Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pro majitele modelu s motorem 2,1TD  

1. 1. pro majitele modelu s motorem 2,1TD

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Lukas4469

Původně zaslal: Burisek

nj tak to jo,jen je zajímavý,že mě to v neděli šlapalo jak kdyby se nic nedělo,je to divny,no.... asi nějaký erupce na slunci :D:D

aspon to netočim víc jak na 3000 protože mě znervozňuje když nejde ;)

no to mě taky a ani nevíš jak...... mě jak něco nejde tak jsem jako saň vzteklej....

[upravil dne 7/3/09 Burisek]

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Mam 2,1 Lucas Epic 1998. Dneska jsem zkusil kolik to pojede po dálnici (po dlouhý době - jinak moc rychle nejezdim, ani to nevytáčim) a nad 160km/h se tomu už nechtělo moc zrychlovat. Je to normální? (Filtry a olej mají najeto asi 5000km, naftu tankuju většinou u tesca) Neni motor jenom \"zlenivělej\"? Mam ho zkusit pořádně protahnout po dálnici? Většinou s nim jezdim jenom pár km do práce, nestačí se skoro ani ohřát. Spotřeba 6,5 - 7,5l.

Odesláno

Zdravim te mam taky lucas epic el. řízený a se spotřebou na dalky s průměrnou rychlostí kolem 90 se dostanu někdy i na 4,8l/100km mesto kolem 7-8l. Jinak zkus ho trochu víc vytočit měl by jet až do 190km/h bez problémů. Mám ho skoro 8 měsíců a víc jsem s ním taky nejel ale vím jistě,že by šel přes 200

Odesláno

Já jsem jednou jednikrát zkoušel na dalnici kolik to auto umí jet. Výsledek byl takový, že do 170 zrychlovalo docela dobře a pak pomaličku, ale dostal sem se vpohodě na 200km/hod dle GPS. Na tachecu bylo cca 215km/h. Spotřebu mam od 6 - 7. Ted při velkých mrazech mi při startu teče nafta z horního solenoidu a proto to hůř startuje. Jinak nemam problem. Jo a všem doporučuji davat aditivum do nafty VIF. Motor se zklidnil, tahne líp a i spotřeba šla malinko dolů.

Odesláno

->gen.Migen přesně takle to jezdilo před pěti měsícema kdž jsem to koupil, od tý doby jsem to nezkoušel, až včera. A už to nebylo ono. Čím to? Stratuje to OK (v -15 po cca 4sekundách a běží hned pěkně). Ne že by mi vadilo, že to nejede 200, ale je mi to divný.

Odesláno

Muže to byt filtrama atd. Kdy jsi měnil naposled motorovej olej? Já měním olej asi po roce nebo 15 000 km. Všiml sem si, že jak se blíží najetý kilometry (doba) k těmto dvoum mezím, tak mi již nejde motor tak uplně do otaček. O trošku se pomaleji rozjíždí. Možna stači vyměnit olej :). Jelikož mám auto z roku 96, tak už žadny rychlosti nezkouším, jezdím max 150 což je uplna pohodička. Každopadně to, že auto netahne tak jako dřív muže byt snad vším. Třeba i ložiskama na kolech:) Otec ma oktavku, hučelo mu tam ložisko a fakt se nezdá, ale při vyšších rychlostech už stačí malej odpor a nejede to. Po vyměně vpohodě.

Odesláno

Olej i filtry maji 5000 km. Jen olej v prevodovce neni vymenenej. Loziska nehuci, pokud by naky bylo KO tak moc, ze by brzdilo, tak bude docela dost hucet. Vcera odpoledne jsem natankoval plnou u Benziny - Top Q, tak az bude prilezitost a sucho, tak to vyzkousim znova.

Odesláno

Sorry, ted sem četl teprva cely vlakno, a už si zminoval že máš měněný filtry a olej. Pak nevim no. Každopadně to zkus protahnout. Jen mě ještě napadlo. Jednou mi upadl kablik od čidla, který měří teplotu nasávaného vzduchu. Ale to auto pak nejelo jako vubec, nemohl sem to vytočit nad 2400 toček. To asi tvuj připad nebude. Taky je možný, že je ted při těch mrazech sušší vzduch :-D

Odesláno

dobrej já mam taky 2,1td s lucas doma mam 2 čerpadla bosch s citroena xm ale vím že s boschem není motor tak pružnej jako s lucasem když ty dvě xm ještě jezdily tak to bylo ehm skoro nic 160 a konec hotovo když jsem mu nakroutil na čerpadle tak to jelo i 170 ale ten dejm by mi asi neprošel i když o tu rychlost ani nejde ale já bych tam ten bosch nechtěl s lucasem jsem v pohodě je to pružný podle tachometru to jede 215 podle navigace 205 a to mi stačí já dam spíš na ten zátah ten mam nejrači když někdo hodí blinkr zě mě snad předjede já mu šlápnu a papa na to jsem docela uchyl i když se to nemá ale s boschem to tak nejde nevím proč ale nejde je jasný že když mi kákne lucas tak tam fláknu bosche ale jen do té doby než se lucas opravý jestli má někdo zájem jeden bosch mam volnej ale jedině za lucase

Odesláno

Nechci nic řikal, ale tak těžký auto jako je náš peugeot s 80 kw není žádný torpédo :) Jel sem ted nedavno v 130 kw toyotě, a tam opravdu platí, že když tomu šlápneš (podušený, v točkách ... to je jedno). Tak to jede jako pra.....seee:) Hold naš motor už není to co byl před 6 lety.

Odesláno

mam taky lucas a spokojenost... auto mám půl roku a třeba novej Passat 2.0 TDi mi neujel... když za něj naložím na vozejk tunu, tak pořád tahá jak bejk, jen jsem trochu nešťastnej ze sedaček... pořád se tam nemůžu nějak poskládat, ale jinak bych neměnil...

Odesláno

já s tim prohnal i oktu TSI, ten mi taky neujel, já původně myslel že to byla 1,4tsi ,ale on to byl 2,0tfsi nebo jak to bylo.

Oni mají omezovač na 220 tak od 200 mi trosku ujížděl, ale do ty doby jsme jeli jako dvjčata s tím že on měl ještě 6ti kvalt.

A co se týká stejně silnýho TDi s 81kw tak má kruťák 230nm ale my máme 250nm a proto si je dáváme jako předkrm na zahřátí.

Já jsem s tím motorem úplně spokojenej, sice to mohlo brát ty menší otáčky líp, ale to se prej hodně změní když se tam dají tuning trysky do vstřiků, kamarád to má a jde prostě hned.

Ještě se tam prej dá odstranit nebo vyřadit nejakej ventil co to turbo reguluje, prej se vezme ta hadička od toho ventilu a napojí se na vývěvu a pak jde taky turbo hned, A pak se to dá ještě čipnout na 135ps a kruťák na 290nm

Odesláno

Panove neblazněte:) s tim prohaněnim. Ja již pul roku špekuluju, že si koupim ford mondeo 2.2 tdci r.v. 2006 Ten má 114 kw a to je fakt o něčem jiným Jel sem v tom a ma to pružný zrychlení na 4-ku za 60 na 120 za nějakejch 6 sekund (sice jsou ty stupně trošku jinak odstupnovaný, ale i tak). Natož oktavku 2.0 tsfi, to je nadupanej motor jako prase. Kdyby chtěl, tak tě nechá hned od startu v zapomění :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...