Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,včera jsem si namontoval xenonovou sadu H7 a chtěl bych se zeptat jak to zeštelovat abych neoslnoval protijedoucí? Jaky mate na to zpusob,je lepší to seřidit podle zdi,nebo v servise podle te krabice s čočkou(regloskop)?dík

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Určitě regloskop někde v servise nebo na STK, to máš nejpřesnější

Někde jsem ale slyšel že se na regloskopu prej xenony nedaji jen tak zeštelovat. Ty sis to nechal dělat na regloskopu?

Odesláno
Původně zaslal: Blizzard

my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali

Tak to je dobrej zpusob:super,ale mě chyby kdo by proti mě jezdil,jedině že bych jezdil po silnici a když by na mě blikaly tak by to bylo asi špatně naštelovane.

Odesláno

S HID sadou a u světel, které nejsou uzpůsobeny xenonům z výroby (čočkou či tvarem) stejně nedocílíš požadovaného tvaru kuželu světla jakou u žárovek. Světlo xenonů je více rozptýlené. Je to trošku problematické.

Zajeď k vratum garáže popředu, zaparkuj, rozsvi´t světla se žárovkami, na vrata udělej jemně rysky. pak nainstaluj xenony a seřiď max světelný tok xenonů do výšky hrany světel původní (rysky na vratech). Asi nejednodušší způsob, si myslím! Až půjdeš na texhnickou, tak se nezapomeň zastavit na seřízení od profíků a hlavně si přehoď naz5 žárovky. Mají s tím docela problém - kdo by to byl čekal :-)

Odesláno

my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali

ano, to je docela šikovný, já si je totiž nechal seřizovat v temposervisu u kerfuru a oni mi ty jelita udělali z potkávaček skoro dálkový - chudáci protijedoucí, několik dní sem s tim jezdil.. už bych světla jinam než na stk seřídit nejel, jenže xenony radši na stk pokoušet nebudu. momentálně mam světla taky podle vrat a vždycky je radši pustim o něco níž, pro jistotu

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

S HID sadou a u světel, které nejsou uzpůsobeny xenonům z výroby (čočkou či tvarem) stejně nedocílíš požadovaného tvaru kuželu světla jakou u žárovek. Světlo xenonů je více rozptýlené. Je to trošku problematické.

Zajeď k vratum garáže popředu, zaparkuj, rozsvi´t světla se žárovkami, na vrata udělej jemně rysky. pak nainstaluj xenony a seřiď max světelný tok xenonů do výšky hrany světel původní (rysky na vratech). Asi nejednodušší způsob, si myslím! Až půjdeš na texhnickou, tak se nezapomeň zastavit na seřízení od profíků a hlavně si přehoď naz5 žárovky. Mají s tím docela problém - kdo by to byl čekal :-)

ten max.světelný tok myslíš asi tam kde to nejvíc svití? A ten zbytek ty odrazy asi nemam řešit.Ale zajimalo by mě asi jak daleko se mam postavit?

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

já tak 2 metry

Ty 2m budou asi idealní protože pak už se hodně rozptyluje a najit ten max.světelný tok už asi tak lehce nejde.Budu muset ještě počkat na noc abych se do toho mohl dat,protože tet na světle to asi nepujde

Odesláno

mohl bys to pak nejak zfotodokumentovat ? :) taky si to asi seridim ... jinak jak se to vubec serizuje ?? je tam vice tech serizovacich sroubu ?

Odesláno
Původně zaslal: majty

mohl bys to pak nejak zfotodokumentovat ? :) taky si to asi seridim ... jinak jak se to vubec serizuje ?? je tam vice tech serizovacich sroubu ?

Když to seřidím dobře tak proč ne. Myslím že jsou na každem světle 2x šroubky. Ale jestli je tady někdo kdo už stím má zkušenosti tak tady taky muže hodit tu fotodokumentaci.

Odesláno

Já xenony seřizoval doma podle sebe tak aby mi to nevadilo když jedu proti a pak jsem to nechal udělat při nejbližší návštěvě servisu. A zatím nikdo nic. A ze srazu na Vysočině jsem jel asi 10 km za policií a taky nic neřekli tak snad v pohodě. :D

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Já xenony seřizoval doma podle sebe tak aby mi to nevadilo když jedu proti a pak jsem to nechal udělat při nejbližší návštěvě servisu. A zatím nikdo nic. A ze srazu na Vysočině jsem jel asi 10 km za policií a taky nic neřekli tak snad v pohodě. :D

A to ti seřizovali normalně na regloskopu?

Odesláno
Původně zaslal: Michal.B

Tak to je dobrej zpusob:super,ale mě chyby kdo by proti mě jezdil,jedině že bych jezdil po silnici a když by na mě blikaly tak by to bylo asi špatně naštelovane.

Taky skvělá a hlavně objektivní metoda se zaručenými, přesnými prokazatelnými a opakovatelnými výsledky. :bojim
Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Další \"ověřená\" a zaručená metoda.. Já fakt zírám..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...