klm16 Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Zdravim. Tak som prisiel do garaze a pod autom nasiel par kvapiek oleja. otvoril som kapotu trosku som pohresil... s autom som po minule roky v zime jazdil moc malo akurat tuto zimu robim extremy (BA,KE,Brno, za posledne 2 mesiace cez 2 tisic km) motor pekne zasvineny od soli a tej gebuziny co je na ceste. no proste mi bolo do placu .... No ale k tomu oleju. nevem presne urcit odkial, ale filter je odspodu suchy, olejova vana tiez. Obavam sa najhorsieho ze to tesie spod hlavy :-( vsetko tomu nasvecuje pretoze to je v tych miestach zasvinene najviac. Riesil niekto podobny problem ?? co to obnasa?? Mozem s tym v poho jazdit?? naozaj sa teraz bez auta nezaobidem. V prvom rade sa chystam vycistit motor nejaka arva (alebo ako sa to vola) aby som neskor vedel urcit odkial ten olej prenika. No a potom.... Co navrhujete ??? [upravil dne 28/2/09 klm16] [upravil dne 20/3/09 klm16] [upravil dne 22/3/09 klm16] Citovat
.mycTD Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 vana, hlava? 306ka uz nema tu nesmyslnou zmet olejovych hadic? jinak samozrejme lokalizovat unik a reseni tomu prizpusobit, takhle obecne asi nic nevymyslis:myslim Citovat
klm16 Odesláno 10. únor 2009 Autor Odesláno 10. únor 2009 motor vycistim hned ako sa kusok otepli.... len ma zaujima ze ak je to tesnesie pod hlavou ci sa da s tym v pohod jazdit.... allebo radsej neryskovat dalsiu poruchu Citovat
Ferry Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 chce to poradne prohlednout i zespodu a podivat se kde to rosi, me napriklad dlouhodobe teklo gufero na klice na strane setrvacniku, zacalo to nekolika kapkama ale posledni dobou uz byla vzdy po 5ti minutach stani na miste pod autem louzicka cca 2cm v prumeru, po pretesneni ani kapka a vse suche Citovat
klm16 Odesláno 10. únor 2009 Autor Odesláno 10. únor 2009 gufero som pozeral dnes je uplne suche .... Citovat
dýzl Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Pokud je spodek motoru suchý,nemusí to být těsnění pod hlavou,ale pod víkem hlavy Citovat
klm16 Odesláno 10. únor 2009 Autor Odesláno 10. únor 2009 dýzl- to pod vikom som menil asi pred 2 rokmi zvrchu to mam suche... zaolejovane to zacina byt pod vyfukovym potrubim, okolo alternatora, filtra a spodnej casti hlavy motora.... Citovat
Kelfik Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Tak to mlže být gufero ve vačce, asi určitě, taky mám stejný problém, je to tam zasviněný od oleje, ale i přesto na měrce neregistruju téměř únik. ale kolem vačky a směrem dolů to je zasviněný celý. Citovat
dýzl Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Nevím jak vypadá tvůj motor.,ale psal jsi že spodek je beze stop oleje tak jsem usoudil,že by to mohlo být víko,ale dle upřesnujícího popisu by to mohlo být pod hlavou.Abys to identifikoval,tak to umyj nebo vytři od toho oleje a pak jen kontroluj kde to bude prosakovat nebo dokonce téci. Citovat
klm16 Odesláno 10. únor 2009 Autor Odesláno 10. únor 2009 okej tak sa to presne aj chystam urobit. len cakam na troska lepsie pocasie.... Len stale neviem Ak mi polovilo tesnenie pod hlavou. Ako daleko s tym mozem jazdit a coho sa mam vyvarovat... ? pretoze sa obavam ze skor ako o mesiac sa k oprave nedostanem... :-( Citovat
třídvířko Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Jsi si opravdu jist,že to není pod víkem?Nebo okolo vačky?Nemizí ti olej,mohlo by to házet olej do výfukového potrubí a slzet to tam.Ale myslim že pod hlavou to nebude,tomu nevěřim...Každopádně to umyj a uvidíš... Citovat
klm16 Odesláno 10. únor 2009 Autor Odesláno 10. únor 2009 praveze si isty niesom... pod vickom mam tesnenie relativne nove a vyzera to byt suche.... oolej som nedavno dolieval ale myslim ze v norme (cca 5 tisic km a dolial som cca pol litra) ono nejako moc to netecie urcite nemam ziadnu mlaku pod autom vzdy ked niekde postavim mna skor znepokokuje ten zasvineny motor.... Citovat
pug Odesláno 13. únor 2009 Odesláno 13. únor 2009 podla popisu to tipujem na gufero rozdelovaca. Keby to bola hlava tak ti tlaci vodu, prehrieva sa a v expanzke by boli citit vyfukove plyny. To byva aj na inych autach, neni to nic vazne, ale prever to treba sa premoct a ocistit to aspon ten olej a pozorovat odkial to ide. Citovat
kupák Odesláno 13. únor 2009 Odesláno 13. únor 2009 KLM16 : \"oolej som nedavno dolieval ale myslim ze v norme (cca 5 tisic km a dolial som cca pol litra)\" Tolik? Ti jsem v životě za 5000km nedolil. Ani do 405, která měla nalítáno 330000km, ani teď doo toho šestiválce, kterej sviní těsněním pod vanou jak stará avie (už se to chystám přetěsnit) Ty mu asi dáváš pohul i za studena, co? [upravil dne 13/2/09 kupák] Citovat
wooody Odesláno 13. únor 2009 Odesláno 13. únor 2009 ja mel ruply tesneni pod vykem...... a toho oleje sem mel pod autem trochu vic, to tesneni origo 600 a druhovyroba 150 [upravil dne 13/2/09 wooody] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. únor 2009 Odesláno 13. únor 2009 S ruplym tesnenim s ktereho vyteka jen olej muzes jezdit kolik chces. U nas sa prva netesnost na tesneni ukazala cca 5 let dozadu,a az po 4 rokoch zacali byt kvapki. Jazdil som s tym cca pol roka, bez problemov, potom som to dal spravit... Pokial len unika olej, tak je to viacmenej v poho,a tym as len zasvineny motor a trcoha ty zadne ubudat.. Na vymenu si priprava par tisic, zalezi kde a v akom servise, a co vsetko das spravit... Ja som prvy krat usetril, dal sem mene penez, spravili mi to za 2600 SK, a tak to aj vyzeralo, po 4 000 km prdlo zase... Takze radsej kvalitne. Potom ma to stalo kvoli odflaknutej robote ovela viac ... Rovnich 7000 SK.. Vymena tesnenia pod hlavou, cela tesniaca sada GOETZE (tj aj tesnenia ventilov, gufero na vacku, tesnenie sacieho a vyfukoveho potrubia), zabrusenie dosadacich ploch hlavy, novy termostat, nova chladiaca kvapalina a vycistenie chladiaceho systemu. Samozrejme v tom aj cena prace... Vsetko je ALL RIGHT. Pokial budes musiet teraz niekedy robit rozvody, tak to daj spolu s tym, usetris na robote... Citovat
klm16 Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 no cize vec sa ma takto.... dnes som sa tomu trocha venoval a montoval sa do toho.... dopbra sprava ze ze ten olej netecie spod hlavy cize vsetci ktory ste hovorili ze tomu moc neverite tak ste mali pravdu... horsie sprava je ze to zateka spod vyfukoveho potrubia. dal som dole ten kryt a zistil som ze mi tam chyba zavrtny srub ktory to ma vsetko drzat pokope. dokopy ich tam je viac mne chybal len jeden. Pre lepsiu predstavu prikladam obrazok. Je to srub cislo 3. Zla sprava je ze je pravdepodobne zlomeny a cast ostala dnu v hlave. cize najst nejaky sposob ako ho vybrat. Teraz ma ale zaujima ci je normalne ze z toho potrubia tlacilo tolko oleja?? resp. servisak mi povedal ze to asi nebude cisty olej ale nejaky kondenz ci co. kupák ked menim olej kazdych 15 tisic km a za jednu vymenu dolejem cca 1 liter to je vela??? ja nevem ale zda sa mi to v norme kazde auto ma nejaku spotrebu oleja.... Co vy na to ??? je normalne ze mi tlaci olej z vyfukoveho potrubia?? alebo ako sa dozviem ze to je cisty olej alebo ci to je nieco ine ?? dik dik Citovat
klm16 Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 este slubeny obrazok je to cislo 3 zavrtny sroub M8x125-IM14-L36 ziskane zo serviceboxu... Citovat
zelpol Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Ferry chce to poradne prohlednout i zespodu a podivat se kde to rosi, me napriklad dlouhodobe teklo gufero na klice na strane setrvacniku, zacalo to nekolika kapkama ale posledni dobou uz byla vzdy po 5ti minutach stani na miste pod autem louzicka cca 2cm v prumeru, po pretesneni ani kapka a vse suche Ja som to mal tak isto ako Ty, pretesnili sme to s kamosom a po 3000 km. zase. Kaslem na neoriginalne diely, lebo teraz to musim niekedy ked bude nalada rozobrat znova a keby som dal origo mal by som svety pokoj. Citovat
pastorek Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: klm16 ... je normalne ze mi tlaci olej z vyfukoveho potrubia?? alebo ako sa dozviem ze to je cisty olej alebo ci to je nieco ine ?? dik dik Keď si uvedomíš že do výfuku idú spaliny z horenia a tebe odtiaľ klapká olej.... Je to normálne? Asi nie. Znamená to že do toho výfuku ide olej. Môže tam ísť iba zo spaľovacieho priestoru a tam by nemal byť v takom množstve. Ja by som to považoval za signalizáciu vážnejšej poruchy v tesnosti toho valca. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.