JoseA Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Zdravím. Poslední dobou se mi často stává, že po jízdě, kdy vystupuju dostanu trochu kopanec od dveří. Dřív to nedělalo. Je možné vypátrat příčinu nebo tomu něčím předcházet. Pamatuju si, že se dříve vozily za autem takové ocásky, byla to nějaká guma a v tom údajně dva drátky a mělo to mít právě zemnící účinek proti statické elektřině. Ale jestli to někdy fungovalo nebo ne, to netuším a zřejmě to zmizelo ze světa buď tím, že to bylo k ničemu nebo maximálně k ozdobě a nebo se tento problém u novějších aut přestal vyskytovat. Jediné, co mě napadá jako, že by na karoserii probíhalo nějaké tření, avšak nevím kde ani jak. Setkal se s tím někdo a veděl by poradit? Citovat
Blizzard Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 tření neprobíhá na karoserii ale na tobě Pravděpodobně změna oblečení, bot a podobně Citovat
oni Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 no ja dostavam obcas pecku od kliky na otvirani kapoty! myslis ze to je oblecenim? Citovat
Blizzard Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 myslim že jo. v autě přeci nejezdíš nahej a kapotu taky většinou člověk otevírá oblečen. stejnou kulišárnu dělají zhusta taky nákupní košíky, a v těch nic na elektřinu není a o tření na karoserii nemůže být taky řeč. mě takhle strašně zlobila silonová (nebo co) péřová bunda v kombinaci s jedněma botama.. to byly šlupky Citovat
oni Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 hm,to by me nenapadlo,me proste napadlo,ze mi to nekde probiji.. Citovat
Blizzard Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 to bys dostal šlupku vždycky a třeba hned několikrát po sobě pokaždý když na auto šáhneš Citovat
AnotherOne Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Je to kombináciou oblečenia a poťahov na sedadlách. Vplyv má aj vhkosť vzduchu. Citovat
marko306 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 ja si myslim ze na to vpliva aj pouzivanie antistatickych sprejov na interier. Kedze sa to nema kde odviezt tak ta kopne vonku o kov;) a samozrejme aj to oblecenie Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 jj ma na to vliv spoustu veci co tu pisete, jak obleceni, material čalouneni, jestli mate nalestenou pristrojovku, jakej mate potah na volantu, jaky mate boty, vlhkost vzduchu a pak taky se karoserie automobilu nabiji tokem okolniho vzduchu pri jizde, ale ne moc, bo vlivem proudeni taky vznika mala mezni vrstva nad karoserii kde nefouka... jo a dalsi velkej zdroj jsou gumy, myslim jako kola, ty jak se valej po silnici tak taky nabiji auto statickou elektrinou... a prave treba na nekterejch zimakach je to poznat vic... no a jak proti tomu, vyse zmineny ocasky, pak spreje do interieru potlacujici vznik statickej elektriny a pak i v neposledni rade se daji koupit uz pneu, ktere maji v sobe vodivej prouzek, prez kterej se to vybiji do silnice... rika se tomu pasek BasePen, pro odvod elektrostatického náboje a ma to treba DUNLOP SP Winter Sport M3... neco malo o tom vim, bo na tema elektrostaticky naboj karoserie automobilu a jeho eliminace sem delal nejakou semestralku asi pred rokem... Citovat
marko306 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: BUTCHER306TD jj ma na to vliv spoustu veci co tu pisete, jak obleceni, material čalouneni, jestli mate nalestenou pristrojovku, jakej mate potah na volantu, jaky mate boty, vlhkost vzduchu a pak taky se karoserie automobilu nabiji tokem okolniho vzduchu pri jizde, ale ne moc, bo vlivem proudeni taky vznika mala mezni vrstva nad karoserii kde nefouka... jo a dalsi velkej zdroj jsou gumy, myslim jako kola, ty jak se valej po silnici tak taky nabiji auto statickou elektrinou... a prave treba na nekterejch zimakach je to poznat vic... no a jak proti tomu, vyse zmineny ocasky, pak spreje do interieru potlacujici vznik statickej elektriny a pak i v neposledni rade se daji koupit uz pneu, ktere maji v sobe vodivej prouzek, prez kterej se to vybiji do silnice... rika se tomu pasek BasePen, pro odvod elektrostatického náboje a ma to treba DUNLOP SP Winter Sport M3... neco malo o tom vim, bo na tema elektrostaticky naboj karoserie automobilu a jeho eliminace sem delal nejakou semestralku asi pred rokem... Citovat
Rorro Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 A vsimli jste si neceho?? kdyz jedete se spolujezdcem a on vystupuje a ostane slehu tak vy jako ridici uz ne?? a naopak :-) jj mam jiz 3-ti 306 a porad stejny :-) cim pak to asi bude Citovat
marko306 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 jj, vzdy kopne len jedneho:aut:D lebo potom sa to vybije a uz neni eletrina:( Citovat
Rorro Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: marko306 jj, vzdy kopne len jedneho:aut:D lebo potom sa to vybije a uz neni eletrina:( :papa:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:super Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 no ja mam uz druhou 306tku a ani jednou ani jedna me nekopla a co si pamatuju tak me snad nikdy zadny nekoplo... jo kdysi jeden cas me takle kopala moje škoda 110R a tam sem povesil ocasek a byl klid... ale pak tyhle novejsi nikdy... Citovat
whizz80 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 aj mne sa už stalo že ma moja 306 skopla na dverách. A ked som sa hned dotkol priatelky tak tú som potom skopol ja Citovat
dolly1010 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Mě jednou brutálně kopnul autobus. Byla to jeba jak prase, fakt mrtě šlupka. A v práci mámě takovou spešl podlahu (já mám \"spešl\" boty) a když se dotknu spešl kovovejch dveří tak dostanu jebu pokaždý. Ale to není opravdu nic proti tomu busu. Jo a ještě máme v práci takovou plošinu (z tej když jsme tahaly kabely (který se po sobě třely) tak to byly pecky každejch 10 sekund Citovat
marko306 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 vsetkych nas tu nakopava jak jawa350:D iskra odpali a idemeee! Rindindindindin...riiindindindin chytam do praveho oka tyk Citovat
Tommy306 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 velkej vliv na to mají sedačky..zejména pokud jsou v mikroplyši..306ka mě přestala kopat v okamžiku, kdy jsem ji potáhl do kůže:super..to jsem pak úplně zapomněl, jaký to je dostat kopanec od auta..dokud jsem si nepořídil 307:aut Citovat
21Grams Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Staci sa naucit vystupovat...este kym sedis treba chytit dvere tak ako ta bezne kope, a az potom dat nohu na zem...tiez mi zvykla davat moja french ***** riadne slehy, najme ked to clovek necaka je to brutalita:D Citovat
JoseA Odesláno 24. únor 2009 Autor Odesláno 24. únor 2009 Já čumím co všechno statická elektřina dokáže, co všechno na to může mít vliv sem netušil. Ale asi to bude pravda, protože toho kopání sem si všiml až nedávno, kdy sem zhruba začal jezdil v teplé zimní bundě (asi silon), zimní boty, čepice atd.... Potahy byly do léta koženkové, ale jak začaly horka sem je vyhodil a dal obyčejné látkové, protože na kožence byl člověk v tom vedru hned mokrý, momentálně tam mám pořád ty textilní potahy, potah volantu nemám, prach z palubky spíš utírám, sprej na palubku sem použil naposledy v létě a to mě auto nekopalo. Ale nejvíc by to u mě sedělo na tu zimní bundu (a boty) a sníh, od té doby kope. Dík za info Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.