Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: PnR

Původně zaslal: marko306

Původně zaslal: antal

Původně zaslal: marko306

vie tu niekto z rady starsich alebo suprakov alebo ja neviem kto, napisat, ze podla coho sa davali z vyroby rozmeri pneumatik na peugeot 306 ked kazdy ma iny? Vopred dakujem.

asi podla motorizacie,nie?:)

2,0hdi r.v.2000 14 alternativa 13

2,0hdi r.v.2000 15 alternativa 14

1,9D r.v.2001 14 alternativa 13

mozno sa to lisi krajinou povodu?

ja mam 14\" 15\" povodne a nechal som si dopisat 16\"

mne sa tak zda ze vsetky kombiky 306 sa robili v madride (82) ale nie som si isty. Ked budem s kolegovcami tak kuknem. A dve z tych aut su predane v taliansku. Ta 2000hdi s 15 a moje 2001 s 14. Takze ani tak to nevychadza.

[upravil dne 17/3/09 marko306]

Odesláno

Tak pred nedavnem sem toto neuspesne absolvoval.

Rozmery do aut, se davaji, podle slov pani s PEUGEOT SR, podle COC jak auta dovazeji. Pani bila znacne vypatlana, a dost sem se s ni pohadal, protoze mi zacala tvrdit, ze kola se davaji do peugeotu tak, ze na to vpliva mnoho aspektu, tj velkost motoru, ci je to sedan, hatchback atd.

Kdyz sem ji po nekolika minutach hovoru vysvetlil, ze to na to vpliv nema, a bez ohladu na to ci mam 2.0 alebo 1.1 dira na kolo je rovnaka, a ze poznam kopu 1.4 rek ktere maji 15 ky, tak povedala ze bohuzel ona se musi ridit COC k mimu autu. Nepomohlo mi nic.

Problem bol a je ten, ze mam na sedanu 13 ky, a su tam dost smiesne... A este vecsi problem bol, ze kolesa co som mal kupit, boli origo peugeot 15 ky. Takze importer bol peugeot, a ten ne a ne. Hodne ma pani nasrala, a kdyz sem ji povedal, ze ked kupim kola nekde jinde, tak importer vida papir, a mohu si tam zapsat i 17 ky... Ona ze ji to nezajima a take keci okolo toho.

I kdyz sem ji hovoril ze v knizke je 195x55xR15 homologizovany rozmer, tak mlela jak masina dokola ze se musi ridit COC.

Pokial kupite elektrony inej znacky, staci si vyhladat importera tejto znacky na slovensku, a on Vam vida za urcity poplatok tipovy list k Vasmu autu. Importer zvecsa vobec nema problem taketo nieco vidat, videl som poplatky do 150 Sk za to, takze pohodicka. Niekedy to trvalo aj 2-3 tyzdne. Ale to neva, potom s tym listom staci ist na dopravny inspektorat, dat si ich zapisat.

Odesláno

Len upresním, nemôže to byť hocaký importér, ale musí mať povolenie od Ministerstva DPaT. Zatiaľ to má asi len firma www.etop.sk a tá to vie len na AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO. Samozrejme nič nebráni tváriť sa, že kupujete jednu z tých štyroch značiek a akonáhle je rozmer zapísaný v TP, dať tam hocičo.

[upravil dne 17.3.2009 AnotherOne]

Odesláno

marko306: ak chces 15\" a zachovat originalny priemer kola tak potrebujes 195/55/15

pocita sa to jednoducho: sirka pneu x vyska pneu (napr 65 znamena ze nasobis 0,65) + priemer disku v mm (1\"= 25,4mm)

takto dostanes priemer kolesa, ktoreho sa treba drzat (vyjde vzdy drobna odchylka radovo niekolko mm)

Odesláno

sirku som aj myslek 195 ale som ju nepisal. Len vysku som nevedel ze akou vyskou gumou ju vykompenzujem ci 60 alebo 55. Aj ten kolega ja tusim 195/55 R15. Ale sak uvidim ci sa mi zadary ten zapis pre 15. Bude sice mozno vyssia spotreba na moje koniky ale co uz, to je dan za to :D dakujem za rady

Odesláno

Pri 185/65 R14 je priemer kolesa 596,1mm.

Pri 195/60 R15 je priemer kolesa 615 mm.

Pri 195/55 R15 je priemer kolesa 595,5mm.

Použi teda profil 55 a rozdiel oproti R14 bude zanedbateľný - jedna desatina percenta.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Tak pred nedavnem sem toto neuspesne absolvoval.

Rozmery do aut, se davaji, podle slov pani s PEUGEOT SR, podle COC jak auta dovazeji. Pani bila znacne vypatlana, a dost sem se s ni pohadal, protoze mi zacala tvrdit, ze kola se davaji do peugeotu tak, ze na to vpliva mnoho aspektu, tj velkost motoru, ci je to sedan, hatchback atd.

Kdyz sem ji po nekolika minutach hovoru vysvetlil, ze to na to vpliv nema, a bez ohladu na to ci mam 2.0 alebo 1.1 dira na kolo je rovnaka, a ze poznam kopu 1.4 rek ktere maji 15 ky, tak povedala ze bohuzel ona se musi ridit COC k mimu autu. Nepomohlo mi nic.

Problem bol a je ten, ze mam na sedanu 13 ky, a su tam dost smiesne... A este vecsi problem bol, ze kolesa co som mal kupit, boli origo peugeot 15 ky. Takze importer bol peugeot, a ten ne a ne. Hodne ma pani nasrala, a kdyz sem ji povedal, ze ked kupim kola nekde jinde, tak importer vida papir, a mohu si tam zapsat i 17 ky... Ona ze ji to nezajima a take keci okolo toho.

I kdyz sem ji hovoril ze v knizke je 195x55xR15 homologizovany rozmer, tak mlela jak masina dokola ze se musi ridit COC.

Pokial kupite elektrony inej znacky, staci si vyhladat importera tejto znacky na slovensku, a on Vam vida za urcity poplatok tipovy list k Vasmu autu. Importer zvecsa vobec nema problem taketo nieco vidat, videl som poplatky do 150 Sk za to, takze pohodicka. Niekedy to trvalo aj 2-3 tyzdne. Ale to neva, potom s tym listom staci ist na dopravny inspektorat, dat si ich zapisat.

inde pises ze pol DI v trnave je rodina a nevies si vybavit jeden rozmer kolies?

Odesláno

Já mám sedan 1,6 benzin -65kW. V TP mám povolené 13\", 14\" a 15\" ale jenom rozmer 185/55/R15. Byl trochu problem tento rozmer sehnat, ale sehnal sem a původní 185/65/R15 GoodYear Pilot 2 sem prodal, protože při plném obsazení auto dřely o podběhy.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ja mylsim že to hlavně záleží na lidech na uřadě. Kámoš si při dovozu do českého techničáku nechal přidat kola jaké \"chtěl\" resp. o jakých přinesl důkaz. Pučil si od nějakého chlapa z práce techničák od Opla Vectry motor stejny akorát r.v. o rok rozdílný. Trochu se pry na tu ženskou usmál trochu ji polichotil pak se pry přidala další ženská od vedlejšího stolu tak jim slíbil flašku dobrého vína a nakonec místo dvou variant kol tam má 6. Ja mám na 306 v TP jen 185/65 R14.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

heh no pekne no..

potom beriem spet

Som rad... dakedy sa to dalo, ale teraz uz nie. Na odbore dopravy nepoznam nikoho. Takze holt mi je to vsetko na pecko ...

Navyse aj keby sa to este na PC dalo, tak vsetci co poznam, pracuju na krajskom na Kollarovej, TP sa riesili na starohajskej, , a to bol nejaky iny utvar, takze aj to by bolo celkom tazko, ale dalo by sa ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...