Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

prosím o pomoc. Z ničeho nic se mi při každém cyklu stírání předního i zadního okna ozve cvaknutí (jako při vypnutí/zapnutí světel v bytě). Když prší, tak to dost otravuje poslouchat každých 10 sec tento zvuk.

Mam P206 hatchback, 1.4i, 55kw, 1999.

Dekuji

Odesláno

Takže bych musel obalit relé molitanem? Kde se nachází? Pokud bych chtěl jiné řešení, tak musím relé vyměnit? Na kolik by to přišlo.

Podobný problém se mi vyskytnul u Citroen C5, kdyz mi vymenili zadni sterac. Coz mi prijde trosku divny, ze x let nic a najednou u obou aut se vyskytne stejny problem...

Odesláno
Původně zaslal: rehaki

Takže bych musel obalit relé molitanem? Kde se nachází? Pokud bych chtěl jiné řešení, tak musím relé vyměnit? Na kolik by to přišlo.

Podobný problém se mi vyskytnul u Citroen C5, kdyz mi vymenili zadni sterac. Coz mi prijde trosku divny, ze x let nic a najednou u obou aut se vyskytne stejny problem...

Ono sa vôbec nejedná o problém. Je to normálny prejav spínacieho relé. Naj jednoduchšie riešenie je pustiť si hlasnejšie rádio. (to bol žart) . Nič divné na tom nieje. Je to len subjektívne hodnotenie. Keď chceš tak ho skús vymeniť za iné a zistíš ze konštrukčne sú rovnaké a všetky cvakajú.

Odesláno

Díky za rady.

Jen mám ještě dotaz, jak je možné, že při stírání dříve žádný zvuk spínání slyšet nebyl a najednou ano.

Co mě jako laika napadá, nemůžou na to třeba mít vliv pojistky?

Odesláno

Mě cvaká jen zadní, ten má pevný interval. Taky mě to dost obtěžuje, protože se leknu co že se to děje, než si to uvědomím. Přední se chová tiše, ale to bude tím, že tam je jiné řízení, mám tam senzor - automatickou detekci a regulaci v závislosti na intenzitě deště a rychlosti jízdy.

Odesláno

Díky za rady.

Jen mám ještě dotaz, jak je možné, že při stírání dříve žádný zvuk spínání slyšet nebyl a najednou ano.

Co mě jako laika napadá, nemůžou na to třeba mít vliv pojistky?

Stačí aby o to relé boli opreté káble a má to iný zvuk.

Poistkami to určite nieje.

Odesláno

Dobrý den,

prosím o pomoc. Z ničeho nic se mi při každém cyklu stírání předního i zadního okna ozve cvaknutí (jako při vypnutí/zapnutí světel v bytě). Když prší, tak to dost otravuje poslouchat každých 10 sec tento zvuk.

Mam P206 hatchback, 1.4i, 55kw, 1999.

Dekuji

to relé stěračů tak cvaká--buď udělej,co radí--pastorek--nebo v

dešti nejezdi--myslím,že ,,tiché\'\' relé neseženeš :papa

Odesláno

Jaktože relé cvaká? :o Asi proto, že je to relé?! ;)

To je stejný jako že klakson troubí, světla svítí atd. Relé spíná, přitahuje kontakty k sobě přes pérko a tím logicky cvaká. No ale jestli to chcete někdo opravit... :myslim

Odesláno

To že relé cvaká je jasné, divné je jen jak je hlasité. U klaksonu se rámus očekává, narozdíl od intervalového spínače jehož hlavní funkcí rámus rozhodně není. Pravděpodobně hlavní příčina bude v umístění a asi něco v okolí funguje jako ozvučnice. Jezdil jsem v tižších autech a relátka jsem rozhodně neslyšel, natož abych se jejich cvakání lekal. No mě cvaká jen ten zadní stěrač, takže alespoň vím, že stírá, ale u předního by mi to dost vadilo, to bych asi nějak řešil.

Mám opačný příklad: spínání blinkrů se chová u mě až zbytečně tiše, tam bych dokonce větší hlasitost uvítal.

Odesláno

Diky vsem za prispevky, skoda ze nemam zmerenou hlasitost, protoze drive jsem si nejakeho cvakani ani nevsimnul. Tim, ze to zaclo takto hlucet az tak posledni 2 tydny, tak bych to na beznou funkci rele nepovazoval.

Asi zkusim ten molitan a prozkoumat kabely.

Co musim odmontovat, abych se k relatku dostal?

Nemate prosim nekdo nejaky PDF navod nebo manual?

Predem diky

Odesláno

Hledal, ale nenašel. Ono to nebude tak složité, mě se ozívá zpoza přístrojovky, bude někde nad pojistkami. Ty plasty se sundavají snadno. Šel bych po zvuku. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...