Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Zdarec,včera jsem si namontoval xenonovou sadu H7 a chtěl bych se zeptat jak to zeštelovat abych neoslnoval protijedoucí? Jaky mate na to zpusob,je lepší to seřidit podle zdi,nebo v servise podle te krabice s čočkou(regloskop)?dík Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Určitě regloskop někde v servise nebo na STK, to máš nejpřesnější Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz Určitě regloskop někde v servise nebo na STK, to máš nejpřesnější Někde jsem ale slyšel že se na regloskopu prej xenony nedaji jen tak zeštelovat. Ty sis to nechal dělat na regloskopu? Citovat
Blizzard Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: Blizzard my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali Tak to je dobrej zpusob:super,ale mě chyby kdo by proti mě jezdil,jedině že bych jezdil po silnici a když by na mě blikaly tak by to bylo asi špatně naštelovane. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 S HID sadou a u světel, které nejsou uzpůsobeny xenonům z výroby (čočkou či tvarem) stejně nedocílíš požadovaného tvaru kuželu světla jakou u žárovek. Světlo xenonů je více rozptýlené. Je to trošku problematické. Zajeď k vratum garáže popředu, zaparkuj, rozsvi´t světla se žárovkami, na vrata udělej jemně rysky. pak nainstaluj xenony a seřiď max světelný tok xenonů do výšky hrany světel původní (rysky na vratech). Asi nejednodušší způsob, si myslím! Až půjdeš na texhnickou, tak se nezapomeň zastavit na seřízení od profíků a hlavně si přehoď naz5 žárovky. Mají s tím docela problém - kdo by to byl čekal :-) Citovat
urdemala Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: Blizzard my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali ano, to je docela šikovný, já si je totiž nechal seřizovat v temposervisu u kerfuru a oni mi ty jelita udělali z potkávaček skoro dálkový - chudáci protijedoucí, několik dní sem s tim jezdil.. už bych světla jinam než na stk seřídit nejel, jenže xenony radši na stk pokoušet nebudu. momentálně mam světla taky podle vrat a vždycky je radši pustim o něco níž, pro jistotu Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: Georginho_cz406 S HID sadou a u světel, které nejsou uzpůsobeny xenonům z výroby (čočkou či tvarem) stejně nedocílíš požadovaného tvaru kuželu světla jakou u žárovek. Světlo xenonů je více rozptýlené. Je to trošku problematické. Zajeď k vratum garáže popředu, zaparkuj, rozsvi´t světla se žárovkami, na vrata udělej jemně rysky. pak nainstaluj xenony a seřiď max světelný tok xenonů do výšky hrany světel původní (rysky na vratech). Asi nejednodušší způsob, si myslím! Až půjdeš na texhnickou, tak se nezapomeň zastavit na seřízení od profíků a hlavně si přehoď naz5 žárovky. Mají s tím docela problém - kdo by to byl čekal :-) ten max.světelný tok myslíš asi tam kde to nejvíc svití? A ten zbytek ty odrazy asi nemam řešit.Ale zajimalo by mě asi jak daleko se mam postavit? Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: urdemala já tak 2 metry Ty 2m budou asi idealní protože pak už se hodně rozptyluje a najit ten max.světelný tok už asi tak lehce nejde.Budu muset ještě počkat na noc abych se do toho mohl dat,protože tet na světle to asi nepujde Citovat
majty Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 mohl bys to pak nejak zfotodokumentovat ? taky si to asi seridim ... jinak jak se to vubec serizuje ?? je tam vice tech serizovacich sroubu ? Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: majty mohl bys to pak nejak zfotodokumentovat ? taky si to asi seridim ... jinak jak se to vubec serizuje ?? je tam vice tech serizovacich sroubu ? Když to seřidím dobře tak proč ne. Myslím že jsou na každem světle 2x šroubky. Ale jestli je tady někdo kdo už stím má zkušenosti tak tady taky muže hodit tu fotodokumentaci. Citovat
BoneDaddy Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Já xenony seřizoval doma podle sebe tak aby mi to nevadilo když jedu proti a pak jsem to nechal udělat při nejbližší návštěvě servisu. A zatím nikdo nic. A ze srazu na Vysočině jsem jel asi 10 km za policií a taky nic neřekli tak snad v pohodě. Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: BoneDaddy Já xenony seřizoval doma podle sebe tak aby mi to nevadilo když jedu proti a pak jsem to nechal udělat při nejbližší návštěvě servisu. A zatím nikdo nic. A ze srazu na Vysočině jsem jel asi 10 km za policií a taky nic neřekli tak snad v pohodě. A to ti seřizovali normalně na regloskopu? Citovat
BoneDaddy Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: Michal.B A to ti seřizovali normalně na regloskopu? Ano. Citovat
Michal.B Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Tak ja jsem objetoval 50kč a nechal si v servise seřidit světla. Tak jsem zvědavej jestli na mě budou blikat Citovat
Edison Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: Blizzard my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali No tak to je supr... Citovat
Edison Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: Michal.B Původně zaslal: Blizzard my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali Tak to je dobrej zpusob:super,ale mě chyby kdo by proti mě jezdil,jedině že bych jezdil po silnici a když by na mě blikaly tak by to bylo asi špatně naštelovane. Taky skvělá a hlavně objektivní metoda se zaručenými, přesnými prokazatelnými a opakovatelnými výsledky. Citovat
Edison Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: BoneDaddy Já xenony seřizoval doma podle sebe tak aby mi to nevadilo když jedu proti a pak jsem to nechal udělat při nejbližší návštěvě servisu. A zatím nikdo nic. A ze srazu na Vysočině jsem jel asi 10 km za policií a taky nic neřekli tak snad v pohodě. Další \"ověřená\" a zaručená metoda.. Já fakt zírám.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.