Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

hlučné nové brzdy, závada tachometru - 406

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci,

mám 406HDI sedan, nedávno jsem vyměnil přední brzdy (kotouče včetně destiček). Na doporučení jsem zvolil drážkované kotouče ATE power disc a k tomu destičky stejné značky. Brzdí super, mám na nich najeto cca 2000km, problém je ale v tom, že když šlápnu na brzdu většinou v hodně zatíženém autě, tak brzdy strašně hučí. Nevíte, čím by to mohlo být? Druhý menší problém mám s tachometrem, za jízdy někdy pocítím mírné škubnutí a tachometr mi spadne na nulu, po chvíli se vrátí do normálu a funguje jak mám, řešil to někdo? To auto je opravdu hlavolam.:-)

Odesláno

to ze pri vypadku tacho cukne motor je tim, ze RJ motoru a potazmo budiky nedostavaj signal rychlosti vozidla od cidla na prevodovce, v cidle muzou byt studene spoje, nebo osoupane ozubeni nahonu

pokud by jen kolisala rucicka ale nemelo to vliv na vykon motoru, nebo se neprestavaly v momente vypadku rucicky nacitat kilometry na pocitadle ujetych vzdalenosti, pak je problem primo v budicich a to studene spoje na kontaktnich tyckach civky, ktera tou rucickou otaci

drazkovane kotouce jsou vseobecne hlucnejsi, ale v tomhle pripade je mozne ze si jeste poradne nesedly desticky s kotoucema, pripadne jestli jsi je nahodou moc rychle nezajizdel (je treba se alespon 500km po montazi vyvarovat razantnejsiho brzdeni) a nedoslo k vetsimu prehrati

[upravil dne 24/3/09 Ferry]

Odesláno

Mám rok výroby 2000. Díky moc za radu, brzdy jsem zajížděl opravdu velmi citlivě, myslím, že žádné kolo nepřibržďuje a že brzdí rovnoměrně, ještě překontroluji kotouče a obložení, až to budu přezouvat, snad to dělají ty drážky. S tím tachometrem je to tedy zajímavé, asi to bude opravdu na tom náhonu u převodovky. Myslím, že už tady někdo něco podobného řešil. Je k tomu dobrý přístup? Má někdo foto? Jo a prostříkání budíků asi nebude jen tak, to musím demontovat půl palubky ne? Každopádně díky za poznatky!

Odesláno

jj ja to kdysi resil, taky mi blbla rucicka a zaroven pri kazdem jejim vypadku prestalo i nacitani vzdalenosti, chyba byla v tom cidle, je na vystupu prave poloosy z diferenecialu, pristup je nejlepsi zespodu z pod auta, da se tam vcelku dobre dostat

obrazek cidla cidlo_tacho.jpg

Odesláno

Díky moc, dokonce i fotku čidla jsem nečekal.:-) Super, podívám se na to. Nicméně z těch kotoučů jsem docela nervózní, možná jsem měl raději zvolit originál...třeba si to ještě nějak sedne, ale dost pochybuji.

Odesláno

Ale ved ber to tak ze na kotucoch mas drazky, pri brzdeni a ako sa tocia sa tam dostava vzduch a plyny ktore vznikaju no a ich prudenie v drazkach sposobuje ten hluk.

To sa asi ani neda aby to bolo uplne nehlucne...

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Já měl závadu na čidle a na jízdě se to nijak neprojevovalo, jak je to možné??

je mozny ze RJ motoru 3.0V6 nevyuziva signal rychlosti na rozdil od RJ motoru HDi, ale 100% nevim proc

• O 6 let později...
Odesláno

Ahoj, trošku oživím toto téma :)

Peugeot 406, 2,2 HDI , 2001. Tachometr funguje jen při sešlápnutí brzdy a auto hlásí nesmyslnou hlášku o nedostatku brzdové kapaliny. Prvotně mě napadlo vyměnit snímač rychlosti - nepomohlo. Potom přišel na řadu spínač tempomatu a byl klid, ale ne na dlouho :(  Cca po roce se chyba objevila znovu, odpojený snímač spojky a brzdy pro tempomat a nic... Už nějak nevím, co dál... Dia nic nehlásí...

Nevíte někdo, co s tím?

Odesláno

Môžeš mať staré hadičky a pri zošlapnutí sa nafúkne a poklesne kapalina a zasvieti. Niekde som sa dočítal, že to môže robiť aj čidlo v ručnej brzde. Po výmene sa podobný jav stratil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...