Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

Dnes ke mně přijel strýc se svou Audi A3 1,6 hatchback 3dvéřák, koupil si nový kola 17\" značku jsem nezkoumal - celkem slušný, za rozumný prachy, Pneu 205/40 nějaký ty obyč levný s véčkovým vzorkem. Ale abych přešel k dotazu, říkám jestli to bude snižovat, protože se mi to zdálo vysoko.Říkal že nebude kupovat podvozek ale nějaký stahovací svorky na pružiny, slyším to poprvé tak jsem googlil, a našel jsem toto:

http://autofam.cz/index.php?page=product&id=7230

Tak se Vás chci zeptat, jaké na to máte názory a jestli má někdo zkušenosti.Neříkám že po tom toužím to ne, jen se ptám ze zvědavosti, protože jsem o tom nikdy neslyšel.

Děkuji za Vaše odpovědi.

[upravil dne 25/2/09 Alesek]

Odesláno

No jako nápad asi dobrý, ale asi bych se bál že když bude jeden závit pružiny stále stlačenej na max že by to mohlo prasknout po čase, ale je možný že by to mohlo nějakou dobu vydržet a když bude mít kliku tak to nerupne zrovna ve 120 v nepřehledný zatáčce, no. Sportovní kratší pružiny už dneska nestojej ranec, asi bych spíš volil tuhle cestu

Odesláno

Je to zaujimava vec, ale skor si myslim ze to je na auta na vystavy a tuning zrazy, proste stoji a bliska sa, ale na stale jazdenie by som tomu neveril...to radsej vazne kupit sadu mensich pruzin (zas to nie je tolko penazi) alebo ak ste fachmani, tak odrezat z povodnych:roker

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

No jako nápad asi dobrý, ale asi bych se bál že když bude jeden závit pružiny stále stlačenej na max že by to mohlo prasknout po čase, ale je možný že by to mohlo nějakou dobu vydržet a když bude mít kliku tak to nerupne zrovna ve 120 v nepřehledný zatáčce, no. Sportovní kratší pružiny už dneska nestojej ranec, asi bych spíš volil tuhle cestu

To jo, nestojej ranec, ale vyměnit je u některým aut je docela dobrodružství.

Takže se to radši řeší takhle, rychle, levně...

Aneb na co ty lidi nepřijdou.

Odesláno

Flexu som uviedol ako stare dobre riesenie pri Skoda 120 LS:D...jasne ze najlepsie je kupit kratsie pruziny:super...a inak ked som sa tak na to zadival, tak vlastne potom vsetky razy a prenos sil na pruzinu budu vlastne znasat tie skrutky na svorkach, su to tak M8 od oka, to je 8xM8 skrutiek, tomu by som teda bobec neveril...

...bleskozvodove svorky vyzeraju inak, ale je to nieco podobne;)

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

podle me je tohle jeste vetsi prasarna, nez ta flexa.

IMO to je diskutabilní. Uvážíme-li, že dnešní pružiny jsou progresivní (jiný průměr drátu na krajích a v prostředku) a tedy mají proměnnou charakteristiku (zvyšující se tlumící efekt) v závislosti na zatížení, tak její prosté zkrácení o závit nezmění charakteristiku útlumu v tom postupném nárůstu, jako pružina, které prostě tu měkčí část - konce uřízneš flexou.

Původně zaslal: Qcko

.... ked som sa tak na to zadival, tak vlastne potom vsetky razy a prenos sil na pruzinu budu vlastne znasat tie skrutky na svorkach, su to tak M8 od oka, to je 8xM8 skrutiek, tomu by som teda bobec neveril...

Tady bych taky nesouhlasil. Ten tah na šrouby svorky bude konstantní a je dán už jen tím, že ty závity jsou k sobě stažené trvale a trvale mají tendenci se vrátit do původní polohy, čímž ty šrouby jsou v tahu neustále. A při propérování jsou ty dva závity pružiny o sebe pevně opřené, takže rázy tam moc nebudou, proměnný tlak jde přímo do materiálu pružiny (z jednoho závitu do druhého) a ani při odpérování se max. tah na šrouby svěrky moc nezvýší.

Ale sám bych - pokud bych toto měl a chtěl řešit - šel cestou origo kratší pružiny, bez těchto dvou variant úpravy.

Navíc by mně zajímalo, jak se bude chovat ta svorka a závity pružiny pod ní a nad ní, které při větším propérování mohou do svěrky narazit. to už je \"o hubu\". Tohle asi fakt bude jen to stahnout, postavit auto na nějaký tuzingový srazík a moc s ním nehýbat a před cestou domu svěrky zase sundat.

[upravil dne 26/2/09 Kdo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...