Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

povodne som rozmyslal cisto nad kupou 106 s16 ale pri prezerani inzeratov som narazil aj na celkom dostupne 306 s16 preto by mi pomohli aj vase nazory. Vzdy som jazdil na velkych autach, BMW 5, Picasso, 307 combi ale nedavno som sa dostal aj k Ford KA na 195/45 R15 a doslova ma ucarovali tieto male auta, krasne zvladaju ostre zakruty az sa cloveku nechce verit a tym ze su take male tak vzbudzuju dojem este vacsej rychlosti cize sa zabavi aj ked ide 100/120 po peknych okreskach. No len kamen urazu je jeho 1.3l 60hp motor, je sice aj 1.6 ale len 95hp 8V preto som sa dostal az k 106 s16, ma super motor, odhadujem ze ovladatelnost bude aspon ako na KAcku. No len teraz uvazujem uz aj nad tou 306kou, je medzi nimi priepastny rozdiel? Osobne sa mi viac paci 106 lebo je mensia, lahsia o 200kg. Hlavne ma zaujima ci elasto-kinematické vedenie kolies na 306 dava v ovladani podstatne vacsi naskok pred 106, 106 asi ubranim plynu v zakrute nedonutim k pretacavosti, ze?

Odesláno

No tak 306 je urco vecsia, ma o nejake KW navic, a motor je urcite dravejsi a silnejsi... Celkove i kdyz o 200 KG viac, ale o 0.4 litra tiez. Pravda 306 uz neni tak male auto, ako FORD KA, a uz se presuvas do inej triedy.

Dizajnovo sa kazdemu paci nieco ine, cize hodnotit dizajn nema zmysel. Sam si urcis, co je pre teba lepsie... 106 ka je lacnejsia, a S16 tok je viacej.

Odesláno

Zdar, pokud chceš auto jen pro zábavu a na blbnutí na okreskách rychlé starty od světel a drtiče TDIček a i RS oktávky tak u 106 S16 neuděláš žádnou chybu, v zatáčkách ti neujede skoro žádný auto. 306 ti taky jen tak neujede jedině v přímce ve velkých rychlostech(nad 200)

Spotřeba - já jezdím za 8-9 a to jezdím hodně svižně a když takto budeš šlapat na 306 budeš uplně jinde vysoko.

Srovnávat 106 a ford Ka snad ani nejde.

Doporučuji koupit 106 S16(GTI) nebo citróna SAXO VTS a budeš neskutečně překvapenej co takhle malé a lehké auto dokáže s takovým motorem předvést.

jo a k přetáčivosti ho klidně dostaneš:super

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

jo a k přetáčivosti ho klidně dostaneš:super

Tak tak, stačí vyměnit střední zkrutnou tyč zadní nápravy za tvrdší. :) Osobně bych šel taky do 106ky, nebo Saxa VTS. :)

[upravil dne 9/3/09 Fakir]

Odesláno

Hola :-)

Mám 106 S16 už rok a jízdní vlastnosti jsou perfektní ;) Srovnávat jí s KAčkem opravdu nejde, to je jak srovnávat bmw se žebřiňákem :D Co se 306 gti6 týče, tak to není vůbec špatná volba, ale mě osobně se 106 líbí více. 306 je 2l a bude ti víc papat. Jestli chceš, tak si tady počti mojí recenzi, je zbytečný to sem vše vypisovat znova ;)

http://moje.auto.cz/kujon/pezo-o.html

Odesláno

no tak na te 106 je pochopitelne znat ze je o par kilo lehci :-)

Skoda jen, ze je to takova splasena nakupni taska bez kufru :aut

a zas tak moc navic to nezere...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Pravda 306 uz neni tak male auto, ako FORD KA, a uz se presuvas do inej triedy.

To je pravda, mal by som sa drzat povodneho zameru kupit si mini-auto

Původně zaslal: jakub106GTI

Zdar, pokud chceš auto jen pro zábavu a na blbnutí na okreskách rychlé starty od světel a drtiče TDIček a i RS oktávky tak u 106 S16 neuděláš žádnou chybu, v zatáčkách ti neujede skoro žádný auto. 306 ti taky jen tak neujede jedině v přímce ve velkých rychlostech(nad 200)

Spotřeba - já jezdím za 8-9 a to jezdím hodně svižně a když takto budeš šlapat na 306 budeš uplně jinde vysoko.

Tak niejak, je tu pookoli vela krasnych okresiek kde ani vela aut nechodi a je celkom dobra kvalita cesty, ako auto do mesta mam uz ine. No tej spotreby som si vedomi aj ked budem na nom jazdit len ako ti pises, pre zabavu, cize nie dlhe vzdialenosti a v zime jazdit nebudem, cize az tak ma to netrapi.

Původně zaslal: kujon106

Mám 106 S16 už rok a jízdní vlastnosti jsou perfektní ;) Srovnávat jí s KAčkem opravdu nejde, to je jak srovnávat bmw se žebřiňákem :D Co se 306 gti6 týče, tak to není vůbec špatná volba, ale mě osobně se 106 líbí více. 306 je 2l a bude ti víc papat. Jestli chceš, tak si tady počti mojí recenzi, je zbytečný to sem vše vypisovat znova ;)

http://moje.auto.cz/kujon/pezo-o.html

Tu recenziu som cital este ked som hladal aku motokaru vybrat. No mozno by si tu vela ludi cudovalo, ale ovladatelnost KAcka je nadpriemerna a je to spominane aj vo vela recenziach ale ten motor je hrozny, pritom zere 7,5-8l a 1.6 tiez ziadny zazrak. Zrejme nechceli konkurovat Focusom a neskor aj Fiestam ST a zostal ten zamer ako auto pre zeny alebo co. No len to som uz odbocil :) A este taka vec, auto by som chcel zrejme az koncom leta(kazdi hovori ze ceny pojdu postupne este dole), neviete ci je realna cena za 106s16 3.000€ za niejaky slusny do 120.000km povedzme?

Odesláno

Zdravim, uz sa citim ze trpim samomluvov, ale hadam mi niekto teraz odpovie, bol som pozriet jednu 106 1.6 GTi 140.000km, r.v.98, co poviete na stav motora na prvy pohlad?

dsc00002l.th.jpg

dsc00003l.th.jpg

Chyba tam jeden ventilator pred chladicom

dsc00004rtc.th.jpg

Tu som si vsimol ze je to niejake zaolejovane, neviem ci to netecie z hlavy valca, zle tesnenie alebo co, to vlavo je uplne pravy zvod, cize je to niekde na rohu.

dsc00005y.th.jpg

dsc00006r.th.jpg

Odesláno

svody jsou ladene,serie to nebude..mechanik ale nejsem,takze ti nereknu,jak na tom motor je..

k 1.6 8v-lepsi volbou je podle meho 16v..kdyz uz rallye,tak 1.3,to je ale ph.1,tudiz starsi model..

obecne u tehle motoru je tezky narazit na zachovalej,nevylitanej motor...

Odesláno

na origo je kryt,a jsou jakby jednodilne,neni videt jednotlive vyvody...

co ja vim,tak tohle nebudou ani Supersprint,ani RAceland,ani Janspeed...mozna nejaky zakazkovy:cool:

Odesláno

Tak to budu asi podobne ako na 307 1.6, to aj lepsie mohol spravit potom bo su aspon o polovicu kratsie a sa spajaju najprv 1a4 a 2a3 a az potom spolu, nie takto hned.

Odesláno

Teda, já jsem v tjůninku amatér-začátečník: Ale neměly by mít ty trubky od jednotlivých válcům stejnou délku - když jsi je honosně nazval lazenými svody ?

Odesláno
Původně zaslal: vix

Teda, já jsem v tjůninku amatér-začátečník: Ale neměly by mít ty trubky od jednotlivých válcům stejnou délku - když jsi je honosně nazval lazenými svody ?

ladene svody mi nezni nijak honosne..

co ja vim,tak vsechny svody by mely mit stejne dlohe trubky od valcu,ale vim o tom houby,studuju humanitni vedy..

za odbornika v tjuninku se nepovazuju,jen jsem navrhl,ze by mohlo jit o ladene (spise nerezove) svody:)

btw.1 sahara znamena bez klimy...

[upravil dne 12/3/09 s1600]

Odesláno

Aha - mezi laděným a nerezovým je poměrně propastný rozdíl. Mno nic. Příště strýček Google třeba pomůže.

Ty svody nahoře jsou z dílny \"Franta Vidlák West Lopatice Car Accessories\"

btw 1.: Sahara se všeobecně říká ventilátorové stěně před chladičem/chladiči. (nebo jak jsi tu větu ukončenou 3 tečkama myslel ? - výkladů je spoustu, nejsem věštec :nevim )

Odesláno

Asi se spatne vyjadruju,vid?Sahara-vetrak

1 vetrak-bez klimy

Rozdil mezi ladenymi a nerezovymi svody je mi znam,z fotky ale bohuzel nepoznam,zda se jedna o jedny nebo druhe,nehlede na tenhle konkretni pripad,ktery napovida,ze se nejedna ani o jedny.Vysvetleni bylo nakonec jednoduche-Frantuv vytvor:)

Odesláno

dyť píšu, že píšeš tečky ( ... ). A že nemám věšteckou kouli. Copak já vím, co si myslíš?

s1600 - ta tvoje matematika nebude fungovat.

1 - větrák - bez klimy.

Na své archaické 205 D mám větráky 2 - a klimu nemám.

Pokud chceš, můžeš ji na některém srazu zkusit najít.

Výkonnější motory (nebo ty, co jdou rychleji utavit) mají většinou 2 větráky ...

Odesláno

ja 106ku nemam dlouho,ale co jsem se docetl tady i jinde naforech-u 106ky je druhy vetrak jen v autech s klimou,nechci z S16 delat bestii,ale pokud vykonejsi motory maji potrebu vetsiho chlazeni,proc mam jen jeden?A par 106karu z fora tez?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...