apatch Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Mam dotaz stale mi neco klape v motoru. Podle meho jsou spatne udelane ventyly,ale bylo mi receno ze u 206 1.6 16v xs r.2001 si to pry steluje pocitac,podle meho je to blbost mozna se pletu.Ale nechapu jak si muze pocitac upravit povolenej sroub.Chci se jen zeptat zda je to pravda nebo ne.Pac by ch si ty ventyly sesteloval sam. Citovat
marko306 Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 ani nie tak pocitac ako takzvany samostel. Neviem ako to presne funguje ale je to mechanicke nie elektronicke. Ale ci sa to da stelovat aj manualne tak to neviem. Citovat
ondra.pimo Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 No já bych řekl že to je hydraulické zdvihátko ne samoštel. Zezákladu se vymezí na určitou hodnotu a dále se vule po nastartování vymezuje samočině těmi hydrošteli (tlakem oleje). Jak sem řek má to jen určitou možnost vymezení a proto jestli to někdo před tebou dělal tak špatně :supervymezil ten základ a vačka naráží krapet o hydroštel kterej by měl na ni doléhat. Není to vada na chodu jen to trochu klape ne. http://www.peugeot-club.com/kniha/img/super.gifTakovej malej dieseláček. Citovat
marko306 Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Původně zaslal: ondra.pimo No já bych řekl že to je hydraulické zdvihátko ne samoštel. Zezákladu se vymezí na určitou hodnotu a dále se vule po nastartování vymezuje samočině těmi hydrošteli (tlakem oleje). Jak sem řek má to jen určitou možnost vymezení a proto jestli to někdo před tebou dělal tak špatně :supervymezil ten základ a vačka naráží krapet o hydroštel kterej by měl na ni doléhat. Není to vada na chodu jen to trochu klape ne. http://www.peugeot-club.com/kniha/img/super.gifTakovej malej dieseláček. no tak nejak som to myslel len som vedel ze sa to nesteluje pc. Citovat
Fakir Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Ano, 1.6 16V má hydraulická zdvihátka, tam se nic nenastavuje. Studené hydroštely po startu trochu chrochtaj, ale jakmile se tam pořádně dostane olej, tak ztichnou. To je normální. Jaký používáš olej? Citovat
apatch Odesláno 18. únor 2009 Autor Odesláno 18. únor 2009 polosintetiku 10w- 40 rikali mi at tam nic moc neleju,bylo mi divny ze jeto stejny olej jak do skody felicie. A presne jeto takovy maly disel. Citovat
Ladis Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 I hydroštel může zatuhnout a stává se to. Dá se rozdělat, rozhýbat, je nato třeba mít velice kvalitní a pevný kleště, ale hrozí že pokud praskne, tak ti to velice razantně vyletí proti kleštím - xichtu. Je lepší to dát tomu, kdo s tím má zkušenost. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.