Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 - Přehození motoru z 1.4 na vyšší

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: bubakkaja

Kazdy teda skoro kazdy ktery se tady na foru na tohle ptal to snad nikdy neuskutecnil.Proc chcete vsichni vetsi vykon ja osobne bych na mojem aute radeji lepsi brzdy nez lepsi a silnejsi motor.Jak jsem mel xsaru vts 120kw taky jsem chtel mit vic ted mam ropaka a staci mi to.Prodat koupit s vetsim motorem hned a je to bez nervu bez prace a nic te pak neprekvapi.

jsem zvědavý na pp205--ten myslím dává HDi do 205ky,néé ???

Odesláno

No jo my jsme taky davali xu10j4rs teda 120 kw do 205 svody jsou tak velke ze jsme museli vyrezat tunel pod palubkou ale k tomu tam byly brzdy z gti6 predni i zadni.Takze to slo i zastavit bylo to jen na vyblbnuti na zavody do vrchu.

Odesláno

No jo my jsme taky davali xu10j4rs teda 120 kw do 205 svody jsou tak velke ze jsme museli vyrezat tunel pod palubkou ale k tomu tam byly brzdy z gti6 predni i zadni.Takze to slo i zastavit bylo to jen na vyblbnuti na zavody do vrchu.

Takže čokoládička na dobrou noc, se v kastlíku na tužky té 205, prostě rozteče... :myslim

Odesláno

V mém bývalém kombíku se postupně octly 3 motory - nejprv 1,9D, pak na rok a půl 1,9TD, a nakonec jiný 1,9D, protože tu turbínu chtěl někdo koupit a koneckonců to tam papírově nepatřilo. Jenže tam nebyla třeba předělávat žádná elektrika, a práci jsem dělal sám, takže to bylo v klidu. Ten, kdo to neumí sám a musí se ptát, co a jak, a ještě k tomu to bude chtít nechat udělat u někoho za prachy, je šílenec, koupě jiného auta ho vyjde v důsledku levněji a jistěji. Tohle platilo, platí a platit bude tím spíš, jak se zdražuje práce a celá auta zlevňují.

Odesláno
Původně zaslal: vix

Takže čokoládička na dobrou noc, se v kastlíku na tužky té 205, prostě rozteče... :myslim

Neroztece páč ji neni kde dat palubka vazila nejake kila a cim min to bude mit tim lip.

Odesláno

Původně zaslal: vix

Neroztece páč ji neni kde dat palubka vazila nejake kila a cim min to bude mit tim lip.

Takže to vypadá spíše na bramborové placky pečené přímo na svodech. Mňammm.

Odesláno

no tak penize by byly garaz a naradi na to mam takze za pul dne by to mohlo byt hotovo jenom bych byl rad aby na to neprisli na technicke nebo nekde jinde aby nezjistili ze v papirech mam obsah 1.4 a bude tam motor z obsahem 1.6 a taky jsem mel moznost jezdit z 1.6 - kou a je to o hodne zivejsi nez ten muj motor tak proto to taky chci delat :)

Odesláno

Když jsem kupoval auto tak ten tejpek z bazaru má taky známího na STKčku. S těma brzdama by to neprošlo :bojim

Jinak volviku trošku bych e toho bál.

To nebude jen odšroubovat 10 šroubů, odpojit 2 konektory, vyhodit motor, dát novej, zapojit 2 konektory, zašroubovat 8 šroubů...počkat, kde sou ty zbylý dva?? To je jedno asi nejsou potřebný. Skusím nastartovat ... bum, křáp, jeb... jé, já jsem si je vlastně položil vedle toho nasávání...hned před ventily :D :D

Odesláno

ne mam kamose automechanika ktery uz ma hooodne velkou praxi z motory ted daval do skodovky motor z BMW nechci kecat z jakeho to je ale vim ze to ma obsah 3.0 :D dela si to na sprinty :) takze opravdu strach nemam ze by se to nejak posralo jedine mam strach z toho ze na to nekdo prijde ze tam je jiny motor nez je v papirech

Odesláno

No chod raz do rakuska a ked ta zastavia policajti tak ides domov pesi. Tam ti smradi zeleny trosku viacej rozumeju autam. Mozno nie vsetci ale vedia o com je rec.

Odesláno

Tam ked maju cas tak zoberu vin, zavolaju na centralu, za 3 minuty maju na kompe komplet specifikaciu a uz idu kusok po kusku. Mna hajzlici zastavili ked som isiel domov z irska plne nalozeny a este som musel vyhazdovat kufor. A to len preto ze som mal ine ziarovky a tie svietili ako xenony, a v papieroch nasli ze je to bez xenonov. Nepodarilo sa mi ich presvedcit tak som musel vymienat ziarovky za povodne aby bol klud.

Odesláno
Původně zaslal: jofo

Tam ked maju cas tak zoberu vin, zavolaju na centralu, za 3 minuty maju na kompe komplet specifikaciu a uz idu kusok po kusku. Mna hajzlici zastavili ked som isiel domov z irska plne nalozeny a este som musel vyhazdovat kufor. A to len preto ze som mal ine ziarovky a tie svietili ako xenony, a v papieroch nasli ze je to bez xenonov. Nepodarilo sa mi ich presvedcit tak som musel vymienat ziarovky za povodne aby bol klud.

Ked sa rozumeju autam, aspom trocha, tak stacilo tu zarovku vyndat, a ukazat jim. Snad dokazou rozeznat vybojku od zarovky ...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: jofo

Tam ked maju cas tak zoberu vin, zavolaju na centralu, za 3 minuty maju na kompe komplet specifikaciu a uz idu kusok po kusku. Mna hajzlici zastavili....

Ked sa rozumeju autam, aspom trocha, tak stacilo tu zarovku vyndat, a ukazat jim. Snad dokazou rozeznat vybojku od zarovky ...

Jenže ono je myslím zakázaný používat takový ty žárovky s \"modrým sklem\". Máme je ve fáčku a na krabičce je napsaný něco jako \"Nepoužívat na pozemních komunikcích ČR, pouze pro sportovní účely...\"

Odesláno

Necital som to tu sice vsetko, ale myslim si ze to je dost hlupost...zmenit len pohonnu jednotku a ostatne suciastky nechat so slabsieho auta, to zavana katastrofou (nie hned, ale urcite sa to casom prejavi)...ti inzinieri v tych zavodoch dymenzuju suciastky pre modely podla vykonu, silnejsi motor musi mat vacsie brzdy atd (napriklad)...s motorom neodmyslitelne treba vymenit aj prevodovku a to je dost penazi, aj ked sa motor mozno podari zohnat, zas pride dalsia vec a tou je elektronika -- nie je zarucene, ze to bude pracovat spravne, kazdy motor ma svoju vlastnu elektroniku (a zas to ladit cez PC a prplat sa s tym, znova praca naviac)...a znami na STK vam coskoro moc nepomozu, kedze STK bude prechadzat na elektronicky system, takze ten zamestnanec STK s tym uz nic mat nebude:papa....ked uz by som strasne chcel par kW naviac, radsej by som to zveril firme co upravuje cipy v aute, namontoval kvalitny (sportovy) vzduchovy filter a spravil jednoducho upravy, ktore by tych par kW pridali motoru prirodzene (aj ked na ukor jeho zivotnosti, ale zas to nie je take strasne)...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...