Peca24 Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 zdarec prosim pomoc dnes prestalo fungovat abs jen sviti kontrolka.je mi jasne co tu vsichni budou psat abych vycistil vence a premeral cidla ale tim to podle me nebude protoze nefunguje ani podtlakove cerpadlo nic navrni proste uplne mrtvo ja bych to spis videl na to cerpadlo nebo bsi a pak jeste mozna nejaka pojistka nebo tak prosim poradte co s tim s kde zacit hledat na 405 abs bochs myslim Citovat
subin Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 405 nebude mít BSI,zajeď si na dia,oni ti vyčtou pamět závad.potom se dá něco hledat,aniž bys musel rozebrat cokoliv zbytečně. Citovat
Peca24 Odesláno 25. únor 2009 Autor Odesláno 25. únor 2009 jaktoze nema bsi a co potom ridi to abs?????? Citovat
subin Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Čidla a ABS samotné.BSI se dávala až od roku 99:myslim,ale nejsem si jist přesně.BSI si myslím neřídí ABS ani u vozů které jí mají řídí např.klimatizaci a podobně Citovat
P607Olda Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Jak je to na 405 nevím, ale na mém XM z roku 91 je pro ABS samostatná elektronická jednotka a dají se z ní vyblikat chyby. Možná to máš podobně, chyby si pak můžeš vyblikat sám. Dej si Hledání tady na fóru (vyblikání) anebo na internetu - po několika hodinách hledání jsem se o svém XM docela dost dozvěděl. Citovat
MatrixChose Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: subin Čidla a ABS samotné.BSI se dávala až od roku 99:myslim,ale nejsem si jist přesně.BSI si myslím neřídí ABS ani u vozů které jí mají řídí např.klimatizaci a podobně Pravda, pravda Citovat
P607Olda Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 XM test česky (schema blikátka a postup) zde XM text anglicky včetně tabulek kódů, ABS na straně 11, 12, zde Já vím, není to odpověď na Tvůj problém, ale aspoň Ti to přiblíží, co máš hledat. [upravil dne 25.2.2009 P607Olda] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: P607Olda Jak je to na 405 nevím, ale na mém XM z roku 91 je pro ABS samostatná elektronická jednotka a dají se z ní vyblikat chyby. Možná to máš podobně, chyby si pak můžeš vyblikat sám. Dej si Hledání tady na fóru (vyblikání) anebo na internetu - po několika hodinách hledání jsem se o svém XM docela dost dozvěděl. Přesně tak....ABS ma samostatnou řj,,,v motorovém prostoru hned vedle řj motoru.....405 od 87-96 nema žadné propojení řj typu can-bus či formou BSi...:D Až se mi zitra vrati chytrá knížka tak ti sem napíšu chybové kody........ Citovat
P607Olda Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 No a kromě vyblikaných chyb můžou nastat ještě dvě závady, kdy blikání pochopitelně nejde: - přerušená pojistka ABS, takže celá jednotka ABS je bez napájení - elektronika ABS je totálně poškozená, takže ani neblikne... V obou případech (u XM) svítí kontrolka ABS, protože je napájena z jiné pojistky a je spínána klidovým kontaktem relé \"ABS OK\", takže když ABS ani nehlesne, tak kontrolka svítí (ó, jak chytré...) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.