Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám jeden možná hloupý dotaz. Teplota uvedená pro daný termostat znamená, že termostat při této teplotě začíná otevírat nebo je již plně otevřen. Zkoušel jsem svůj po vytažení z auta a začíná se pootvírat už při teplotě cca 70st. Celsia (kontrolováno digitálem). Při teplotě 83 je již plně otevřen.

Odesláno

Ahoj, s odpovedi Ti bohuzel nepomuzu, ale je bezne, ze starim se termostat zacne otevirat drive. Takze po namontovani noveho termostatu je teplota motoru bezne o 5 stupnu vyse.

Teplomerem jsi zrejme meril teplotu media, ve kterem byl termostat. Nemenila se teplota moc rychle na to, aby se termostat stihnul ohrat na teplotu okolniho media?

Kaja

Odesláno

Termostat jsem kontroloval ve vodě a zahříval velmi pomalu. Při dosažení teploty asi 70st. jsem počkal, až se teplota vyrovná. No a termostat byl pootevřený. Na autě mám při této teplotě teplou hadici, co jde od termostatu k chladiči.

Odesláno

V technickej literatúre sa udávajú pre termostat dve teploty. Prvá je teplota kedy sa začne otvárať a druhá kedy je plne otvorený. Tá prvá býva na termostate i vyrazená.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

V technickej literatúre sa udávajú pre termostat dve teploty. Prvá je teplota kedy sa začne otvárať a druhá kedy je plne otvorený. Tá prvá býva na termostate i vyrazená.

Ano tyhle udaje se nekdy uvádí u termostatů,kde pracovní prvek-pracovní píst je vytlačován tepelně roztažnou pevnou látkou z pozdra termostatu.

Tím je regulován průtok(množství)chladící kapaliny v závislosti na teplotě.např 85°C a 98°C..:myslim

Odesláno

Tak jsem vyměnil termostat a teplota na budíku se drží okolo 80st.C. Dal jsem termostat s teplotou 83st.C. Výměna asi 30 min a cena 350 Kč.

Odesláno

tiez som menil termostat, a daval som taky ako ty, 83st.... a mam po probleme, teplota 80 - 90 st. predtym ledva 70. moj stal v elite 17 euro

[upravil dne 17.2.2009 vdacny]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...