Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdarec prosim pomoc dnes prestalo fungovat abs jen sviti kontrolka.je mi jasne co tu vsichni budou psat abych vycistil vence a premeral cidla ale tim to podle me nebude protoze nefunguje ani podtlakove cerpadlo nic navrni proste uplne mrtvo ja bych to spis videl na to cerpadlo nebo bsi a pak jeste mozna nejaka pojistka nebo tak prosim poradte co s tim s kde zacit hledat na 405 abs bochs myslim

Odesláno

Čidla a ABS samotné.BSI se dávala až od roku 99:myslim,ale nejsem si jist přesně.BSI si myslím neřídí ABS ani u vozů které jí mají řídí např.klimatizaci a podobně

Odesláno

Jak je to na 405 nevím, ale na mém XM z roku 91 je pro ABS samostatná elektronická jednotka a dají se z ní vyblikat chyby. Možná to máš podobně, chyby si pak můžeš vyblikat sám. Dej si Hledání tady na fóru (vyblikání) anebo na internetu - po několika hodinách hledání jsem se o svém XM docela dost dozvěděl.

Odesláno
Původně zaslal: subin

Čidla a ABS samotné.BSI se dávala až od roku 99:myslim,ale nejsem si jist přesně.BSI si myslím neřídí ABS ani u vozů které jí mají řídí např.klimatizaci a podobně

Pravda, pravda

Odesláno

XM test česky (schema blikátka a postup) zde

XM text anglicky včetně tabulek kódů, ABS na straně 11, 12, zde

Já vím, není to odpověď na Tvůj problém, ale aspoň Ti to přiblíží, co máš hledat.

[upravil dne 25.2.2009 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Jak je to na 405 nevím, ale na mém XM z roku 91 je pro ABS samostatná elektronická jednotka a dají se z ní vyblikat chyby. Možná to máš podobně, chyby si pak můžeš vyblikat sám. Dej si Hledání tady na fóru (vyblikání) anebo na internetu - po několika hodinách hledání jsem se o svém XM docela dost dozvěděl.

Přesně tak....ABS ma samostatnou řj,,,v motorovém prostoru hned vedle řj motoru.....405 od 87-96 nema žadné propojení řj typu can-bus či formou BSi...:D:D

Až se mi zitra vrati chytrá knížka tak ti sem napíšu chybové kody........;)

Odesláno

No a kromě vyblikaných chyb můžou nastat ještě dvě závady, kdy blikání pochopitelně nejde:

- přerušená pojistka ABS, takže celá jednotka ABS je bez napájení

- elektronika ABS je totálně poškozená, takže ani neblikne...

V obou případech (u XM) svítí kontrolka ABS, protože je napájena z jiné pojistky a je spínána klidovým kontaktem relé \"ABS OK\", takže když ABS ani nehlesne, tak kontrolka svítí (ó, jak chytré...)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...