Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no dalo by se mozna predpokladat ze auto melo pravidelny servis u v autorizovanem Peugeotu ( aspon to moje z holandska melo ) ,takze tam bude nejspis nejakej Total, urcite to bude 10W40 , myslim ze na znacce kterou tam das tolik nezalezi, hlavni je aby to byla polosyntetika. Specifikaci musi preci odpovidat kazda slusnejsi znacka ktera se prodava ne ? :D

Odesláno
Napsán autorem Georgino

Je to rok 1996 a má 110000 km

Nechci ti kazit iluze, ale mam auto z toho samyho roku z holandska a ma natoceno 220 000 ( kdyz jsem ho kupoval predloni melo na tachaci sice 98 000, ale v servisni knizce jsem nasel poznamku ze pri 110 000 byl menenej tachometr ) a ze by ten Frantik tak malo jezdil ... mnoo

P.S. doporucuju premerit silu brzdovych kotoucu, u myho auta byly hned po koupi na vymenu, vymenit rozvodovy remen, rozhodne zkontrolovat napinaci kladky :papa

Odesláno

Co člověk to jinej názor. Nedávno jsem se bavil s maníkem co se hodně rejpe v takovejhlech autech poněvadž mi při nastartování u studenýho motoru nedržel volnoběh. Když jsem mu řek že to je 16 ventil a liju tam polosyntetiku tak mi řek, že by mnohem lepší byla plná syntetika buď 5w nebo 0W, že párkrát při polosyntetice u takovejch motorů narazil na přidřený poslední ventily, že tam to mazaní není moc dobře řešený. Tak jsem na vážkách jetli to vyměnit nebo nechat bejt.:(

Odesláno

tatik ma 405SRi taky 16ventil a lije tam uz 10 let to co lije do traktoru, je to co tusim mineralni olej. Meni to ale casteji. A to ma najeto 280tis, a na motoru to nejde poznat. Podle me je dulezite, tam lit \"olej\" novy a casto a menit filtr

Odesláno

Abych taky neco napsal, ja koupil pred 2 mesici P406 ku od nejakyho prazaka, tachometr 84 000 a ze prej s tim jezdil tatik jen do prace, tak nevim, jinak v perf. stavu. Na par vyjimek. ;) Nespina me sahara na prvni stupen, blbne palivomer a vetrak uz me taky jede. :) Celkem prkotiny, wolej tam je 10W 40, jak povidaji kluci, leju tam plnou syntetiku. Existuje zarizeni, ktery jsem koupil vcera od kamose z Peugeota, da se nahoru na motor a zabranuje to unik oleje do sani a jinejch blbosti v aute. Stal me neco okolo litru. U 2l uz to frantici davaji standartne. Nevim. Ted o vikendu s tim jedu na zvedak kvuli ty sahare, tak uvidime.

Odesláno

me znamej v servisu radil, ze cimlepsi olej tim motor dyl vydrzi. Dal mi Castrol, 5w40 plnou syntetiku a jsem nadmiru spokojenej. Motor je o poznani tizsi a i lip to jede, muzu vrele doporucit!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...