuty aj po vypnuti klucika, trocha ho schladi a vypne, netrva to ani dlho, ale to je uz extremne prehrievanie v horucich dnoch:super Citovat
miroja Odesláno 15. červenec 2010 Odesláno 15. červenec 2010 Chlapi, kde inde sa este moze nachadzat Bitron (typ auta mam v podpise) ? Mam problem so saharami. Rozbiehala sa mi len lava, aj to len pri teplote cez 100 stupnov. Ked som menil chladic klimy, nasiel som preruseny sedy vodic vo zvazku k saharam, ten som vtedy opravil. Po doplneni klimy sa pekne obe rozbehli, no o par dni to zas zacalo blbnut. Ked som mal zapnutu klimu predvcerom,zas bezala len lava, vcera po zapnuti klimy zas ziadna (klima je funkcna, chladi). Nasiel som na nejakej australskej stranke popis ako funguju sahary, no to je pre benzinaky, navyse uvadza sa tam hnedy snimac (jednotermistorovy), ktory ja vobec nemam. Ja tam mam len jeden, modry, ktory sa tvari OK. Mam podozrenie na Bitron (ak ho mam), ale neviem ho najst. Ked som mal dole naraznik, tak som ho v lavom podblatniku nevidel. Urcite ho nemam tam , ako je uvedeny hore na obrazku. Mam aj trochu inu kabelaz, ako je na tom obrazku. Mne tam prechadza plechom medzi blatnikom a motorom len jeden kablovy zvazok, tu su dva. Takze moje otazky. 1, Mam tam bitron? Ak nie, ako su riadene sahary? 2, Kde ho este hladat (Bitron)? 3, Skutocne mode cidlo ovlada sahary (teda jeho polovica, cize piny 1 a 2)? 4, Nema nahodou niekto schemu zapojenia sahar,ich ovladania pre moj model auta? Ozaj by mi to HODNE pomohlo...pls.. 5, Plati nasledovne aj pre moje auto? Sahary na polovicny vykon bezia (vzdy obe naraz),ak: -teplota chladiacej kvapaliny dosiahne 97 stupnov -okamzite po zapnuti klimy, bez ohladu na teplotu motora Sahary na plny vykon bezia (vzdy obe naraz),ak: -teplota chladiacej kvapaliny dosiahne 107 stupnov -ked kompresor klimy dosiahne pracovny tlak. Dik za rychle odpovede, lebo dovolenka do teplych krajin sa blizi... PS: Priadavam obazok snimaca teploty. Citovat
Lolodreveny Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 Dik za tuto Info. U mna to sposoboval ten Bitron. Tomi771 ohodnotil 1 Citovat
goda.r1 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 hosi kolik stoji novej ten bitron a de se da koupit v cz-sk ?????????? dik za radu. Citovat
godzila.01 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Bud na vrakáči nebo v peugeotu... Myslím že stojí okolo 4500kč, na vrakáči za něj chtěl 800kč... Citovat
goda.r1 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 moc dik za radu ale u nas na vrakaci chce za vsetko polovicu ceny jak stoji nove... teda ked neco stoji priklad 4000 kc tak on chce 2000 kc minimalne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.