nikol Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Zdarec Pažouti,mam takove dylema.Když mam na povinem ručeni 20 procentni bonus a nahodou prodam auto a nebo přijdu o autičko:bojim A po nějake době( po par letech ) si pořidím nove,da se pořad použit ten 20 procentni bonus? Otazka zní,ma bonus nějakou dobu platnosti?:myslimDiky předem Citovat
Vertex Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Bonus se dle mého názoru vztahuje na bezeškodní průběh, kterej Ti pojišťovna potvrdí při vyřazení auta, takže by to nemělo ztrácet na významu Citovat
nikol Odesláno 26. únor 2009 Autor Odesláno 26. únor 2009 To jo,ale nebude to ubyvat po nějake době směrem dolu? Možna se pletu,jde o to ,že mam šanci nechat pojistit auto na otce a to mi uděla přes dva talíře:potlesk Tak špekuluji co stím:myslim Citovat
Vertex Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Taky mám takovou šanci a jsem zvědavej, kolik mi to u třílitru udělá. No podle mě by to klesat nemělo Citovat
309GT Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Bunus ti zůstává,pokud neuděláš bouračku a podobně Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 U vas to mate nejaky slozity. U nas to uz je jedno, poistovne sa o vas biju, ci mate skodovy alebo bezskodovy priebeh. Ja uz sem nahlasoval skodu kterou se nespachal, protoze kamarad nekde nabral stlpik s otcovim passatem, ktery byl s kamionem v zahranici. Nez se vratil, potreboval to ututlat, a dvere byli prehnuty az moc, takze musel sehnat novy, nastrek, vsechno. Tak sem se mu nahlasil na pojistku, a no problema. Mam 1.4, malo rokov, a terajsia poistka je 2500 SK na rok Myslim, ze slusna, doteraz som mal 2785 SK Na punte 1.7 TD sem mnel dle obsahu najvyssi, 3460 Sk na rok... I kdyby sem spusobil 10 nehod za rok, tak mozna ne u teto poistovni, ale u dalsi, napriklad axa, dostanem tu poistku za 2500 Sk zase Citovat
Guest servisman Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 měl jsem auto na leasing na 3 roky a povinné platili oni.Potom jsem šel do jiného auta a povinné mi uznali co bylo před tím jen 50% z doby,započítali jen 18 měsíců ,ale je tomu 5 let třeba něco změnily .Nevím na jak dlouho můžeš přerušit povinné aby jsi nepřišel o bonus .Záleží co je ve smlouvách Citovat
Fusion Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Já sem dva roky neměl pojištěný auto na sebe a prej už nemám bonusy Citovat
RychJ-1 Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Co jsem to kdysy zjistoval, tak za kazdy nezasmluvněný rok, šlo dolu 5%. Citovat
martin.g Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Ja jsem ted jsem rusil starou pojistku na prodane auto a presouval bonusy na novou pojistku na nove auto. Prvni na co se pani ptala, bylo jak dlouho mam novou pojistku kam budu presouvat bonusy. Je tam nejake obdobi mezi zrusenim a zalozenim pro to aby uznali bonusy. Ale moje rada je jednoducha, zvednout telefon a zeptat se na to primo pojistovny . Citovat
jarajarda Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: Lubk0 U vas to mate nejaky slozity. U nas to uz je jedno, poistovne sa o vas biju, ci mate skodovy alebo bezskodovy priebeh. Ja uz sem nahlasoval skodu kterou se nespachal, protoze kamarad nekde nabral stlpik s otcovim passatem, ktery byl s kamionem v zahranici. Nez se vratil, potreboval to ututlat, a dvere byli prehnuty az moc, takze musel sehnat novy, nastrek, vsechno. Tak sem se mu nahlasil na pojistku, a no problema. Mam 1.4, malo rokov, a terajsia poistka je 2500 SK na rok Myslim, ze slusna, doteraz som mal 2785 SK Na punte 1.7 TD sem mnel dle obsahu najvyssi, 3460 Sk na rok... I kdyby sem spusobil 10 nehod za rok, tak mozna ne u teto poistovni, ale u dalsi, napriklad axa, dostanem tu poistku za 2500 Sk zase Doznat se natvrdo k pojistnému podvodu a ještě k tomu veřejně, to se na mě nezlob, ale to může snad jen trouba.. Citovat
TomThom Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Koukám, že LubkO exceluje na více vláknech. Hochu, jsou věci, se kterýma je lepší se nechlubit ani v hospodě u píííva. Tím ti nechci radit, na to přijdeš tak jako tak sám. Akorát, že ty zkušenosti někdy moc bolí... Citovat
vix Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: TomThom Koukám, že LubkO exceluje na více vláknech. Hochu, jsou věci, se kterýma je lepší se nechlubit ani v hospodě u píííva. Tím ti nechci radit, na to přijdeš tak jako tak sám. Akorát, že ty zkušenosti někdy moc bolí... nepíše se Ó, ale nula! (někteří jedinci jsou na nicky docela hákliví. Třeba já, spousta lidí mě píše s Velkým, a přitom já se snažil, aby se neobtěžovali zvedat/mačkat Shift ) Citovat
TomThom Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Opraveno, raději příště dvě nuly a na malé \"v\" si dám pozor...:D [upravil dne 27/2/09 TomThom] Citovat
kajvet Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Po zrušení povinného ručení (nebo havarijního pojištění) se ti bonus za bezeškodný průběh v prvním roce \"drží\" v plné dosažené výši. Po tomto roce se ti začínají měsíce po měsící od té výše odečítat až do nuly případně do té doby než je zase uplatníš v nějaké nové pojistné smlouvě. Příklad: 1.1.2006 jsem prodal auto a měl k tomu dni 60 měsíců za bezeškodný průběh tj. 25% bonus (za každých 12 měsíců 5%). Pokud ho stihnu uplatnit v nové pojistné smlouvě do roka tj. do 1.1.2007 mám nárok na oněch 60 měsíců 25% slevy za bonus. Po 1.1.2007 se měsíce začínají odečítat měsíc po měsíci takže např. k 1.7.2007 budu mít nárok na 60-6=54měsíců což je už jen 20%, k 1.1.2008 to bude 60-12=48 to jest ještě poslední den na nárok 20%, o den později 2.1.2008 už je to 60-13=47 a tj. 15%, k 2.1.2009 by to bylo 60-25=35měsíců což je 10% slevy za bonus atd.... Jen malé upřesnějí, bonusy se dají převádět pouze ve stejné kategorii vozidel, to znamená nedá se převádět např z motorky na auto do 3,5t a nebo např z auta do 3,5t na auto nad 3,5t apod. Citovat
nikol Odesláno 27. únor 2009 Autor Odesláno 27. únor 2009 Předem všem děkuji za odpovědi a hlavně velke dik Kajvetovi:potlesk dost mě zasvětil do taju pojištěni. Diky moc:super Citovat
ondra123 Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 já osobně jsem měl pojistku kdysi u české, cca po 2 letech jsem si tam zašel a oni my vytiskli bezeškodný průběh ten jsem odnesl do čsob a v pohodě jej uznaly celý, nikdy se mi nestalo že by něco strhávaly za dobu kdy nebylo pojištěno. Je pravda že tet mají pojišťovny nějaký registr a vidí kde kdo měl auto pojištěné, což nebývalo, moje zkušenost.. Citovat
kajvet Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: ondra123 já osobně jsem měl pojistku kdysi u české, cca po 2 letech jsem si tam zašel a oni my vytiskli bezeškodný průběh ten jsem odnesl do čsob a v pohodě jej uznaly celý, nikdy se mi nestalo že by něco strhávaly za dobu kdy nebylo pojištěno. Je pravda že tet mají pojišťovny nějaký registr a vidí kde kdo měl auto pojištěné, což nebývalo, moje zkušenost.. No to se vytiskne ale s odečtěnými měsíci aktuální výše! Citovat
ondra123 Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 jooo tak to je možné zas tak jsem to nestudoval:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.